Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Euro 2012 izlašu vizītkartes. Vācija: Pienācis viņu laiks

Viena no galvenajām Euro 2012 favorītēm Vācijas izlase centīsies atkārtot 1972., 1980. un 1996. gada panākumu un iegūt ceturto Eiropas čempionu titulu, cīņā sūtot šī turnīra pašu jaunāko komandu. 

Vācija ir īsta vārtsargu kalve, un galvenajam trenerim Joahimam Lēvam bija plaša izvēle, kuriem trīs spēlētājiem atdod vietu komandas sastāvā, aiz borta palika Vācijas Bundeslīgas tikko noslēgušās sezonās labākais vārtsargs Marks Andrē ter Štēgens, bet čempionāta laikā vārtos stāvēs Manuels Noiers (Minhenes Bayern). Arī aizsardzības līnijā stāsies šī kluba labākie vīri – Žeroms Boatengs, kurš Minhenes komandā spēlē centrā, atgriezīsies labajā flangā, centrā kopā ar Matsu Hummelsu (Dortmundes Borussia) spēlēs Holgers Badštūbers (Bayern) vai Pērs Mertezakers (Londonas Arsenal), bet kreisajā – Filips Lāms (Bayern), kurš ir arī Vācijas izlases kapteinis un viens no labākajiem malējiem aizsargiem pasaulē. 

Pussargu līnijas centrālo asi veidos divi Spānijas La liga čempioni Madrides Real komandas sastāvā Mesuts Ezils un Sami Kedira, savdabīgā trijstūrī viņiem pievienosies Bastians Šveinšteigers (Bayern), bet, ja treneris uzskatīs, ka viņš vēl nav pilnībā atkopies pēc traumas, tad laukumā dosies viņa komandas biedrs Tonijs Kross.

Saskanīgu duetu uzbrukumā centīsies radīt Lukašs Podoļskis (Arsenal) un Mario Gomess (Bayern). Lielas cerības vācieši saista ar četriem jauniem spēlētājiem, kuri jau ir Eiropas līmeņa zvaigznes: Tomasu Milleru (Bayern), Marko Reisu (Menhengladbahas Borussia), Mario Gēci (Dortmundes Borussia) un Andrē Šurli (Lēverkūzenas Bayer). Šajā čempionātā viņiem nav garantēta vieta pamatsastāvā, bet nevar izslēgt iespēju, ka tieši kāds no viņiem kļūs par Euro 2012 galveno atklājumu. 

Spēlētājs, kuram sekot līdzi: Marko Reiss bija viens no Menhengladbahas Borussia līderiem – viņš ir ātrs, spēj uzņemties iniciatīvu un ir uzbrūkoša tipa pussargs, kas savā klubā spēlēja kā uzbrucējs un bija viens no rezultatīvākajiem Vācijas Bundeslīgā. Marko Reiss ir no tiem spēlētājiem, kuri paši sev rada vārtu gūšanas momentus un tos arī realizē. Viņš nešaubīgi ir Vācijas izlases nākotne.

Vācijas izlases spēles B grupā:
Vācija – Portugāle 9. jūnijs plkst. 21.45 
Nīderlande – Vācija 13. jūnijs plkst. 21.45 
Dānija – Vācija 17. jūnijs plkst. 21.45 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi