Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Suharevs izcīna sesto vietu olimpiskajās spēlēs

Latvijas svarcēlājs Ritvars Suharevs sestdien ar paceltiem 358 kilogramiem izcīnīja sesto vietu Tokijas olimpiskajās spēlēs svara kategorijā līdz 81 kilogramam. Šis ir Latvijas otrais līdz šim augstākais rezultāts šajā Olimpiādē.

Raušanā 22 gadus vecais Suharevs tika galā ar 163 kilogramiem, bet grūšanā pacēla 195 kilogramus, kas summā deva 358 kilogramus. No goda pjedestāla viņš atpalika par septiņiem kilogramiem.

Suharevam sacensības sākās ar uztraukumu. Sākuma gājienā raušanā viņam tika pieteikti 158 kilogrami un sportists kļuva par pirmo, kurš izpildījis neveiksmīgu mēģinājumu. Tāpēc ātri vien viņam nācās uz platformas atgriezties vēlreiz. Šoreiz cēliens nebija perfekts un viens no tiesnešiem pat mēģinājumu neieskaitīja, bet tomēr tāpat Suharevs tika pie sākuma augstuma. Uz noslēdzošo gājienu svars tika pacelts līdz 163 kilogramiem un šoreiz to Suharevs jau pacēla ļoti pārliecinoši.

Drīz pēc Suhareva uz paaugstinājuma devās divi galvenie favorīti itālis Antonīno Picoloto un Sjaodzjuņs Ljui no Ķīnas, bet nevienam no viņiem neizdevās ar pirmo mēģinājumu pacelt 165 kilogramus. Otrie mēģinājumi viņiem bija grūti, bet pacelt izdevās. Kopumā pēc raušanas ar 170 kilogramiem vadībā izvirzījās Ljui, otrais ar 165 punktiem bija Picolato, bet Suharevs ar 163 kilogramiem ieņēma piekto vietu, esot turpat blakus galvenajiem konkurentiem, turklāt latvietim spēcīgākā ir tieši grūšanas disciplīna, kas lika uz to skatīties ar cerībām.

Grūšanu Suharevs sāka ar 190 kilogramiem un atkal mēģinājuma pacelšana bija ļoti grūta, tomēr izdevās nostāties un rezultāts tika ieskaitīts. Arī otrais mēģinājums uz 195 kilogramiem bija pagrūts, bet tas tika ieskaitīts, kamēr daudziem konkurentiem paralēli bija nepacelti vai neieskaitīti mēģinājumi. Pēdējais mēģinājums Suharevam bija 198 kilogrami, bet šoreiz to neizdevās pacelt un sacensības tika noslēgtas.

Par čempionu ar 374 (170+204) kilogramiem kļuva Ljui, kuram šī ir trešā olimpiskā godalga karjerā - viņš izcīnīja zeltu 2012. gadā Londonā un sudrabu 2016. gadā Riodežaneiro. Pie otrās vietas ar 367 (163+204) kilogramiem tika Zakarijs Bonats Mičels no Dominikānas Republikas, bet trešajā vietā ar 365 (165+200) kilogramiem meistarsacīkstes beidza Picoloto.

Ceturto vietu negaidīti izcīnīja 20 gadus vecais amerikānis Harisons Džeimss Mauruss, kuram veiksmīgi bija pieci no sešiem mēģinājumiem, paceļot 361 (161+200) kilogramu, piektais ar 359 (163+196) kilogramiem bija Brajans Santjago Rodaljegass Karvahals no Kolumbijas, bet viņiem ar 358 kilogramiem sekoja Suharevs.

Latviju svarcelšanas sacensībās pārstāvēs arī Artūrs Plēsnieks, kuram svara kategorijā līdz 109 kilogramiem starts būs otrdien. Suharevam šī bija olimpiskā debija, bet Plēsnieks piedalīsies jau savās trešajās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi