Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Atalanta spēle Čempionu līgā izraisījusi koronovīrusa epidēmijas sprādzienu Bergāmo

Milānā notikusī Čempionu līgas spēle starp Bergāmo Atalanta un Valencia bija kā bioloģiska bumba Bergāmo iedzīvotājiem, aģentūrai AP šonedēļ paziņoja Bergāmo pilsētas mērs Džordžio Gori.

Tā bija ievērojamākā futbola spēle Atalanta vēsturē, kuru Milānas San Siro stadionā apmeklēja trešdaļa Bergāmo iedzīvotāju. Uz maču devās arī gandrīz 2500 Spānijas kluba Valencia līdzjutēju.

Vairāk nekā mēnesi pēc šī notikuma eksperti norāda spēli kā vienu no galvenajiem iemesliem, kāpēc Bergāmo ir kļuvusi par vienu no koronavīrusa Covid-19 pandēmijas epicentriem. Šīs "bioloģiskās bumbas" dēļ inficējās arī 35 procenti Valensijas komandas. futbolistu

Mačs, kuru vietējie mediji nodēvējuši par "Nulles spēli", notika divas dienas pirms tam, kad Itālijā tika apstiprināts pirmais Itālijā nodotā vīrusa gadījums.

"Tas bija februāra vidū, tāpēc mēs nezinājām notiekošā apstākļus," šonedēļ sarunā ar Ārvalstu preses apvienību (FPA) Romā tiešraidē Facebook vidē sacīja Bergāmo mērs Džordžio Gori. "Ja ir taisnība, ko saka, ka vīruss jau kopš janvāra cirkulē pa Eiropu, tad ļoti iespējams, ka 40 000 bergāmiešu San Siro tribīnēs aplipināja viens otru ar vīrusu. Iespējams, ka tikpat daudzi bergāmieši tajā naktī pulcējās kopā mājās un bāros, lai skatītos maču, un tāpat aplipināja viens otru ar vīrusu. Diemžēl mēs nezinājām, ka vīruss jau ir šeit. Tas bija neizbēgami."

Nepilnu nedēļu pēc spēles tika ziņots par pirmajiem saslimšanas gadījumiem Bergāmo provincē.

Apmēram tajā pašā laikā Valensijā žurnālists, kurš devās uz šo maču, kļuva par otro inficēto personu reģionā, un nepagāja ilgs laiks, līdz cilvēkiem, kuri ar viņu kontaktējās, arī bija vīruss. Tāpat arī Valensijas komandas faniem, kuri bija spēlē.

Kamēr Atalanta otrdien paziņoja par savu pirmo pozitīvo testu vārtsargam Marko Sportjello, Valencia varēja ziņot, ka vairāk nekā trešdaļa komandas futbolistu ir inficējušies, "neskatoties uz kluba pieņemtajiem stingrajiem pasākumiem" pēc spēles Milānā.

Otrdien gandrīz 7000 cilvēkiem Bergāmo provincē bija pārbaudīta Covid-19 vīrusa klātbūtne, un vairāk nekā 1000 cilvēku bija miris no vīrusa, padarot Bergāmo par nāvējošāko provinci visā Itālijā pandēmijas gadījumā. Valensijas reģionā inficēto ir vairāk nekā 2600 cilvēku.

Pāvesta Jāņa XXIII vārdā nosauktās slimnīcas Bergāmo intensīvās terapijas nodaļas vadītāja Lukas Lorini uzraudzībā pašlaik ir 88 pacienti ar koronavīrusu.

"Esmu pārliecināts, ka 40 000 cilvēku, viens otru apskaujot un skūpstoties, stāvot centimetru attālumā vienam no otra, un tā četras reizes, jo Atalanta guva četrus vārtus, uzvarot ar 4:1, noteikti bija milzīgs slimības izplatības paātrinājuma avots," Lorini trešdien pauda savu viedokli AP.

Itālija ar 70 000 no koronavīrusa saslimušajiem joprojām ir līdere Eiropā, bet ar gandrīz 7000 bojāgājušo, kas ir divreiz vairāk nekā Ķīnā, ir līdere pasaulē.

Spānija ir nākamā valsts Eiropā ar visvairāk saslimšanas gadījumiem - gandrīz 48 000 slimības skarto, un arī Spānija ir pārspējusi Ķīnu pēc nāves gadījumu skaita ar vairāk nekā 3400 bojāgājušajiem.

Saskaņā ar Džona Hopkinsa Universitātes uzskaites datiem vairāk nekā 435 000 cilvēku visā pasaulē ir inficēti ar vīrusu, un mirušo skaits tuvojas 20 000 cilvēku. Kopumā vairāk nekā 100 000 iedzīvotāju ir atveseļojušies.

Top komentāri

melnais humors
m
LETA ceļ paniku.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi