Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Vadošās pludmales volejbolistes turpmāk ies katra savu ceļu

Nepiepildījušas olimpisko sapni, katra savu ceļu nolēmušas iet Latvijas vadošās pludmales volejbolistes Inguna Minusa un Inese Jursone. «Vēl nezinām, kādā formātā darbosimies, taču skaidrs, ka nākamsezon nespēlēsim kopā,» 2009. gada Eiropas čempioņu pieņemto lēmumu Dienai atklāja Minusa. Cerības tikt uz nākamā gada olimpiskajām spēlēm gan vēl ir - tiesa, ne kopā.

Teju pēdējā brīdī palikušas aiz 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu borta, Minusa un Jursone pēc dažādu problēmu dēļ ne visai veiksmīgi aizvadītas sezonas faktiski zaudējušas izredzes pēc pasaules reitinga tikt uz nākamā gada spēlēm Londonā. «Neveiksmīgā sezona bija iemesls pieņemtajam lēmumam,» Minusa ļāva noprast, ka cēloņu nav trūcis. Volejbolistes plecu pie pleca cīnījušās jau septiņus gadus.

Pludmales volejbola līdzjutēju svaigā atmiņā ir arī Latvijas spēcīgākā vīriešu dueta Mārtiņa Pļaviņa un Aleksandra Samoilova sekmīgā šķiršanās pēc Pekinas olimpisko spēļu turnīra, jo viena laba dueta vietā izveidojās divi. Minusa gan nesteidz piekrist minējumam, ka dāmām varētu sanākt līdzīgi, jo tomēr daudz atkarīgs no tā, kā volejbolistes sastrādāsies ar jaunām partnerēm. Ja izdosies kļūt konkurētspējīgām pat augstākajā līmenī, pastāv pat iespēja ielēkt pēdējā Londonas vagonā. Kontinentālajā kausā pavasarī ar diviem spēcīgiem duetiem var pacīnīties par vienu ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm. «Priekšā būs liela izšķiršanās,» sprieda Minusa. «Kontinentālā kausa pusfināls varētu būt jau aprīlī, tāpēc par pāriniecēm labāk piemeklēt pieredzējušākas volejbolistes, taču nākotnes vārdā labāk būtu startēt kopā ar jaunākām perspektīvākajām sportistēm.» Viņa lēš, ka lielāka skaidrība par nākamās sezonas plāniem varētu būt janvāra vidū, jo šobrīd Minusas prioritāte ir junioru izlases meiteņu sagatavošana Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauni kopvērtējuma uzvarētāji Stirnu buka 11. sezonā

Populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” 11. sezonas gala iznākums bija ļoti interesants, jo kopvērtējumā gandrīz visās galvenajās distancēs - GARMIN Lūsis”, “VENDEN Stirnu buks” un “KARTE...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi