Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Sporta stipendijas piešķirs 43 sportistiem

Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) valde apstiprinājusi Sporta stipendijas ieguvējus 2021./ 2022. studiju gadam – tās ieguvuši 43 studējošie sportisti. Maksimālo stipendiju 1500 eiro apmērā ieguvuši pieci atlēti: kamaniņu braucējs Roberts Plūme, svarcēlājs Artūrs Plēsnieks, spīdvejists Oļegs Mihailovs, distanču slēpotājs Raimo Vīgants un dambretiste Marija Magdalēna Nereda.

Sporta stipendiju mērķis atbalstīt augstas klases sportistu duālo karjeru – sekmēt viņu iespējas apvienot sportiskās meistarības izaugsmi un studijas, arī – popularizēt studentu sportu un veicināt rezervju sagatavošanu Latvijas izlašu komandām.

Kopumā sportistiem, izvērtējot viņu sportiskos sasniegumus par divu mācību gadu (2019./2020. un 2020./2021.) periodu, tika piešķirtas vienreizējas stipendijas apmērā no 500 līdz 1500 eiro. Sporta stipendiju finansēšanas avots ir valsts (Izglītības un zinātnes ministrijas) paredzētie budžeta līdzekļi un šogad kopā piešķirti 39 900 eiro, bet kopējais saņemto pieteikumu skaits – 75.

LSFP prezidents Einars Fogelis akcentē izglītības lomu katra sportista dzīvē: “Liels prieks, ka esam saņēmuši nedaudz vairāk pieteikumus nekā pagājušajā gadā, kas liecina par to, ka jaunie sportisti domā ne tikai par savu sportisko nākotni, bet arī pilnvērtīgu personības attīstību un pilnveidošanos. Domāju, ka pēdējie pāris gadi mums, visiem zināmu iemeslu dēļ, devuši daudz pārdomu tieši sporta jomā, jo nav notikušas tik daudzas sacensības un apgrūtināti ikdienas treniņi. Šo laiku varēja izmantot dažādi, tādēļ lepojos ar ikvienu sportistu, kurš sācis vai turpina mācības. Latvijai ir nepieciešami spēcīgi un gudri sportisti, ar skatu nākotnē!”

Arī Stipendiju komisijas priekšsēdētāja, profesore Agita Ābele pauž gandarījumu par sportistu izvēli pilnveidot savu personību. “Covid pandēmijas radīto seku dēļ sportā šī sezona ir bijusi grūta, bet mēs priecājamies, ka, neskatoties uz visu, ir sportisti, kuri ir bijuši aktīvi. Sports vienmēr ir tiekšanās uz jauniem sasniegumiem, bet tieši tāpat ir arī izglītībā. Ir gan starts, gan dažādi šķēršļi distancē – arī starpfiniši, taču kopumā sevi attīstīt var visa mūža garumā. Tai ir liela loma, lai pilnveidotos vispusīga personība. Mēs lepojamies ar katru sportistu, kurš iet šo ceļu,” komisijas priekšsēdētāja.

Visvairāk stipendiātu studē Rīgas Tehniskajā universitātē – 14, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā – 12 un Latvijas Universitātē – 8, savukārt populārākie sportistu pārstāvētie sporta veidi ir: vieglatlētika (8), florbols (7), pludmales volejbols (3) un ložu šaušana (3).

Stipendiju piešķiršanas lēmuma pieņemšanā LSFP valde pamatojas uz Sporta stipendiju komisijas rekomendāciju, kas izstrādāta, vērtējot sportistu sekmes un sportiskos sasniegumus. LSFP Sporta stipendiju komisijas sastāvā darbojas pārstāvji no Latvijas Izglītības un zinātnes ministrijas, Latvijas Sporta federāciju padomes, Latvijas Olimpiskās komitejas, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas un Latvijas Olimpiskās vienības.

Sporta stipendiju ieguvēji 2021./2022. akadēmiskajā gadā:

1500 eiro stipendija piešķirta kamaniņu sportistam Robertam Plūmem (LSPA), svarcēlājam Artūram Plēsniekam (LSPA), spīdvejistam Oļegam Mihailovam (DU), distanču slēpotājam Raimo Vīgantam (LU) un dambretistei Marijai Magdalēnai Neredai (LU).

1400 eiro stipendija piešķirta šorttrekistam Robertam Krūzbergam (LSPA) un vieglatlētam Valērijam Valinščikovam (RTU).

1300 eiro stipendija piešķirta pludmales volejbolistei Kristai Paeglei (LU), brīvās cīņas pārstāvei Anastasijai Grigorjevai (Ķelnes Universitāte) un ložu šāvējai Agatei Rašmanei (LSPA).

1200 eiro stipendija piešķirta skeletonistam Valtam Smilgam (LU) un burātājai Esterei Paulai Kumpiņai (RSU).

1100 eiro stipendija piešķirta florbolistei Laurai Gaugerei (RTU), daiļslidotājam Denisam Vasiļjevam (DU), skeletonistei Dārtai Esterei Zuntei (RTU) un ložu šāvējam Laurim Pēterim Strautmanim (LSPA).

1000 eiro stipendija piešķirta šahistei Madarai Golstai (RTU), florbolistam Reinim Rudzītim (LU), florbolistam Ralfam Matīsam Balodim (RTU), florbolistam Krišjānim Tiltiņam (RISEBA), florbolistam Valteram Lapiņam (LU) un florbolistam Rūdolfam Vilmanim (RTU).

900 eiro stipendija piešķirta bobslejistam Dāvim Kaufmanim (RTU), spīdvejistam Ričardam Ansviesulim (LSPA) un vieglatlētam Sergejam Soklakovam (LSPA).

700 eiro stipendija piešķirta vieglatlētei Anātei Kalniņai (RTU), vieglatlētam Robertam Jānim Zālītim (LSPA) un orientieristei Elzai Ķuzei (RTU), pludmales volejbolistam Rinaldam Aišpuram (Banku Augstskola/Šveices biznesa skola) un vieglatlētam Iļjam Petrušenko (Liep.U).

600 eiro stipendija piešķirta pludmales volejbolistam Rūdolfam Stankevičam (RTU) un ložu šāvējam Emīlam Vasermanim (LSPA).

500 eiro stipendija piešķirta florbolistei Nikolai Biezumai (RSU), orientieristei Annai Emīlijai Sutai (RTU), biatlonistei Inesei Golubevai (DU), vieglatlētam Dmitrijam Ļašenko (RTU), basketbolistei Paulai Kļeščovai (LSPA), smaiļotājai un kanoe airētājai Katrīnai Smiltniecei (LSPA), šosejas riteņbraucējam Paulam Rubenim (LSPA), galda tenisistei Liānai Zeltiņai (RTU), vieglatlētei Līgai Vecbērzai (LU), galda tenisistei Viktorijai Majorovai (RTU) un vieglatlētam Sandim Dzenītim (LU).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi