Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Sagaidījuši atskaites startu: Dukuri pret Tretjakovu pasaules čempionātā

Pašiem labi jānobrauc un tikai pēc tam jāskatās konkurentu virzienā - skeletona treneris Dainis Dukurs pasaules čempionāta priekšvakarā galveno vērību pievērš tam, lai viņa dēli Martins un Tomass Dukuri sezonas galvenajā startā būtu gatavi parādīt labāko sniegumu. Ceturtdien sacensību sākums pulksten 11, piektdien - plkst. 15.30 pēc Latvijas laika (tiešraides LTV7).

Jau sesto sezonu pēc kārtas Pasaules kausa (PK) izcīņas kopvērtējumā nepārspēts palika Martins Dukurs, tomēr iepriekšējos divus gadus varējām pārliecināties, ka pārliecinošais sniegums sezonas garumā nebūt negarantē panākumu arī galvenajās sacensībās. Nopietnākais konkurents krievs Aleksandrs Tretjakovs, saprotot, ka ar Martinu visas sezonas garumā nevar cīnīties, pēdējos gadus mērķtiecīgi gatavojas svarīgākajām sacensībām. Šāda stratēģija pāris reižu viņam jau ir attaisnojusies. Tretjakovs izcīnīja zeltu 2013. gada pasaules čempionātā Sanktmoricā un triumfēja arī 2014. gada olimpiskajās spēlēs Sočos.

Šīs sezonas sākumā Tretjakovs atteicās no startēšanas Ziemeļamerikas posmos, lai varētu piebraukt pasaules čempionāta trasi Vinterbergā, turklāt viņam vienīgajam šosezon arī izdevies Martinu uzvarēt. Krievijas skeletonists bija pirmais Kēnigszē un mājas trasē Sočos. Martins uzvarēja pārējo sešu PK posmu sacensībās. "Protams, ka mans galvenais konkurents atkal būs Tretjakovs," sacensību priekšvakarā Dienai apstiprināja Martins. "Viņam šī trase savā ziņā ir arī parocīga, jo liela nozīme būs starta ieskrējienam. Iegūstot pārsvaru startā, to ir iespēja pieaudzēt līdz pat apļa virāžai. Jāņem vērā arī tas, ka rudenī Tretjakovs treniņnedēļā šo trasi piebrauca." Tomēr, par spīti tam, pēdējā treniņu dienā Tretjakovs devītajā virāžā apvēlās uz sāniem un braucienā uzrādīja tikai 25. rezultātu. Otrajā braucienā Krievijas izlases līderim jau bija otrais rezultāts. Martinam trešdien bija 3. un 4., Tomasam Dukuram - 1. un 5. rezultāts.

"Tā gluži nav, ka mums būtu jāskatās tikai Tretjakova virzienā," Dainis Dukurs iesaka neaizmirst arī citus pjedestāla pretendentus. "Bobsleja divnieku sacensībās jau redzējām, ka pasaules čempionātam nopietni ir sagatavojušies mājinieki vācieši. Skeletonā viņu pirmais numurs ir jaunais Aksels Jungs. Vinterbergas treniņbraucienos labi brauca arī Metjū Antuāns (bronzas medaļnieks Soču olimpiādē - aut.). Tiesa, treņinos sasniegtie rezultāti mēdz būt mānīgi. Ej nu sazini, kādas slieces konkurentiem būs sacensībās." Martins medaļnieku pretendentu pulkam pieskaitīja arī korejieti Sunbinu Junu.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas, 5.marta laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi