Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Ventspils futbolisti nostiprina līderpozīcijas virslīgas kopvērtējumā

Ventspils spēlētāji svētdien Latvijas SMScredit.lv Virslīgas futbola čempionāta mačā izbraukumā ar 4:0 (1:0) pieveica Ilūkstes NSS, nostiprinot savu pārsvaru čempionāta kopvērtējuma līderes godā.

Ventspils labā vārtus guva Vadims Jančuks, Jurijs Žigajevs, Visvaldis Ignatāns, Vitālijs Smirnovs un urugvajiešu uzbrucējs Eduardo Martiness.

Cīņa iesākās ar abu komandu līdzvērtīgu cīņu laukumā, lai gan šajā sezonā Ilūkstes vienība ir neapstrīdama pastarīte. "Ventspils" futbolistiem mača pirmajās minūtēs nespēja izveidot vērā ņemamus momentus, lai gūtu vārtus, turklāt droši spēlēja arī mājinieki, kuri nekautrējās uzbrukt.

Ventspilniekiem laba izdevība gūt vārtus radās 24.minūtē, taču Daniils Turkovs nespēja raidīt bumbu vārtos. Pirmajam puslaikam tuvojoties izskaņai, Latvijas čempiontitula pretendenti arvien vairāk ņēma iniciatīvu rokās, kas 30.minūtē realizējās vārtu guvumā - izcēlās Jančuks, kuram acīgi piespēlēja Ignatāns.

Pēc sešām minūtēm ventspilniekiem bija vēl viena laba izdevība - Kaspars Dubra trāpīja pa vārtu stabu.

Otro puslaiku "Ventspils" iesāka uz pozitīvas nots, jo jau tā pirmajā minūtē Žigajevs dubultoja viesu pārsvaru, bet vēl pēc 20 minūtēm ar skaistu tālsitienu 3:0 panāca Ignatāns.

Spēles otrajā pusē Ilūkstes NSS nespēja izveidot neko bīstamu, bet ventspilnieki turpināja uzbrukt bīstami, kas vainagojās vēl vienā vārtu guvumā, jo 84.minūtē Smirnovam vārtu guvumu tukšos vārtos izkārtoja Žigajevs.

Tomēr ar to mačs vēl nebija galā, jo "Ventspils" par katru cenu gribēja gūt vēl vārtus un turpināja uzbrukt ļoti aktīvi, un jau mača kompensācijas laikā Ilūkstes NSS futbolisti pārkāpa noteikumus savā soda laukumā pret Žigajevu, bet 11 metru soda sitienu realizēja Martiness.

Tikmēr pie panākuma tikusi arī bronzas medaļas tīkotāja pagājušās sezonas Latvijas čempionvienība Daugavpils "Daugava", kas ar 3:0 (2:0) izbraukumā pārspēja "Jūrmalu".

Jau no spēles pirmajām minūtēm grožus savās rokās ņēma mājinieki, kamēr viesi ar ar vien vairāk iestiga aizsardzībā. Spēles rezultāts tika atklāts 19.minūtē, kad Guntars Silagailis no kreisās soda laukuma puses veiksmīgi iecentrēja bumbu Ibrahimam Babatundem, kurš bumbu ar galvu trieca vārtos - 1:0.

Turpinājumā "Daugava" turpināja savu ofensīvu un desmit minūtes vēlāk savus 13.vārtus šosezon guva Andrejs Kovaļovs, kurš ārpus soda laukuma līnijas trieca bumbu vārtu augšējā kreisajā stūrī. 2:0.

Viesu pirmā reālā iespēja gūt vārtus nāca 31.minūtē, kad Sergejs Golubevs nokļuva labā sitiena pozīcijā, taču mājinieku vārtsargu Aleksandrs Vlasovs komandu glāba. Līdz puslaika beigām rezultāts nemainījās.

Otro puslaiku ar aktīvu presingu iesāka jūrmalnieki, kuri neļāva pretiniekiem ievadīt bīstamus uzbrukumus. Tomēr spēles gaitā presings mazinājās, kā rezultātā "Daugava" atsāka bīstami uzbrukt viesu vārtiem. 64.minūtē punktu jautājumiem par spēles uzvarētāju pielika Igors Savčenkovs. Spēlētājs aptuveni no 30 metriem guva skaistus vārtus no brīvsitiena - 3:0.

Spēles turpinājumā abām komandām bija iespējas gūt pa vārtiem, bet rezultāts nemainījās.

Šīs kārtas izspēle noslēgsies pirmdien, kad "Metta"/"Latvijas Universitāte" spēkosies ar Rīgas "Daugavu".

Pēc šīs kārtas katrai komandai šosezon atliks vēl aizvadīt pa divām spēlēm - "Ventspils" samēros spēkus ar "Metta"/LU (savās mājās) un Rīgas "Daugavu" (izbraukumā), savukārt "Skonto" centīsies apspēlēt "Spartaku" (izbraukumā) un "Jelgavu" (savā laukumā).

Virslīgas kopvērtējumā pašlaik līderi atkal ir "Ventspils", kam 61 punkts 25 spēlēs, bet divus punktus atpaliek "Skonto". Trešo vietu ar 49 punktiem ieņem Daugavpils "Daugava", kurai četrus punktus zaudē Rīgas "Daugavas" vienība. Piekto pozīciju ar 34 punktiem ieņem "Liepājas metalurga" komanda, bet par deviņiem punktiem mazāk ir Jūrmalas "Spartakam".

"Jūrmala" ar 23 punktiem ir septītā, "Jelgava" ar 17 punktiem atrodas pozīciju zemāk, "Metta"/LU ar 16 punktiem ieņem devīto vietu, bet 12 punkti ir Ilūkstes NSS spēlētājiem.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Pirmajā līgā uzvaru izcīnījusi Daugavpils BFC komanda "Daugava", kas tādējādi nodrošinājusi vietu nākamās sezonas virslīgas čempionātā, savukārt otrajā pozīcijā ierindojusies "Gulbene".

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tenaks izcīna uzvaru sezonas priekšpēdējā WRC posmā

Igaunijas autosportista Ota Tenaka ekipāža svētdien izcīnīja uzvaru pasaules rallija čempionāta (WRC) 12.posmā - Centrāleiropas rallijā -, pirmspēdējā etapā vēl nekļūstot zināmam kopvērtējuma uzvar...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi