Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Valmieras un RFS futbolisti izcīna pirmās uzvaras sezonā

Optibet Latvijas futbola virslīgas iepriekšējās sezonas čempione Valmiera svētdien trešās kārtas noslēgumā svinēja savu pirmo uzvaru 2023.gadā, viesos ar 4:0 (2:0) uzvarot Audu. Sestdien pie pirmā panākuma tika arī bronzas medaļnieki RFS.

Divus vārtus Latvijas čempioniem guva Džibrils Gejs.

Pēc trīs kārtām visas desmit komandas izcīnījušas vismaz pa vienai uzvarai, taču visas arī paguvušas zaudēt punktus un nevienai nav maksimālie deviņi punkti.

Valmierieši pirmajā puslaikā vairākas reizes apdraudēja pretinieku vārtus līdz 41.minūtē panāca savu. Pēc Ivana Želizko izpildītā stūra sitiena Gejs burzmā vārtu priekšā dabūja bumbu pāri līnijai.

Sākoties puslaika pēdējai minūtei, 2:0 panāca Ingars Pūlis, kurš pēc Renāra Varslavāna piespēles lielā ātrumā aizskrēja uzbrukumā, nokontrolēja bumbu un raidīja to "Audas" vārtos.

Mača 72.minūtē pēc pussarga Manjumova Ačola otrās dzeltenās kartītes "Auda" palika desmit vīru sastāvā. Rodoties iztrūkumam laukuma vidusdaļā, viesiem pavērās iespējas vēl bīstamākiem uzbrukumiem un 74.minūtē Gejs pēc ielaušanās soda laukumā panāca 3:0.

Punktu uzvarai valmierieši pielika kompensācijas laika trešajā minūtē, kad ceturto bumbu "Audas" vārtos ieraidīja Ruans Ribeiro.

Jau ziņots, ka pirms tam "Metta" viesos ar 2:1 (0:0) pārspējot "Tukums 2000"/"Telms" vienību.

Trešās kārtas pirmajās trīs spēlēs sestdien "Daugavpils" mājās ar 3:0 (1:0) pieveica Salaspils "Super Nova" futbolistus, "Riga" viesos ar 3:0 (3:0) pārspēja "Liepāju", bet "Jelgava" mājās ar 0:2 (0:1) piekāpās bronzas medaļniecei RFS, kura svinēja pirmo uzvaru trijās spēlēs.

Turnīra tabulas augšgalā ar trijās spēlēs gūtiem septiņiem punktiem ir izvirzījusies "Riga", seši punkti ir "Audai", pieci punkti - RFS, bet četrus guvusi "Valmiera". Pa trim punktiem ir divas spēles nospēlējušajām "Liepājai" un "Metta" komandai, kā arī trīs cīņas aizvadījušajām "Super Nova", "Jelgavai", "Tukums 2000"/"Telms" un "Daugavpils" vienībai. 

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezona ir zīmīga ar to, ka Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi