Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Samoilovs/J.Šmēdiņš saglabā pasaules ranga līderpozīcijas

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš jaunākajā Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) pasaules rangā jau piekto reizi pēc kārtas saglabājis līderpozīciju.

Pagājušajā nedēļā Latvijas sportisti izcīnīja trešo vietu Brazīlijas pilsētā Sanpaulu notikušajā Grand Slam posmā, bet viņu tuvākie sekotāji rangā Pedru Salgadu un Brunu Šmits no Brazīlijas kļuva par sacensību uzvarētājiem.

Tādējādi Samoilovs/J.Šmēdiņš saglabājuši ranga pirmo vietu, lai arī pārsvars pār brazīliešiem sarucis. Latvijas dueta kontā pašlaik ir 6590 punkti, bet Salgadu/Šmits atpaliek par 250 punktiem. Savukārt trešajā vietā ar 5330 punktiem ir vēl viens brazīliešu duets Rikardu Santušs un Alvaru Filju.

Šosezon labākais Latvijas pāris ne tikai uzvarējis divos Grand Slam posmos, bet vēl divos cīnījies finālā, kā arī izcīnījis Eiropas čempionāta sudraba godalgas.

Noslēdzošais šīs sezonas Grand Slam sērijas posms 22.oktobrī startēs Ķīnas pilsētā Sjameņā. Pēc tam gaidāmas vēl divas Open sērijas sacensības Indijā un DĀR, taču tajās pasaules vadošie sportisti nestartēs.

Pašlaik dalībai sacensībās Sjameņā pieteikušies gan Samoilovs/J.Šmēdiņš, gan Salgadu/Šmits.

Cits Latvijas duets Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš jaunākajā rangā saglabājuši 26.vietu, bet Mārtiņš Pļaviņš ar Jāni Pēdu, kuri kopīgā pārī vairs nestartē, atrodas 37.pozīcijā.

Vēl ranga 107.pozīcijā atrodas Armands Āboliņš un Haralds Regža, 111.vietu ieņem Aleksandrs Solovejs ar Rihardu Finsteru, bet vairs nepastāvošais Pļaviņa un Soloveja duets atrodas 163.pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi