Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Klāt eirokausu laiks: Trīs Latvijas klubi sāk UEFA Eiropas līgas kvalifikāciju

Latvijas futbola komandas Ventspils, Jūrmalas Spartaks un Jelgava šodien sāk dalību UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, pirmajai no šīm vienībām spēkojoties savā laukumā, bet pārējām divām kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas pirmās spēles aizvadot izbraukumā.

Pirmie laukumā izies tieši ventspilnieki, kas plkst.18 Ventspils Olimpiskajā centrā sāks dueli ar Fēru salu komandu Leirvīkas Vikingur Gota.

Tikmēr plkst.19 sāksies mačs, kurā Spartaks izbraukumā tiksies ar spēcīgo Baltkrievijas vienību Minskas Dinamo, kas jau divas sezonas pēc kārtas spējusi sasniegt sacensību grupu turnīru.

Savukārt Jelgava plkst.22.15 pēc Latvijas laika viesos sāks dueli ar Islandes vienību Koubavogiras Breidablik.

Atbildes spēles visos pāros notiks 7.jūlijā, bet komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā, iekļūs kvalifikācijas otrajā kārtā. Izloze notika pagājušajā pirmdienā un pirms tās starp izsētajām komandām bija nokļuvusi vienīgi Ventspils, kur tā turklāt bija arī kvalifikācijas otrās kārtas izlozē.

Ja Latvijas klubi pārvarēs kvalifikācijas pirmo kārtu, otrajā posmā, kas tiks izspēlēts 14. un 21.jūlijā, Ventspils spēlēs ar Skotijas vicečempioniem Aberdeen vai Ešas Fola no Luksemburgas, Spartaks tiksies ar Īrijas komandu Dublinas St Patrick's Athletic, ko pērn spēja uzveikt Skonto futbolisti, vai citu Luksemburgas komandu Ešas Jeunesse, bet Jelgava uzvaras gadījumā samēros spēkus ar Tirānas Partizani no Albānijas vai Slovākijas vienību Bratislavas Slovan.

Lai sasniegtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīru, jāpārvar ne tikai trīs kvalifikācijas kārtas, bet arī vēlāk sekojošā play-off kārta.

Kā zināms, Latvijas čempione Liepāja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā sacentīsies ar Austrijas labāko vienību Salzburg, turnīru iesākot pēc divām nedēļām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi