Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Jūrmalas Spartaks UEFA Čempionu līgā debitēs pret Kazahstānas spēcīgāko komandu Astana

Pagājušās sezonas SynotTip Latvijas futbola virslīgas čempione Jūrmalas Spartaks UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā tiksies ar Kazahstānas spēcīgāko klubu Astana, noskaidrojās pirmdien notikušajā izlozē.

Komandas savstarpējos mačus aizvadīs 11./12.jūlijā un 18./19.jūlijā. Pirmo spēli vienības aizvadīs Astanā, kamēr atbildes cīņa norisināsies Spartaka laukumā.

Kvalifikācijas turnīra trešo kārtu sasniegs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.

Izlozē Spartaks bija starp neizliktajām komandām, kamēr Astana - starp izliktajām.

Šobrīd Kazahstānas nacionālais čempionāts rit pilnā sparā, jo arī tas, tāpat kā Latvijas virslīga, tiek aizvadīts viena kalendārā gada ietvaros. Spartaka pretiniece pašlaik ir vietējā čempionāta līdere ar 17 spēlēs izcīnītiem 39 punktiem, tuvākos konkurentus apsteidzot par diviem punktiem.

Astana uzbrukuma līderis ir Žuniors Kabananga no Kongo Demokrātiskās Republikas, kurš vietējā čempionātā guvis 12 vārtus. Pēdējos gados viņš regulāri spēlē arī nacionālajā izlasē.

Tiesa, arī Spartaks pašreiz atrodas virslīgas līderpozīcijā, 12 mačos izcīnot 25 punktus, turklāt vienība zaudējumus nav piedzīvojusi jau 11 spēlēs pēc kārtas. Jūrmalnieku uzbrukuma līderis ar septiņiem precīziem sitieniem ir krievs Jevgēņijs Kozlovs.

Astana klubs, kas dibināts vien 2009.gadā, par Kazahstānas čempioni kļuvis pēdējos trīs gadus, turklāt pērn triumfēja arī kausa izcīņā, kur arī kopumā izdevies uzvarēt trīs reizes.

Pērn Spartaka vienība negaidīti kļuva par Latvijas čempioni, valsts futbola tronī kāpjot pirmo reizi vēsturē.

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā Spartaks līdz šim vēl nav spēlējis, bet kopā Eirokausos piedalīsies trešo reizi. Pirms diviem gadiem tas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā spēja aizkļūt līdz otrajai kārtai, kamēr pērn pirmajā kārtā nācās piekāpties Baltkrievijas komandai Minskas Dinamo.

Zīmīgi, ka Astana komandu pašlaik pārstāv viens no kādreizējiem Spartaka līderiem Patriks Tvumasi. Tāpat komandā pašlaik spēlē arī krievu aizsargs Jevgeņijs Postņikovs, kurš vēl pirms desmit gadiem pārstāvēja Latvijas vienību Daugavpils Daugava, bet 2010. un 2011.gadā, kā arī vēl pērn spēlēja Ventspils rindās, būdams izīrēts no Kazahstānas kluba.

Astana vienība iepriekšējās divās sezonās spēlējusi UEFA Eiropas līgas vai UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā. Savukārt pēdējās trijās sezonās Astana desmit pāros, kuros uzvarētājus noskaidro divu spēļu summā, zaudējuši tikai divas reizes.

Vēl aizvadītajā sezonā Astana spēlēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā šai komandai divu spēļu summā izdevās pieveikt Lietuvas klubu Viļņas Žalgiris, kaut bija ļoti tuvu neveiksmei, jo lietuvieši izšķirošos vārtus ielaida vien otrās spēles kompensācijas laika trešajā minūtē.

Pēc tam kazahiem nācās piedzīvot neveiksmi pret pazīstamo Skotijas komandu Glāzgovas Celtic, bet Eirokausu sezonu vienība turpināja izšķirošajā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas kārtā, kur tika pārspēta Latvijas izlases aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētā Barisavas BATE no Baltkrievijas.

UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā Astana spēlēja vienā apakšgrupā ar Pireju Olympiacos (Grieķija), Nikosijas APOEL (Kipra) un Bernes Young Boys (Šveice). Vienība sešos mačos tika pie pieciem punktiem, bet tas neglāba no palikšanas apakšgrupā palika pēdējā vietā.

Ja Spartaks pārvarēs Astana barjeru, tai Eirokausos būs garantētas vēl vismaz četras spēles, jo kvalifikācijas trešās kārtas neveiksminiece pēcāk sacentīsies UEFA Eiropas līgas izšķirošajā atlases kārtā.

Tikmēr Dubras pārstāvētā BATE kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā tiksies ar Armēnijas klubu Erevānas Alaškert vai Andoras vienību Santa Coloma. Zīmīgi, ka šīs vienības pirmajā kārtā savstarpēju dueli aizvadīs jau otro gadu pēc kārtas. Pērn summā ar 3:0 uzvarēja Erevānas vienība.

Savukārt Igaunijas čempione Tallinas Infonet UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā spēkosies ar Hibernians no Maltas. Šī pāra uzvarētājs otrajā kārtā tiksies ar Austrijas čempioni Salzburg, kas pērn otrajā kārtā pārspēja tā brīža Latvijas čempioni Liepāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi