Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Skonto futbolisti otro gadu pēc kārtas iegūst Ziemas kausu

Rīgas_ Skonto komanda ceturtdien otro gadu pēc kārtas triumfēja SMScredit.lv_ Ziemas kausa izcīņā futbolā, finālspēlē ar 3:1 (2:0) pārspējot Liepāju.Spēle sākās ar Skonto pārsvaru un desmitajā minūtē Artūrs Karašausks raidīja bumbu pret vārtu pārliktni. Pēc aptuveni 20 spēlētām minūtēm cīņas temps kritās, tomēr pašās pirmā puslaika beigās Skonto beidzot izmantoja pārsvaru un īsā laikā guva divus vārtus - sākotnēji cīņā vārtu priekšā veiklākais bija Vladislavs Gutkovskis un ieraidīja bumbu vārtos ar galvu, bet līdz ar puslaika beigu signālu pēc sekmīgas individuālās darbības izcēlās arī Karašausks, panākot 2-0.

Otrā puslaika ievadā Valērijs Afanasjevs samazināja deficītu, un turpinājumā Liepāja uzbruka arvien lielākiem spēkiem, pārliecinoši turot cīņas iniciatīvu savās rokās, taču Skonto nekautrējās doties arī pretuzbrukumos. Tiesa, kurzemniekiem, par spīti lielajiem pūliņiem, neizdevās panākt neizšķirtu un pacīnīties par trofeju šajā turnīrā. Jau kompensācijas laikā pretuzbrukumā devās rīdzinieku futbolists Mārtiņš Milaševičs, kurš lieliskā stilā panāca 3:1.Zīmīgi, ka tieši šīs abas komandas 13.martā samēros spēkus arī jaunās virslīgas sezonas atklāšanas mačā, kā arī aprīļa sākumā tiksies Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā.Citos kausa pāros Latvijas čempione Ventspils sacentīsies ar Daugavpils vienību, Jūrmalas Spartaks tiksies ar pirmās līgas komandu Ogre, bet pagājušās sezonas Latvijas kausa ieguvēja Jelgava samēros spēkus ar virslīgas licenci nesaņēmušo Rīgas Daugavu.Kā zināms, Rīgas Daugava ne tikai nav saņēmusi licenci dalībai virslīgā, tajā arī ir pārtraukts treniņprocess. Tomēr, kā ceturtdien pauda Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sacensību daļas vadītājs Arturs Gaidels, pēc nolikuma Rīgas Daugava varēs piedalīties kausā, ja iesniegs pieteikumu Latvijas čempionāta otrās līgas sacensībām, kur pieteikšanās ritēs līdz aprīļa beigām, jo ir skaidrs, ka virslīgā un pirmajā līgā šī vienība nespēlēs.Ceturtdaļfināla spēles risināsies 4. un 5.aprīlī.Pusfinālā Jelgava/Rīgas Daugava dueļa uzvarētāji tiksies ar Liepājas/Skonto pāra spēcīgāko komandu, bet Spartaks/Ogre dueļa labākā komanda tiksies ar Ventspili vai Daugavpili.Latvijas kausa izcīņas pusfināla spēles paredzētas 25. un 26.aprīlī, bet fināls ieplānots 20.maijā.Pagājušā gada maijā notikušajā finālā Jelgavas futbolisti pēcspēles sitienu sērijā Zemgales Olimpiskā centra stadionā uzvarēja Skonto. Jelgavnieki Latvijas kausā triumfēja otro reizi kluba pastāvēšanas vēsturē un ieguva ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis kļūst par Vācijas vicečempionu hokejā

Latvijas vārtsargs Kristers Gudļevskis piektdien kopā ar Brēmerhāfenes Fischtown Pinguins komandu piedzīvoja ceturto zaudējumu Vācijas hokeja līgas (DEL) finālsērijā, sezonu noslēdzot ar sudraba medaļ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi