Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Euro 2012 izlašu vizītkartes. Francija: Gallu gaiļiem laiks sapurināt spalvas

Francijas izlase var lepoties ar diviem Eiropas čempionu tituliem, kuru izcīnīšanā nenovērtējama loma bija divām Francijas futbola leģendām – Mišelam Platīni (1984.gadā) un Zinedinam Zidānam (2000.), bet pēdējie divi nozīmīgākie futbola turnīri šīs izlases faniem ir sagādājuši tikai un vienīgi vilšanos. 2012. gada čempionātā «gallu gaiļiem» ir laiks sapurināt spalvas.

Šo Francijas komandu ķieģeli pa ķieģelim ir uzbūvējis savulaik labākais šīs valsts aizsargs Lorāns Blāns, kurš bija pazīstams ne tikai ar savu meistarību, bet arī ar piekopto tradīciju pirms katras spēles noskūpstīt vārtsarga Fabiana Barteza gludi skūto galvu. Pēc 2008. un 2010. gada skandāliem Francijas izlases ir kļuvusi par saliedētu komandu, kas ir gatava risināt vissarežģītākos uzdevumus. Uzbrukumā būs redzams Madrides Real spēlētājs Karims Benzemā, kurš šajā sezonā atklājās visā sava talanta spožumā un kuram palīdzēs Hatems ben Arfa (Ņūkāslas United), Olivjē Žirū (Montpellier) un Žeremī Meness (Saint-Germain). 

Pussargu līnijā spilgtākā zvaigzne ir Franks Riberī (Minhenes Bayern). Lai arī kuri futbolisti nespēlētu centrā, vairums uzbrukumu ies tieši caur kreiso flangu un tādiem spēlētājiem, kā Johanam Kabajē (Ņūkāslas United) un Janam Mvilam (Stade Rennes) vajadzēs piespēlēt Frankam Riberī. 

Savukārt Francijas izlases aizsardzības līnija ir cietusi lielus zaudējumus aizsarga Junesa Kabula un Bakarī Sanjā personās, bet centrā spēlēs Filips Meksess (AC Milan), kurš savas karjeras laikā ir pieļāvis ļoti daudz liktenīgu kļūdu. Viņam kompāniju sastādīs Adils Ramī (Valencia), kreisajā flangā spēlēs Patriss Evrā (Mančestras United), bet labajā ir izvēle starp Matjē Debušī (Lille) un Antoniju Reveljē (Lionas Olympique). Komandā ir augstas klases vārtsargs Ugo Loriss jeb Svētais Loriss (Lionas Olympique). 

Spēlētājs, kuram sekot līdzi: Jans Mvila ir visspilgtākā Francijas Pirmās līgas zvaigzne un dārgākais spēlētājs, kuram šajā čempionātā ir iespēja celt savu cenu: jau tagad ir zināms, ka par viņu interesējas Madrides Real un citi grandi.

Francijas izlases spēles D grupā:
Francija – Anglija 11. jūnijs plkst. 19 
Ukraina – Francija 15. jūnijs plkst. 19 
Zviedrija – Francija 19. jūnijs plkst. 21.45

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi