Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Del Boske lepns par Spānijas futbola zelta paaudzi

Spānijas futbola izlases galvenais treneris Visente del Boske pēc svētdien piedzīvotā triumfa Eiropas čempionāta finālturnīrā izteica lepnumu ar "lielisko futbolistu paaudzi". Kā ziņots, finālmačā Spānija ar rezultātu 4:0 sagrāva Itāliju.

Līdz ar to Spānija kļuvusi par pirmo komandu, kas trīs reizes pēc kārtas uzvarējusi nozīmīgākajos turnīros - pēdējo četru gadu laikā tā tagad divreiz kļuvusi par Eiropas čempioni, bet reizi arī par pasaules spēcīgāko komandu. Vairāki no izlases futbolistiem piedalījušies visos trijos šajos turnīros.

"Mēs vērojam lielisku futbolistu paaudzi," atzina pieredzējušais del Boske. "Viņiem ir labas saknes un visi zina kā spēlēt vienā komandā, jo nāk no valsts, kur to iemāca pienācīgi."

"Mums ir vairāki labi klubi, kas veiksmīgi spēlē Eiropas turnīros, kas iepriekš nebija. Mums nav spēlētāji ārzemēs, bet tagad mūsu futbolistus vēlas citu valstu klubi. Šī ir lieliska Spānijas futbola ēra," uzsvēra del Boske, kurš kļuvis par pirmo treneri vēsturē, kas uzvarējis Pasaules kausā, Eiropas čempionātā un UEFA Čempionu līgā.

"Nav viens veids kā spēlēt futbolu. Svarīgākais ir vai mēs gūstam vārtus," teica spāņu speciālists. "Mums ir ļoti sabalansēta komanda un lieliski uzbrucēji. Mums jāizvēlas futbolisti, kuri labāk piederas mūsu spēles stilam."

Del Boske atgādināja, ka arī Spānijas izlase pārbaudes mačos zaudējusi ar rezultātu 0:4 un liela atšķirība starp nacionālajām izlasēm nav. "Viņiem nepaveicās Tjagu Motas traumas dēļ. Pēc tam viss pagriezās mums par labu."

Tikmēr Itālijas izlases galvenais treneris Čezāre Prandelli uzreiz apstiprināja, ka paliks amatā arī pēc šī turnīra.

"Bija laiki, kad nebiju pilnīgi drošs, tomēr man nekad nav bijušas problēmas sadarbībā ar Itālijas Futbola federāciju (FIGC)," atklāja Prandelli. "Projektam nepieciešams turpinājums. Vēlamies turpināt un palīdzēt šai komandai izaugt."

Neskatoties uz smago zaudējumu, Prandelli bija lepns ar savu valstsvienību.

"Nekad nevari būt priecīgs pēc zaudējuma, tomēr, jo vairāk laika paiet, saproti, ka aizvadījām neierastu turnīru," teica itāļu treneris, novērtējot savas komandas sniegumu ar astoņām ballēm. "Mums bija fantastisks turnīrs un domāju, ka pirmdien jau jutīšos labāk."

"Turnīru sākām ar vairākām problēmām. Aizvadījām vairākas briesmīgas spēles, tomēr komanda pierādīja, ka var sasniegt daudz, ja ir vienota," uzsvēra Prandelli.

Jau septembrī visas izlases uzsāks startu 2014.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi