Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Eiropas čempionāts turpinās ar Anglijas - Velsas un Vācijas - Polijas derbijiem

Francijā notiekošajā Eiropas čempionātā futbolā šodien tiek aizvadīti trīs mači, taču divi izceļami īpaši, jo tajos norisināsies vēsturiski derbiji.

Vispirms plkst.16 pēc Latvijas laika B apakšgrupas ietvaros Lansā spēli aizvadīs Anglija un Velsa.

Šī abām Lielbritānijas komandām būs jau 104.tikšanās reize. 68 uzvaras izdevies gūt Anglijai, kamēr Velsa panākumu guvusi tikai 13 gadījumos.

Tiesa, šo čempionātu labāk iesākusi Eiropas meistarsacīkšu debitante Velsa, kas ar 2:1 pārspēja Slovākiju, bet Anglija skandalozā mačā pamanījās izlaist uzvaru un nospēlēja 1:1 ar Krieviju. Pēc šī dueļa izcēlās masu nekārtības starp krievu un angļu līdzjutējiem.

Pirms tam otrās kārtas ievadā trešdien Slovākija ar 2:1 pārspēja Krieviju.

Anglijas valstsvienība šajā turnīrā piedalās ar gados jaunāko sastāvu starp visām dalībniecēm - futbolistu vidējais vecums ir tikai 25,39 gadi, turklāt tās sastāvā iekļuvis 18 gadus vecais Mančestras "United" uzbrucējs Markuss Rešfords. Tiesa, vairāki potenciālie līderi angļiem šajā finālturnīrā nevar palīdzēt - Londonas "Arsenal" futbolisti Denijs Velbeks un Alekss Oksleids-Čemberlens.

Futbola dzimtenes pārstāvjiem angļiem šis ir devītais Eiropas čempionātos, tomēr viņi nekad nav spējuši izcīnīt galveno balvu. Labākais sasniegums ir trešā vieta 1968.gadā.

Šodienas otrā spēle plkst.19 pēc Latvijas laika sāksies Lionā, kurā C apakšgrupas ietvaros Ukraina spēkosies ar Ziemeļīriju.

Ukraina līdz šim Ziemeļīrijai vēl nekad nav zaudējusi - divas uzvaras un divi neizšķirti. Tiesa, iepriekšējā vienību tikšanās bija 2004.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, abas reizes nospēlējot bezvārtu neizšķirti.

Ukrainas futbolisti savā turnīra pirmajā mačā ar 0:2 piekāpās pašreizējajai pasaules čempionei Vācijai, kamēr Eiropas čempionāta debitante Ziemeļīrija ar 0:1 zaudēja Polijai, kas tai bija pirmā uzvara kontinenta finālturnīros.

Ukraina Eiropas čempionātos kā neatkarīga valsts debitēja pirms četriem gadiem, kad to uzņēma kopā ar šī gada apakšgrupas pretinieci Poliju. Toreiz trijās spēlēs tika gūta viena uzvara, tomēr ar to nebija pietiekami, lai izkļūtu no grupas.

Visbeidzot plkst.22 pēc Latvijas laika šodien Sendenī stadionā "Stade de France" Vācija vēl vienā vēsturiskā derbijā spēkosies ar Poliju.

Vācija šajā stadionā spēlēja arī pagājušā gada novembrī, kad pārbaudes mača laikā ar Franciju nogranda vairāki sprādzieni, kas ievadīja traģiskus terora aktus. Tas toreiz lika komandai pārlaist nakti stadiona telpās, taču pēc dažām dienām paredzētais pārbaudes mačs pret Nīderlandi tika atcelts terorisma draudu dēļ.

Vācija un Polija savā starpā tikušās 20 reizes, bet tikai vienreiz uzvaru guvusi Polija. Tas notika šī Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Polijas traumas dēļ šajā mačā nepalīdzēs pamatvārtsargs Vojcehs Ščensnijs, kurš guvis traumu.

Vācija piedalījusies katrā Eiropas čempionātā kopš 1972.gada un kļuvusi par trīskārtēju čempioni (1972., 1980., 1996.gadā). Iepriekšējos divos turnīros sasniegusi pusfinālu, 2008.gadā zaudējot titula mačā, bet pirms četriem gadiem finālā neiekļūstot.

Polija ir otra iepriekšējā Eiropas čempionāta mājiniece, bet pirmoreiz finālturnīrā tā spēlēja 2008.gadā.

Polijas un Vācijas cīņas uzvarētāja nodrošinās vietu izslēgšanas spēlēs, bet ja cīņa beigsies neizšķirti, tad arī abas komandas būs tuvu iekļūšanai astotdaļfinālā.

Visus šīs dienas mačus tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi