Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Bayern Minhenē uzņems Chelsea UEFA Čempionu līgas finālmačā

Prognozes par to, ka UEFA Čempionu līgas finālā būs El Clasico jeb abu Spānijas futbola smagsvaru - Barcelona un Madrides Real - duelis, nav piepildījušās. Taču Allianz Arena stadionā Minhenē spēlēs divas komandas, kuras arīdzan pelnījušas piederēt futbola klasiķu pulkam. Sevišķi jau tāpēc, ka un kā sasniedza pasaules prestižāko klubu turnīra pēdējo stadiju. Fināla tiešraide sestdien pulksten 21 _Viasat Sport Baltic _un TV6 kanālā.

Pēc triumfa un izgāšanās

Abas komandas nesen aizvadīja savu pārstāvēto valstu kausa finālus. Chelsea ar 2:1 uzvarēja Liverpool, tiekot pie pirmā titula šosezon, bet Minhenes Bayern piedzīvoja smagu sakāvi ar 2:5 pret saviem pāridarītājiem arī Vācijas Bundeslīgā Dortmundes Borussia. Ja bavārieši savā mājas stadionā zaudēs arī Čempionu līgas finālā, tad Vācijas medijiem nāksies lauzīt galvas, kā Bayern nosaukt, lai jaunvārds neatpaliktu no kādreiz trāpīgā Leverkusen nodēvēšanas par «neverkūzeni».

Londonas kluba galvenā trenera pienākumu izpildītājs Roberto di Mateo gan nevērtē savus pretiniekus pēc vienas nesekmīgas spēles ar dortmundiešiem. «Viņi ir fantastiska komanda, viņiem ir daži lieliski spēlētāji, un tā būs grūta spēle. Neko citu jau Čempionu līgas finālā nevar gaidīt.» Arī Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs norāda, ka Bayern smagais zaudējums Vācijas kausa finālā komandu var gan «sapurināt», gan morāli sagraut. Tāpat di Mateo cer, ka spēlēšana savā mājas stadionā minheniešiem izrādīsies pārāk smags atbildības slogs.

Iztrūkstošie futbolisti

Abu komandu sastāvā pirms sezonas svarīgākās spēles būs vairāki robi. Chelsea būs jāiztiek bez četriem pamatsastāva spēlētājiem: pusfināla varoņa Ramireša, Raula Meireleša, kapteiņa Džona Terija un Braņislava Ivanoviča. Di Mateo šīs nedēļas sākumā atviegloti uzelpoja, uzzinot, ka treniņus pēc ilgstošas savainojumu dziedēšanas var atsākt divi centra aizsargi Gerijs Keihils un Dāvids Luiss.

Bayern palīdzēt nevarēs trīs aizsardzībai ļoti svarīgi spēlētāji: balsta pussargs Luiss Gustavo, malējais aizsargs Dāvids Alaba un centra aizsargs Holgers Badštūbers. «Es neteiktu, ka esam labākā situācijā nekā Chelsea tāpēc vien, ka mums ir mazāk diskvalificēto futbolistu. Domāju, ka pretinieki ir tikpat spēcīgi kā mēs,» saka Bayern treneris Jups Hainkess.

Vairāki futbola eksperti pauduši viedokli, ka Terija un Ivanoviča iztrūkums var izrādīties Chelsea komandai pat pluss. Terijs kļuva par 2008. gada fināla antivaroni, kad nerealizēja pēcspēles 11 metru sitienu, ar kuru varēja piepildīt Chelsea īpašnieka Romāna Abramoviča kvēlāko sapni - triumfu Čempionu līgā. Savukārt Ivanoviča iztrūkums, visticamāk, ļaus sākumsastāvā spēlēt portugālim Žozē Bosingvam, kurš ir ātrāks un veiklāks nekā Ivanovičs, un tātad - labāka kandidatūra Bayern līdera Franka Riberī neitralizēšanā.

Nezina, ko gaidīt

Chelsea šīs sezonas modelis ir tik daudzpusīgs, ka pieredzējušais Bayern treneris Hainkess nezina, ko lai no pretiniekiem gaida. «Ceturtdaļfinālā pret Benfica un pusfinālā pret Barcelona londonieši spēlēja pavisam atšķirīgi. Pret mums, domāju, viņi spēlēs vēl citādāk nekā pusfinālā. Pēdējās nedēļas Chelsea ir labs periods, un viņi tagad spēlē labāk, daudz sekmīgāku futbolu.»

Paradoksāli, kā dažu mēnešu laikā Chelsea trūkumi var pārtapt par trumpjiem. Sezonas sākumā un tās gaitā angļu prese par to, ka Chelsea steidzami jāatjaunina sastāvs, jo ar veciem zirgiem vairs neesot aršana, skandēja biežāk nekā dzeguze skaitīja stundas. Taču svarīgākajos brīžos un atbildīgākajās spēlēs tieši veterāni Frenks Lempards, Didjē Drogba un Džons Terijs izvilka komandu. Tieši londoniešu pieredzē Hainkess saskata Chelsea lielākos draudus. «Skaidrs, ka veterāni, kuri Chelsea pavadīja ilgus gadus, vēlas beidzot uzvarēt ko ļoti nozīmīgu.»

Interesanti, ka Chelsea vārtsargs Petrs Čehs 20. maijā svinēs 30 gadu jubileju. Ņemot vērā, ka uzvarētāja apbalvošana varētu būt ap pusnakti, Čempionu līgas kauss varētu būt labākā dāvana dzimšanas dienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pirms fināla

Eiropas Futbola savienība (UEFA) paziņojusi, ka ļaus uz finālmaču diskvalificētajam Chelsea kapteinim Džonam Terijam (att.) pirmajam pacelt čempionu kausu, ja Londonas klubs uzvarās Čempionu līgas finālā.

47 gadi - tik ilgs laiks pagājis kopš Čempionu līgas finālā kausu virs galvām cēla laukuma saimnieki. Minhenes Bayern var likt skaitlim apstāties. Pēdējo reizi tas izdevās Milānas Inter, kad tā 1965. gadā San Siro stadionā ar 1:0 pārspēja Benfica.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi