Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ikaunieks turpina gaidīt iespēju klubā

Latvijas futbola brīnumbērns Jānis Ikaunieks pēdējo gadu laikā saviem līdzjutējiem devis vairāk iemeslu satraukumam nekā apbrīnai. Francijas augstākās līgas klubam Metz piederošais pussargs šosezon klubā tikai trenējas un spēlē rezerves komandā. Apmierināts ar šādu situāciju viņš nav, taču turpina būt pacietīgs, lai neatkārtotos pagājušajā sezonā pieļautā kļūda.

Vasaras transferu loga pēdējās dienās Jānim bija varianti uz īres nosacījumiem pievienoties citiem klubiem, bet Metz šādu darījumu nesekmēja. "Tagad esmu palicis kluba rīcībā. Visu laiku trenējos ar pirmo komandu. Nu jau vismaz arī pārmiju kādu vārdu ar treneri [Filipu Hinšbergeru]. Arī pirms manas pievienošanās izlasei bija ar viņu saruna, viņš apjautājās, pret ko mums jāspēlē."

Kopš Latvijas izlases pēdējās spēles Andorā kuldīdznieks aizvadīja divas spēles Metz rezerves komandā (uzvaras ar 1:0 un 3:1), taču iepriekšējā nedēļā pie spēlēšanas kluba dublieros netika mazliet patīkamāka iemesla dēļ. "Ceturtdien atskaitīja pirmos četrus futbolistus, kuri neturpināja gatavošanos mačam ar Monaco. Es paliku starp divdesmit tiem, kas turpināja gatavošanos tai spēlei. Un pēdējā brīdī paliku malā. Iekšēji jau cerēju, ka beidzot vismaz tikšu spēles pieteikumā, bet tik ātri tas vēl nenotika. Es jau redzu, ko treneris domā... Treniņos nejūtos tā, ka kristu ārā no tā līmeņa," pēc Latvijas izlases treniņa pirmdien sacīja pussargs.

Pēc palikšanas ārpus spēļu pieteikuma piektdien Jānis trenerim prasījis iespēju nākamajā dienā spēlēt pie dublieriem, taču ar rezerves komandas treneri bijis jau sarunāts, ka spēlēs citi. "Iepriekš viņš varbūt domāja, ka nevēlos spēlēt pie dublieriem, bet es viņam teicu, ka izlases treneris [Marians Pahars] liek man spēlēt. Treneris man atbildēja: "Bet tu taču treniņos izskaties esam labā formā!" (Smejas.) Niezēja mēle pateikt, lai tad iedod man uzspēlēt bišķiņ."

Pēc pagājušās sezonas pieredzes gan sapratis, ka tā labāk nedarīt. Iepriekšējā sezonā baltkrievs Sergejs Krivecs esot bieži gājis skaidroties ar treneri, bet pēc visām sarunām ar spēles laiku bijis vēl sliktāk. "Es vēl arī kaut ko pateicu. Tagad labāk strādāju, cik vien varu, un gaidu savu iespēju. Varbūt tādu sagaidīšu. Ja līdz ziemai spēļu prakses nekļūs vairāk, meklēšu kādu citu variantu."

Visu rakstu lasiet trešdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Jānis Ikaunieks

futbolists, pussargs
Dzimis: 1995. gada 16. februārī Kuldīgā
Augums/svars: 182 cm/74 kg
Klubu karjera: Liepājas metalurgs (2013), Liepāja (2014), Metz (Francija, 2015-)
Izlasē: 13 spēles, 2 vārti. Debitēja 2014. gada 13. oktobrī pret Turciju

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi