Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Latvijas futbola izlase aizvien ārpus FIFA ranga TOP 100

Latvijas vīriešu futbola izlase Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā, kas publicēts ceturtdien, zaudējusi vēl vienu vietu un nu ieņem 102.pozīciju.

Jūnijā Latvija bija pakāpusies uz 82.pozīciju, kas bija augstākā kopš 2012.gada augusta, bet septembrī tā atkal atkāpās uz 90.pozīciju, kamēr oktobrī tā pameta pirmo simtnieku un ierindojās 103.vietā. Savukārt novembrī Latvija atkal atgriezās labāko simtniekā, atrazdamies 99.pozīcijā, bet decembrī izkrita no labāko simts izlašu vidus, ieņemot 101.vietu.

2012.gada augustā tā rangā ieņēma 70.vietu, bet 2013.gada jūnijā pirmoreiz sasniedza 119.pozīciju, atkrītot uz visu laiku zemāko vietu, kas tika atkārtots arī tā paša gada novembrī. Pašlaik Latvijas rēķinā ir 338 punkti, kas ir tikpat, cik iepriekšējā rangā.

Savu iepriekšējo maču Latvija aizvadīja novembrī, kad izbraukumā neizteiksmīgā mačā ar 0:1 piekāpās Eiropas čempionāta dalībniecei Ziemeļīrijai, kas FIFA rangā tagad ieņem 30.vietu.

Tikmēr kāpumu par trim vietām uz 90.pozīciju piedzīvojusi Igaunija, bet Lietuva atkāpusies vēl par vienu vietu un nu ir 127.labākā izlase.

Ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Līderes godu vēl joprojām saglabājusi ambiciozā Beļģija, kurai seko Argentīna un Spānija. Vācija ir ceturtā, kamēr Čīle saglabājusi piekto pozīciju. Tai seko Brazīlija, Portugāle un Kolumbija. Devītā ir Anglija, kamēr pirmo desmitnieku joprojām noslēdz Austrija.

Visaugstāk no Latvijas izlases pretiniecēm 2018.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā atrodas Portugāle, bet Šveice atrodas 12.pozīcijā, kamēr Ungārija ieņem 20.vietu. Tāpat virs Latvijas rangā ir arī Farēru salas, kuras pakāpušās par vienu vietu un nu ieņem 96.pozīciju, savukārt Andora atrodas 201.pozīcijā.

Tikmēr vislielāko kāpumu piedzīvojusi Taizeme, kas par 12 pozīcijām pakāpusies uz 121.vietu, kamēr vislielākais kritums ir Kubai, kura par 45 vietām atkāpusies uz 136.pozīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi