Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Barca turpina grimt

Mbapē "izdemolē" Barcelona aizsardzību, gūdams trīs vārtus pirmajā UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla mačā.

Katastrofālu sniegumu Camp Nou stadionā pret Parīzes Saint-Germain otrdienas vakarā demonstrēja Barcelona, kas izcēlās ar haotisku darbību aizsardzībā un pelnītu 1:4 sakāvi.

Grandu duelī PSG nācās iztikt bez komandas līdera Neimara, kurš pirms dažām dienām guva savainojumu, tādējādi ilgi gaidītā spēle pret savu bijušo klubu bija jāizlaiž. Visticamāk, viņš nevarēs palīdzēt arī atbildes spēlē pēc dažām nedēļām. Brazīlieša prombūtnē vadoņa lomu uzņēmās vien 22 gadus vecais Kilians Mbapē, kurš ir savas paaudzes spožākā zvaigzne un Madrides Real fans. Viņa guļamistabu pusaudža gados rotāja plakāti ar Krištianu Ronaldu Real kreklā. Atrodoties spāņu kluba akadēmijā pirms profesionālās karjeras sākšanas, viņš nepalaida garām iespēju nofotografēties ar portugāļu superzvaigzni, tāpēc mačs pret Barcelona ar Lionelu Mesi priekšgalā bija principiāls. Mbapē komandas galvenajam trenerim Maurisio Početino dienu pirms mača treniņā teica, ka ir pārliecināts par uzvaru.

Početino savas karjeras laikā Camp Nou bija uzvarējis vienreiz, bet Mbapē sacīja, ka otrdien būs otrā reize. Pēdējoreiz PSG Camp Nou spēlēja 2017. gadā, kad piedzīvoja sakāvi ar 1:6. Šoreiz ar pavisam citiem līderiem Francijas čempioni "iznīcināja" spāņu kluba aizsardzību. Mbapē, pateicoties savam ātrumam un augstajai realizācijai, guva hat-trick, lielā mērā kaldinot 4:1 panākumu. Francūzim līgums ar PSG ir līdz 2022. gada vasarai, un netiek slēpts, ka lielu interesi par viņu izrāda Madrides Real, kas meklē Krištianu Ronaldu cienīgu aizstājēju. Tāds varētu būt Mbapē, kurš nenoliedzami jau šobrīd ir starp labākajiem futbolistiem. Jāatzīmē, ka Barcelona pirmo reizi savas pastāvēšanas vēsturē divreiz pēc kārtas ir zaudējusi Čempionu līgas mājas spēlēs.

Otrdienas vakara otrajā mačā ieilgušo neveiksmju sēriju pārtrauca Liverpool. Klubs, kura aizsardzības līnija savainojumu dēļ ir krietni paplucināta, spēja noturēt "sausā" bundeslīgas vicelīderus RB Leipzig futbolistus, samērā līdzīgā spēlē izcīnot 2:0 uzvaru. "Daudzi gaidīja, ka mēs atkal paslīdēsim, tomēr šonakt puiši to neizdarīja. Tā bija spēle, ko mēs gribējām un ko mums vajadzēja uzvarēt," pēc uzvaras teica Liverpool galvenais treneris Jirgens Klops. Viņš atzina, ka uzbrukumā Leipciga ir grūti apturama komanda bundeslīgā un komandas pamatvārtsargs Alisons beidzot lidmašīnā varēs mierīgi gulēt, jo šajā mačā nepieļāva bērnišķīgas kļūdas. "Mēs viņus šonakt kontrolējām. Protams, viņi izcīnīja savas vārtus gūšanas iespējas, pateicoties spēles kvalitātei, bet mēs bijām labāki un nekļūdījāmies."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi