Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Superkrosa starta kalns ar skatu BMX nākotnē

Svinīgā ceremonijā sestdien Valmieras BMX riteņbraukšanas trasē tika atklāts superkrosa sacensībām paredzētais starta kalns, kas dos iespēju jaunajiem braucējiem aprast ar Pasaules kausa posmu ātrumiem. Tāds pats starta kalns ir arī netālajā Rubenē, kur gan vēl jāpieliek punkts trases būvniecībai - to paredzēts veidot ļoti līdzīgu 2012. gada Londonas olimpisko spēļu trasei.

«Tā jau šobrīd BMX trasēs ir stabila prasība,» BMX treneris Ivo Lakučs norāda, ka no šāda starta kalna notiek faktiski visas lielākās BMX sacensības. Skaidrs, ka, braucot no tā ikdienā, priekšrocības ir arī sacensībās. «No šāda kalna ir jāmāk braukt. Svarīgas ir ne tikai ātruma un fiziskās īpašības, bet arī spēja pareizi pārnest svaru. Ja no šāda kalna braucam ikdienā, tas nevar palikt bez rezultātiem.» Ivo uzsver, ka šāda starta kalna trūkums bijis galvenais iemesls, kādēļ no Latvijas sportistiem iepriekš iekļūšana lielu sacensību finālā bijusi pa spēkam tikai Mārim Štrombergam.

Kalna atklāšanas sacensības nedēļas nogalē izvērtās spraigas un pārsteigumiem bagātas. Sestdien finālā jau pirmajā līkumā pēc sadursmes krita abi galvenie favorīti Edžus Treimanis un Artūrs Matisons. «Laikam pārāk agresīvi iegāju līkumā, tāpēc izslīdēju,» neveiksmes iemeslus meklēja tābrīža līderis Treimanis. Konkurentu likstas izmantoja Kristers Lejiņš, kurš laikus paredzēja iespējamo sadursmi un veiksmīgi no tās izvairījās. Svētdien Latvijas čempionāta posmā uz starta izgāja arī olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kurš jau startā izrāvās vadībā. Tiesa, pirmajā līkumā Treimanis viņam nedaudz uzgrūdies, tāpēc Māris zaudēja ātrumu un finālbraucienā finišēja pēdējais. Tikmēr Treimanis ar uzvaru reabilitējās par iepriekšējā dienā piedzīvoto kritienu.

Nākamās divas nedēļas sportisti gatavosies mājas trasē, bet pēc tam dosies uz Kopenhāgenu, kur no 27. līdz 31. jūlijam notiks pasaules čempionāts. Par papildu intrigu parūpējušies sacensību rīkotāji, jo godalgas tiks sadalītas arī individuālajos braucienos. Latvijas braucēji gatavojas izmantot to, ka tik liela mēroga sacīkstes notiek tuvu, tāpēc delegācija būs plaša.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi