Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Ar cīņām Parīzē un Lisabonā sākas UEFA Čempionu līgas izslēgšanas spēles

Ar astotdaļfināla pirmajām mačiem Parīzē un Lisabonā šodien sākas UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīra spēles, sacensībām atsākoties pēc ziemas pārtraukuma.

Dienas centrālajā spēlē plkst.21.45 Francijas galvaspilsētā vietējā Parīzes Saint-Germain (PSG) uzņems titulēto Spānijas klubu Barcelona. Šo maču tiešraidē translēs televīzijas kanāls Viasat Sport Baltic.

Tajā pat laikā mačs sāksies arī Lisabonā, kur vietējā Benfica mērosies spēkiem ar Vācijas klubu Dortmundes Borussia.

Parīzē gaidāmajā cīņā laukuma saimniekiem PSG nevarēs palīdzēt Tiagu Mota, kuram mačs jāizlaiž iepriekš sapelnīto brīdinājumu dēļ, bet muskuļa trauma laukumā liegs doties Tiagu Silvam. Tikmēr Katalonijas klubam savainoto sarakstā ir Arda Turans, Havjers Maskerano un Aleikss Vidals.

PSG un Barcelona savā starpā spēlēja arī 2014./2015.gada sezonas Čempionu līgas ceturtdaļfinālā, kad Katalonijas klubs abos mačos uzvarēja ar 3:1 (mājās) un 2:0 (viesos), pēc tam tiekot līdz finālam un triumfējot turnīrā. Abas komandas savā starpā ir tikušās deviņas reizes un labāka bilance ir Barselonas klubam, kas uzvarējis arī pēdējos trīs mačos.

Aizvadītajā nedēļā PSG Francijas čempionāta spēlē ar 3:0 uzvarēja Bordo Girondins komandu, vietējā čempionātā ar 55 punktiem ieņemot otro vietu, par trīs punktiem atpaliekot no Monaco komandas.

Savukārt Barcelona komanda Spānijas čempionātā viesos ar 6:0 sagrāva Alaves futbolistus, turnīrā ar 48 punktiem esot otrajā vietā. Punkts vairāk ir Madrides Real komandai, taču tā aizvadījusi divas spēles mazāk.

Šīs sezonas UEFA Čempionu līgas grupu kārtā Barcelona bija labākā C apakšgrupā, izcīnot piecas uzvaras sešos mačos, kamēr PSG palika otrā A apakšgrupā, tiekot pie trīs panākumiem, bet vēl trīs reizes nospēlējot neizšķirti.

Zīmīgi, ka PSG komanda kluba vēsturē ne reizi nav zaudējusi UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla spēlē.

Tikmēr Portugāles klubs Benfica un Dortmundes Borussia no Vācijas savā starpā oficiālos starptautiskos mačos tikušās divas reizes, tālajā 1963./1964.gada sezonā mērojoties spēkiem Eiropas Čempionvienību klubu kausa izcīņas pirmajā kārtā, pārliecinoši ar 1:2, 5:0 uzvarot Borussia vīriem.

Pirms šī dueļa Dortmundes klubs Vācijas čempionāta spēlē sestdien ar 1:2 viesos zaudēja pastarītei Darmstadt98 komandai, bundeslīgas kopvērtējumā ar 34 punktiem ieņemot ceturto vietu, kamēr līderei Minhenes Bayern ir par 15 punktiem vairāk.

Savukārt Benfica Portugāles čempionātā piektdien ar 3:0 uzvarēja Arouca komandu un ar 51 punktu ir līdere, par punktu apsteidzot Porto klubu.

Borussia komandai gaidāmajā spēlē traumu dēļ nevarēs palīdzēt Mario Gece un Svens Benders, bet Benfica rindās savainojums ir Lisandro Lopesam.

Grupu kārtā Borussia bija labākā F apakšgrupā, kurā izcīnīja četras uzvaras, bet divus mačus noslēdza neizšķirti, kamēr Benfica bija otrā B apakšgrupā, izcīnot divas uzvaras, divas reizes spēlējot neizšķirti un divos mačos zaudējot.

UEFA Čempionu līgā izslēgšanas spēlēs līdz finālam uzvarētāji tiks noskaidroti divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena izšķirošā spēle.

Vēl divi astotdaļfināla dueļi tiks iesākti trešdien, kad Minhenes Bayern uzņems Londonas Arsenal, bet pašreizējā turnīra čempione Madrides Real tiksies ar Napoli. Savukārt nākamajā nedēļā Leverkūzenes Bayer uzņems Madrides Atletico, Mančestras City spēlēs ar Monaco komandu, Porto uzņems Turīnas Juventus, bet Anglijas čempione Lesteras City viesosies pie spāņu kluba Sevilla.

Šīs sezonas UEFA Čempionu līgas fināls 3.jūnijā notiks Kārdifā, Velsā.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtā 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās. Pēc divu apļu spēlēm izslēgšanas spēlēs iekļuva katras grupas divas labākās komandas.

Pērn Čempionu līgā triumfēja Madrides Real, kas finālā pēcspēles sitienu sērijā pārspēja citu Spānijas galvaspilsētas vienību Atletico.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi