Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris
Uzvaras vārtus "Monaco" guva Tjemū Bakajoko (att. no labās), kurš pēc partnera izpildīta brīvsitiena, no soda laukuma izdarīja ļoti precīzu sitienu ar galvu, trāpot pašā vārtu stūrī

Monaco atspēlē deficītu pret Mančestras City, Atletico izslēdz Leverkūzeni

Pašreizējā Francijas čempionāta līdervienība Monaco trešdien UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes mačā atspēlēja pirmajā cīņā iegūto divu vārtu deficītu, pārspējot Hosepa Gvardiolas trenēto Anglijas klubu Mančestras City un iekļūstot ceturtdaļfinālā, kur tika arī Madrides Atletico, kas no tālākās cīņas izslēdza Leverkūzenes Bayer futbolistus.

Monaco savā laukumā svinēja uzvaru ar 3:1 (2:0), bet divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts 6:6, tomēr tālāk, pateicoties viesos vairāk gūtiem vārtiem, tika tieši Francijas klubs, kamēr mančestriešiem šosezon neizdevās atkārtot pērn gūto panākumu, kad viņi sasniedza šī turnīra pusfinālu. Tikmēr Atletico savās mājās nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0), bet divu spēļu summā bija pārāka ar 4:2.

Līdz ar to UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā spēlēs trīs Spānijas klubi - Madrides Real, Barcelona, Madrides Atletico, divas Vācijas komandas - Minhenes Bayern un Dortmundes Borussia, Itālijas čempione Turīnas Juventus, Anglijas čempionvienība Lesteras City, kā arī Monaco.

Monako aizvadītajā cīņā laukuma saimnieki jau spēles 29.minūtē bija vadībā ar 2:0. Spēlējot bez sava uzbrukuma līdera Radamela Falkao, kurš pirmajā mačā guva divus vārtus, bet trešdien laukumā nedevās gurna traumas dēļ, rezultātu astotajā minūtē atklāja uzbrucējs Kiljans Mbape, kurš bija precīzs no tuvas distances, savukārt 29.minūtē brazīlietis Fabinju pēc centrējuma spēcīgi sita no soda laukuma vidus.

Rezultāts 2:0 derēja Monaco futbolistiem, tāpēc turpinājumā City centās atspēlēt kaut vienus vārtus, savu panākot 71.minūtē, kad Līrojs Sanē bija pirmais pie Francijas kluba vārtsarga Danijela Subašiča atsitās bumbas, to vārtos triecot no pāris metriem. Tomēr viesu prieki bija īsi, jo pēc sešām minūtēm Tjemū Bakajoko pēc partnera izpildīta brīvsitiena, no soda laukuma izdarīja ļoti precīzu sitienu ar galvu, trāpot pašā vārtu stūrī. Atlikušajā laikā City centieni gūt otros vārtus, kas viņiem ļautu tikt tālāk, nebija veiksmīgi.

Monaco UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā iekļuva pēc divu gadu pārtraukuma.

Tikmēr Madridē aizvadītajā cīņā spēles pirmajā puslaikā tuvāk vārtu guvumam bija mājinieki, taču labu iespēju neizmantoja Antuāns Grīzmans. Savukārt spēles otrajā daļā vairākas ļoti labas iespējas bija Bayer komandai, taču fantastisku sniegumu vārtos demonstrēja slovēņu vārtsargs Jans Oblaks.

Bayer komanda, kura pirms nepilnām divām nedēļām šķīrās no galvenā trenera Rogera Šmita, viņa vietā ieceļot turku Tajfunu Korkutu, izdarīja septiņus sitienus pa pretinieku vārtiem, taču Oblaku pārspēt nespēja.

Atletico, kura 2014.gadā un pērn spēlēja Čempionu līgas finālā, ceturtdaļfinālu sasniegusi jau ceturto gadu pēc kārtas.

Madrides klubs pirmajā mačā, darbojoties uz pretuzbrukumiem, pirmajā puslaikā panāca 2:0, savukārt otrajā puslaikā, kad laukumā jau bija atklātāks futbols, Bayer divas reizes samazināja starpību līdz minimumam, tomēr mača beigās pieredzējušais Fernando Torress nodrošināja Atletico uzvaru ar 4:2.

Torress pirms nepilnām divām nedēļām Spānijas čempionāta mačā guva asinis stindzinošu galvas traumu, pēc kuras nokļuva slimnīcā, tomēr uzbrucējs izvairījās no smagām sekām, taču trešdien laukumā nedevās, paliekot rezervē.

Sacensību ceturtdaļfināla pāru izloze notiks piektdien.

UEFA Čempionu līgā izslēgšanas spēlēs līdz finālam uzvarētāji tiks noskaidroti divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Šīs sezonas UEFA Čempionu līgas fināls 3.jūnijā notiks Kārdifā, Velsā.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides Real, kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību Atletico.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi