Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Arī Dienvidkorejas un Saūda Arābijas futbola izlases sasniedz Pasaules kausu

Dienvidkorejas un Saūda Arābijas futbola izlases otrdien kvalificējās Krievijā gaidāmajam 2018.gada Pasaules kausa finālturnīram, kamēr kara postītās Sīrijas valstsvienība kopā ar Austrāliju iekļuva Āzijas zonas "play-off" kārtā.

Dienvidkoreja kvalifikācijas trešā posma pēdējā kārtā viesos cīnījās 0:0 (0:0) ar Uzbekistānu, kas tai bija pietiekami tikšanai finālturnīrā.

Tāpat citā A apakšgrupas mačā Sīrija kompensācijas laika trešajā minūtē iesita vārtus un viesos nospēlēja 2:2 (1:1) ar Irānu, līdz ar to atņemot cerības uz finālturnīru Ķīnai, kas ar 2:1 (0:0) izbraukumā apspēlēja Kataru.

Šajā grupā ar 22 punktiem desmit kārtās pārliecinoši triumfēja Irāna, 15 punktus savāca Dienvidkoreja, bet pa 13 punktiem izcīnīja Sīrija un Uzbekistāna, kamēr slavenā Marčelo Lipi trenētā Ķīnas izlase ar 12 punktiem palika piektā.

Apakšgrupas divas labākās komandas kvalificējās finālturnīram, bet abu grupu trešo vietu ieguvējas tiksies savā starpā "play-off" kārtā un pēc tam labākā no šīm izlasēm starpkontinentu pārspēlēs tiksies ar Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību zonas (CONCACAF) ceturto labāko vienību.

B grupā otrdien noskaidrojās, ka finālturnīru kopā ar Japānu automātiski sasniegusi Saūda Arābija, bet pārspēlēs kā trešā komanda sacentīsies Austrālija.

Šeit Austrālija pieveica Taizemi ar 2:1 (0:0), uzvaru izraujot 86.minūtē un turpinājumā tai bija jācer uz Saūda Arābijas neveiksmi, tomēr šī izlase ar 1:0 (0:0) mājās uzvarēja Japānu.

Līdz ar to šajā grupā 21 punktu desmit punktos savāca Japāna, bet Saūda Arābija un Austrālija guva pa 19 punktiem.

Vieta Pasaules kausā ir garantēta Krievijai, kā pirmā no atlases cikla martā uz to tika Brazīlija, bet Irānas izlase kā trešā vietu uz finālturnīru nodrošināja jūnijā.

Pagājušajā nedēļā finālturnīram kvalificējās ar Japāna, kam pēdējās dienās bija pievienojušās arī Meksika un Beļģija.

No citām zonām Āfrikā pašlaik tiek aizvadītas, izšķirošā, trešā posma sacensības, kas ilgs līdz novembrim, noskaidrojot piecas finālturnīra dalībnieces, arī Eiropas zonā visas 13 finālturnīra dalībnieces tiks noskaidrotas līdz novembrim, CONCACAF zonā izšķirošajā, piektajā, posmā līdz oktobra sākumam noskaidros 3+1 komandu finālturnīram, bet Dienvidamerikā oktobrī noslēgsies pamata kārta, noskaidrojot četras finālturnīra dalībnieces un piekto komandu, kas piedalīsies pārspēlēs ar Okeānijas zonas labāko vienību par kādu otrdien kļuva Jaunzēlande.

Pasaules kausa finālturnīrs Krievijā risināsies no 2018.gada 14.jūnija līdz 15.jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcelties ganāmpulkā

Divvirzienu līgums Anžejam Pasečņikam paver iespējas Milvoki Bucks pārbaudes spēlēs.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi