Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Valmieras pretiniece UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešajā kārtā būs albāņu Partizani

Latvijas čempionvienības futbolā Valmiera pretiniece UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešajā kārtā būs Tirānas Partizani no Albānijas.

"Partizani" otrdien atbildes spēlē kvalifikācijas otrajā kārtā savā laukumā  ar 4:1 (2:0) pieveica Andoras "Atletic Club d'Escaldes", divu spēļu summā triumfējot ar 5:1.

Divus vārtus uzvarētāju laba otrdien guva Tedi Kara, bet pa reizei precīzi sita Arinaldo Rapajs un Eross Grezda. Viesiem vienīgos vārtus guva Gijoms Lopess.

"Valmieras" un "Partizani" pirmā spēle 10.augustā notiks Latvijā, kamēr atbildes mačs nedēļu vēlāk tiks aizvadīts albāņu laukumā.

Jau ziņots, ka "Valmiera" kvalifikācijas otrās kārtas mačā otrdien ar 7:0 (4:0) sagrāva Sanmarīno "Tre Penne" un divu spēļu summā guva panākumu ar 10:0.

"Valmiera" Eirokausos spēlē ceturto reizi, taču šosezon pirmo reizi startēja Čempionu līgas kvalifikācijā, pirmās kārtas duelī divu maču summā ar 2:4 zaudējot Ļubļanas "Olimpija".

Pagājušajā sezonā valmierieši sacentās Konferences līgas kvalifikācijā, kuras otrajā kārtā ar 2:5 piekāpās Ziemeļmaķedonijas klubam Skopjes "Škendija", bet 2021.gadā sacensības beidza pēc Konferences līgas kvalifikācijas pirmās kārtas cīņām.

Tikmēr Tirānas komanda, kas vietējā čempionātā uzvarējusi 17 reizes, Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu maču summā ar 1:3 piekāpās baltkrievu vienībai Borisovas BATE.

"Partizani" Eirokausos piedalās jau 60 gadus, bet līdz šis labākais rezultāts 2016./2017.gada sezonā, kad izdevās sasniegts UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas trešo kārtu un vēlāk zaudēt UEFA Eiropas līgas "play off" kārtā. Iepriekšējā sezonā albāņu vienība zaudēja Konferences līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā.

Ceturtdien RFS otrās kārtas atbildes mačā izbraukumā tiksies ar Azerbaidžānas Masaziras "Sabah", "Riga" mājās uzņems "Kecskemeti" no Ungārijas, bet Latvijas kausa ieguvēja "Auda" viesos spēlēs ar Slovākijas vienību Trnavas "Spartak".

Šīs sezonas UEFA Konferences līgas fināls notiks nākamā gada 29.maijā Grieķijas galvaspilsētā Atēnās.

Pagājušajā sezonā par UEFA Konferences līgas uzvarētāju kļuva Anglijas premjerlīgas klubs Vesthemas "United", kas finālā ar 2:1 pārspēja Itālijas A sērijas vienību Florences "Fiorentina".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi