Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Divas no RFS pretiniecēm UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā būs Eintracht un Ajax

Divas no Latvijas čempiones futbolā RFS pretiniecēm UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā būs Vācijas bundeslīgas vienība Frankfurtes Eintracht un Nīderlandes klubs Amsterdamas Ajax, noskaidrojās piektdien Monako notiekošajā izlozē.

Ar "Eintracht" rīdzinieki tiksies viesos, bet ar "Ajax" - mājās.

Tāpat RFS jātiekas mājās ar Saloniku PAOK un Stambulas "Galatasary", kā arī viesos ar Telavivas "Maccabi" un Kijivas "Dynamo", visticamāk, ārpus Izraēlas un Ukrainas. Vēl divas pretinieces tiks noskaidrotas izlozē.

Latvijā mājas spēles pamatturnīrā RFS var aizvadīt tikai "Skonto" stadionā un Daugavas stadionā.

Pirms izlozes 36 komandas pēc UEFA klubu ranga tika sadalītas četros grozos, RFS nonākot ceturtajā no tiem. Pamatturnīrā, kas norisināsies no 25.septembra līdz 30.janvārim, komandas aizvadīs mačus pret astoņām dažādām pretiniecēm, tiekoties ar divām komandām no katra groza.

Pamatturnīra astoņas labākās komandas nodrošinās vietas astotdaļfinālā, 9. līdz 24.vietas īpašnieces cīnīsies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, savukārt pārējām vienībām starptautiskā sezona būs noslēgusies. Šāds formāts UEFA Eiropas līgā tiks izspēlēts pirmo reizi, aizstājot tradicionālo grupu turnīru.

RFS ir otrā Latvijas komanda aiz "Ventspils", kas iekļuvusi UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā, vairs neeksistējošajam Kurzemes klubam to iespējot 2009./2010.gada sezonā. Pirms diviem gadiem RFS cīnījās pamatturnīrā UEFA Konferences līgā, kas ir Eiropā pēc spēka trešais klubu turnīrs.

RFS Eiropas kausu sezonu sāka Čempionu līgā, pirmajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā ar 7:0 uzvarot Ziemeļīrijas čempioni "Larne", bet otrajā kārtā ar 1:7 piekāpjoties Norvēģijas zelta medaļniecei "Bodo"/"Glimt" un nonākot UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā, kur divu spēļu summā ar 9:0 sagrāva Andoras vienību "Santa Coloma". 

Uzvara pār andorišiem nodrošināja dalību kādā no pamatturnīriem. Cīņā par vietu Eiropas līgā rīdzinieki divu maču summā spēlēja neizšķirti 3:3 ar Nikosijas APOEL, bet pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja ar 4:2.

UEFA Eiropas līgas fināls norisināsies 25.maijā Bilbao.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ātruma cilts: vai Leonardo da Vinči ir automobiļa tēvs

Diena.lv kopā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz Pauls Timrots apmeklē izstādi Leonardo da Vinči mašīnas Rīgas Motormuzejā un izmēģina ģēnija izgudrojumu...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi