Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Fernāndešs ar diviem vārtiem ieved Portugāli Pasaules kausa astotdaļfinālā

Portugāles futbola izlase pirmdien Pasaules kausa finālturnīra otrās kārtas spēlē ar rezultātu 2:0 (0:0) guva panākumu pār Urugvajas futbolistiem, izcīnot ceļazīmi uz astotdaļfinālu. Abus vārtus uzvarētāju labā guva Brunu Fernāndešs.

42.minūtē Portugāle veica piespiedu maiņu, jo savainojumu guva Nunu Mendešs, kura vietā pēc tam laukumā devās Rafaēls Gerreiru. Pirmajā puslaikā bumbu vairāk kontrolēja portugāļi, izdarot kopā deviņus sitienus vārtu virzienā, kamēr urugvajiešiem padevās tikai četri sitieni Portugāles vārtu virzienā.

Otrā puslaika ievadā Rūbens Nevešs tika nogāzts no aizmugures un viņam bija nepieciešama ārstu palīdzība, un futbolists varēja veiksmīgi turpināt spēli. Īsi pēc tam laukumā izskrēja kāds līdzjutējs ar varavīksnes karogu rokās, tomēr spēle ātri vien pēc tam atsākās.

54.minūtē Fernāndešs iespēlēja bumbu Urugvajas soda laukumā, kur līdz tai mēģināja aizsniegties Krištianu Ronaldu, taču bumba tāpat atrada ceļu urugvajiešu vārtos bez Ronaldu pieskāriena, vadībā izvirzoties portugāļiem.

Pēc veiktām maiņām spēles 72.minūtē Urugvajai izdevās vairāki uzbrukumi uz Portugāles vārtiem, vienu reizi trāpot pa vārtu stabu, bet pārējās reizes no zaudētiem vārtiem portugāļus glābjot Djogu Koštam.

90.minūtē viens no Urugvajas spēlētājiem tuvu saviem vārtiem kritienā aizskāra bumbu ar roku, un portugāļiem tika piešķirts 11 metru soda sitiens, kuru precīzi izpildīja Fernāndešs un dubultoja Portugāles pārsvaru.

Pēc divām spēļu kārtām H apakšgrupā pirmo vietu ieņem Portugāle ar sešiem punktiem, par vienu vietu zemāk ir Gana ar trīs punktiem, bet Urugvajai un Dienvidkorejai ir pa vienam punktam.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Portugāles izlases sastāvs: Djogu Košta, Pepe, Rūbens Diašs, Nunu Mendešs (Rafaēls Gerreiru, 42.minūte), Žuāns Kansēlu, Bernārdu Silva, Viljams Karvāļu (Žuāns Paļiņa, 82.minūte), Rūbens Nevešs (Rafaēls Leāns, 69.minūte), Krištianu Ronaldu (Gonsālu Ramušs, 82.minūte), Brunu Fernāndešs, Žuāns Fēlikss (Matēušs Nunešs, 82.minūte).

Urugvajas izlases sastāvs: Serhio Rošē, Hosē Himeness, Djego Godins (Fakundo Pellistri, 62.minūte), Matiass Oliveira (Matiass Vinja, 86.minūte), Sevastjans Koatess, Matiass Vesino (Džordžians de Arraskaeta, 62.minūte), Rodrigo Betankurs, Federiko Valverde, Darvins Nunjess (Maksi Gomess, 72.minūte), Giljermo Varela, Edinsons Kavani (Luiss Alverto Svaress, 72.minūte).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi