Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Riga izglābjas un ar uzvaru papildlaikā iekļūst UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešajā kārtā

Latvijas futbola komanda Riga ceturtdien UEFA Konferences līgas kvalifikācijas otrās kārtas atbildes spēlē izglābās no zaudējuma summā pamatlaikā un, pateicoties Muhameda Ngoma papildlaika priekšpēdējā minūtē gūtajiem vārtiem, iekļuva trešajā kārtā.

"Riga" atbildes spēlē mājās pēc pamatlaika ar 2:1 (0:1) uzvarēja "Kecskemet" no Ungārijas. Divu maču summā rezultāts bija 3:3 un spēle turpinājās pagarinājumā, kura kompensācijas laika otrajā minūtē Ngoms izrāva uzvaru summā - 4:3.

Otrā puslaika kompensācijas laikā "Riga" komandu no zaudējuma summā izglāba izcilu maču aizvadījušais Gotjē Mankendā, bet pirms tam vārtus guva Glodi Ngondā.

Trešajā kārtā "Riga" tiksies ar Nīderlandes komandu "Twente" vai Zviedrijas klubu "Hammarby IF".

Nākamo kārtu sasniedza arī Latvijas čempione "Valmiera". Pirms tam ceturtdien otro kārtu nepārvarēja iepriekšējās sezonas grupu turnīra dalībniece RFS un Eirokausu debitante "Auda".

Spēles astotajā minūtē pēc vārtsarga Nila Toma Puriņa kļūdas pretinieki ieguva bumbu "Riga" soda laukumā un mājiniekus sodīja Leventa Vāgo, kurš panāca 1:0 ungāru labā. Puslaika turpinājumā "Riga" arvien vairāk pretiniekus piespieda vārtiem, īpaši aktīvu spēli demonstrējot Mankendā, taču līdz pārtraukumam rezultātu izlīdzināt neizdevās. 

Otrajā puslaikā rīdzinieki turpināja veidot uzbrukumus un 62.minūtē pēc Mankendā piespēles no labās malas ar galvu bumbu vārtos raidīja Ngondā - 1:1 mačā  un 2:3 summā.

Arī noslēdzošajā pusstundā "Riga" komandai bija izteikts pārsvars, taču uzvarai summā tuvojās pretinieki. Kompensācijas laikā pēc neatlaidīga Mankendā uzbrukuma "Riga" nopelnīja stūra sitienu. Pieliktā laika piektajā minūtē bumba pie soda laukuma līnijas nonāca pie Mankendā, kurš bija nekļūdīgs - 2:1 mačā un 3:3 summā.

Kompensācijas laika priekšpēdējā minūtē Brians Penja trāpīja ar bumbu pa vārtu stabu, neizmantojot iespēju, kas tūlītēji ievestu "Riga" nākamajā kārtā. Papildlaika astotajā minūtē Penja tomēr ieraidīja bumbu vārtos, taču aizmugures situācijas dēļ rezultāts palika nemainīgs.

Papildlaika 18.minūtē pēc Mankendā piespēles Kemelo Nguenā norībināja vārtu pārliktni, bet dažas minūtes vēlāk "Riga" neizmantoja izcilu iespēju, izskrienot vairākiem futbolistiem pret vienu viesu aizsargu.

Papildlaika kompensācijas laika otrajā minūtē Ngoms ar izcili izpildītu soda sitienu panāca rezultātu 4:3 summā un ieveda "Riga" komandu nākamajā kārtā.

"Riga" pirms nedēļas viesos ar 2:1 atzina "Kecskemet" pārākumu.

Jau ziņots, ka otro kārtu pārvarēja "Valmiera", kas čempionu zara trešajā kārtā tiksies ar Tirānas "Partizani" no Albānijas.

Grupu turnīra sasniegšanai nepieciešams pārvarēt kopumā četras kvalifikācijas kārtas.

Šīs sezonas UEFA Konferences līgas fināls notiks nākamā gada 29.maijā Grieķijas galvaspilsētā Atēnās.

Pagājušajā sezonā par UEFA Konferences līgas uzvarētāju kļuva Anglijas premjerlīgas klubs Vesthemas "United", kas finālā ar 2:1 pārspēja Itālijas A sērijas vienību Florences "Fiorentina".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi