Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Jelgavas futbolisti pēdējās minūtēs izrauj uzvaru Eiropas līgas kvalifikācijā, Skonto neizšķirts, Spartaks zaudē

Latvijas_ SMScredit.lv Virslīgas _čempionāta futbola klubs Jelgava ceturtdien ar uzvaru pēdējās pamatlaika minūtēs sāka UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otro kārtu.

Šīs fāzes pirmajā mačā Jelgava savā laukumā ar 1:0 (0:0) pieveica Skopjes Rabotnički no Maķedonijas.

Lai gan duelis iesākās līdzvērtīgi, pirmā puslaika vidū nelielu iniciatīvu pārņēma Rabotnički komanda. Tiesa, cīņas 17.minūtē laba iespēja gūt vārtus pēc stūra sitiena bija jelgavnieku senegāliešu aizsargam Abdulajam Dialo, taču bumba atsitās pret vārtu konstrukciju.

Pirmā puslaika laikā Jelgavas vārtsargam Kasparam Ikstenam nācās vairākkārt iesaistīties spēlē, taču Skopjes klubam nevienu patiešām vērā ņemamu vārtu gūšanas iespēju izveidot neizdevās.

Arī gandrīz viss otrais puslaiks tika aizvadīts bez reālām vārtu gūšanas iespējām, taču viena no tādām pienāca 87.minūtē, kad pēc tāla Mārča Oša auta iemetiena bumbu vārtos no soda laukuma raidīja Gļebs Kļuškins. Pēc vārtu zaudējuma Rabotnički steidzās uz priekšu un centās atspēlēties, radot spiedienu uz mājinieku vārtiem, taču panākt neizšķirtu viņiem neizdevās.

Kā zināms, UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā Jelgava divu spēļu summā nospēlēja neizšķirti 3:3 pret Bulgārijas vienību Lovečas Litex, taču sasniedza otro kārtu, pateicoties izbraukumā gūtajiem vārtiem. Tikmēr Rabotnički ar 2:1 pārspēja igauņu klubu Tallinas Flora.

Tikmēr cits Latvijas klubs Rīgas Skonto savā laukumā nospēlēja 2:2 (1:1) ar Ungārijas klubu Debrecen.

Šo dueli labāk iesāka viesi, kuri izvirzījās vadībā cīņas devītajā minūtē, kad vārtus guva Tibors Tiša, bet mača turpinājumā aizritēja līdzvērtīga cīņa. Mača 27.minūtē Skonto izdevās izmantot vienu no savām retajām izdevībām, kad precīzi sita Artūrs Krašausks, vārtu guvumā pārvēršot Igora Kozlova precīzo piespēli.

Šajā mačā lielāks pārsvars piederēja Debrecen komandai, rīdziniekiem vien retu reizi apdraudot pretinieku vārtus. Pirmais puslaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, bet jau otrā puslaika otrajā minūtē Karašausks bija precīzs vēlreiz, realizējot Skonto komandas otro sitienu pa Ungārijas kluba vārtiem. Pēc vārtu zaudējuma Debrecen turpināja vairāk uzbrukt un radīja spiedienu uz rīdzinieku vārtiem, kas vainagojās panākumiem 72.minūtē, kad ar atkārtotu sitienu soda laukumā izcēlās Nīderlandes uzbrucējs Džefrijs Kastiljons, kurš nupat laukumā bija nācis uz maiņu.

Turpinājumā spēle izlīdzinājās, tagad jau aktīvāk uzbrūkot arī Skonto futbolistiem, taču cīņas izskaņā rezultāts vairs nemainījās.

Kā zināms, pirmajā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas kārtā Skonto divu spēļu summā ar 4:1 pārspēja Īrijas vienību Dublinas St Patrick's Athletic, bet Debrecen ar ar 3:2 pieveica Melnkalnes vienību Nikšičas Sutjeska.

Savukārt trešais mūsu valsts futbola klubs šajā turnīrā Jūrmalas Spartaks ceturtdien izbraukumā ar 0:3 (0:2) piekāpās Novi Sadas Vojvodina no Serbijas.

Līdz ar to Spartaks ceturtdien kā vienīgā Latvijas komanda atlases turnīra otro kārtu iesāka ar zaudējumu.

Vojvodina pamatus uzvarai ielika jau pirmajās spēles minūtēs, jo jau sestajā minūtē rezultātu atklāja Aleksandrs Staņisavļevičs, bet desmit minūtes vēlāk mājinieki arī otro reizi pārspēja pieredzējušo jūrmalnieku vārtsargu Aleksandru Koliņko, kad vārtus guva Miļans Mrdakovičs.

Serbijas klubam šajā mačā piederēja liels pārsvars, Spartaks vienībai vien retu reizi apdraudot sāncenšu vārtus, bet pašā pamatlaika izskaņā rezultāts kļuva jau 3:0 par labu "Vojvodina" - bumbu savos vārtos raidīja Romāns Mickevičs.

Līdz ar to Spartaks piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu, tāpēc pēc nedēļas gaidāmajā atbildes spēlē būs jāpaveic neliels brīnums, lai uzvarētu divu maču summā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi