Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ventspils spēlē neizšķirti ar Spartaku; RFS grauj Liepāju

Cīņā par ceturto vietu turnīra tabulā "Ventspils" sestdien savā laukumā "Optibet" 13.spēļu kārtā spēlēja neizšķirti ar Jūrmalas "Spartaku", bet RFS atkal kļuva par turnīra rezultatīvāko komandu, savā laukumā sagraujot "Liepāju".

"Ventspils" savā laukumā spēlēja 1:1 (0:0) ar Jūrmalas "Spartaku".

Pirmais puslaiks interesantā spēlē noslēdzās bez vārtu guvuma.

Aizraujošs futbols turpinājās arī otrajā puslaikā. 59.minūtē mājinieku vārtsargs Konstantīns Mahnovskis divreiz īsā laikā glāba no vārtu zaudējuma.

Tomēr 63.minūtē mājinieki "pazaudēja" savā soda laukumā Kirilo Drišļuku, kurš paspēja nomērķēt un raidīt bumbu zem pārliktņa - 1:0 "Spartaka" labā. Drišļuks laukumā bija devies uz maiņu 58.minūtē.

80.minūtē ventspilnieki panāca neizšķirtu. Centrējumu viesu soda laukumā veica Jevgeņijs Kozlovs, kurš laukumā bija nācis 62.minūtē, bet tur bumbu apstrādāt Kasparam Kokinam neļāva Ņikita Bērenfelds, aptverot Kokinu ar rokām. 11 metru soda sitienu pārliecinoši ar sitienu vārtu augšējā daļā realizēja Kozlovs.

Abu komandu šīs sezonas pirmajā tikšanās reizē uzvaru ar 3:1 viesos izcīnīja "Ventspils".

RFS savā laukumā ar 3:0 (1:0) apspēlēja "Liepāju"

22.minūtē mājinieki pēc standartsituācijas izspēles izvirzījās vadībā pēc aizsarga Vitālija Jagodinska sitiena ar galvu, viņam izceļoties jau otrajā mačā pēc kārtas.

48.minūtē pēc vēl vienas standartsituācijas - stūra sitiena - mājinieku pārsvaru ar vēl vienu lielisku sitienu ar galvu palielināja cits RFS centra aizsargs Žiga Lipuščeks - 2:0.

85.minūtē mājinieki izspēlēja vēl vienu teicamu kombināciju, kuru sāka Darko Lemajičs, turpināja Emersons Santans Deuslesiānu un vārtos bumbu ar vienu pieskārienu raidīja Činonso Ofors, kuram tie bija jau septītie vārti šosezon, paceļoties uz dalītu trešo vietu rezultatīvāko līgas futbolistu sarakstā.

Virslīgas līderpozīcijās ir "Riga", kas pēc 13 mačiem iekrājusi 36 punktus. Par pieciem punktiem mazāk ir RFS, trešo vietu ar 21 punktu ieņem "Valmiera". 19 punkti 12 cīņās ir Jūrmalas "Spartakam", 16 punkti ir "Ventspilij", bet 15 punkti - "Daugavpilij". "Jelgavai" ir 14 punkti, ar 12 punktiem seko "Metta", 11 punkti 12 spēlēs ir "Liepājai", bet "Tukums 2000"/TSS ticis pie četriem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

papildināts virsraksts, 1., 8. un 12.rindkopa, teksts papildināts ar 9.-11.rindkopu

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi