Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Latvijas futbolisti PK kvalifikāciju noslēdz ar Andoras sagraušanu

Latvijas futbola izlase otrdien Skonto stadionā 2018.gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas cikla noslēdzošajā mačā ar 4:0 (2:0) sagrāva Andoras valstsvienību, pārtraucot desmit neuzvarētu spēļu sēriju.

Mājiniekiem divus vārtus guva Valērijs Šabala, bet pa reizei izcēlās Dāvis Ikaunieks un Igors Trasovs, kurš guva savus pirmos vārtus valstsienības kreklā.

Latvijas izlasei pielijušajā Skonto stadiona laukumā brīžiem piederēja liels pārsvars, kas ļāva abu puslaiku sākuma daļās īsā laikā iesist pa diviem vārtiem, beigās gūstot drošu uzvaru.

Zīmīgi, ka iepriekšējo uzvaru Latvija arī izcīnīja pret Andoru, kad pērn septembrī viesos uzvarēja ar 1:0. Pēc tam sekoja deviņi zaudējumi, bet neveiksmju sērija tika pārtraukta sestdien viesos pret Fēru salām, nospēlējot neizšķirti 0:0.

Panākums ļāva Latvijas izlasei Pasaules kausa kvalifikācijas B apakšgrupas turnīru noslēgt pirmspēdējā - piektajā vietā, apsteidzot tieši Andoru.

Pēc pirmā puslaika Latvija bija vadībā ar 2:0, mājinieku rindās vārtus gūstot Dāvim Ikauniekam un Valērijam Šabalam. Savukārt otrajā puslaikā četru minūšu laikā Šabala un Igors Tarasovs pārsvaru dubultoja.

Ikaunieks rezultātu atklāja cīņas 11.minūtē pēc Gļeba Kļuškina centrējuma no labās malas, precīzi sitot ar galvu no pretinieku soda laukuma vidus, esot veiklākais divu Andoras izlases aizsargu ielenkumā. Viņam tie bija trešie gūtie vārti izlases rindās, pārtraucot teju 500 minūtes ilgušo valstsvienības "sauso" sēriju savā laukumā.

Tikmēr astoņas minūtes vēlāk Šabala izmantoja pretinieku nesaprašanos, pēc Aleksandra Solovjova centrējuma no kreisās laukuma malas netraucēts ievirzot bumbu pretinieku vārtos.

Latvijas izlasei spēles pirmajā puslaikā piederēja pārsvars, lai arī reizi bīstami puslaika sākumā uzbruka arī pretinieki.

Tikmēr otrajā puslaikā Šabala spēles 59.minūtē bija īstajā vietā vārtu tuvumā pēc komandas biedru saspēles, pēdējo piespēli pirms sitiena no tuvas distances izdarot Kasparam Dumbram. Savukārt četras minūtes vēlāk Tarasovs pēc vēl viena Kļuškina centrējuma un rikošeta, izcēlās no tuvas distances, bumbai atlecot viņam pa sitienam.

Kā ierasts, Latvijas izlases vārtus šajā mačā sargāja Andris Vaņins, kurš bija arī komandas kapteinis, jo Kaspars Gorkšs, kurš ilgstoši bijis šī amata pildītājs izlasē, šoreiz diskvalifikācijas dēļ spēlēt nevarēja.

Lai izvairītos no pēdējās vietas apakšgrupā, Latvijas izlasei šajā spēlē pietiktu ar neizšķirtu. Šobrīd abām komandām apakšgrupā ir vienāds punktu skaits, bet latviešiem ir labāka gūto un zaudēto vārtu attiecība. Tieši pret Andoru Latvija izcīnīja savu iepriekšējo uzvaru, pērn septembrī cikla sākumā gūstot virsroku ar 1:0, pateicoties Valērija Šabalas gūtajiem vārtiem.

Iepriekšējā mačā Latvija sestdien viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 ar Fēru salām, pārtraukdama deviņu zaudējumu sēriju, kurā septiņos dueļos tika ciestas neveiksmes kvalifikācijas cikla ietvaros. Neveiksmīgais sniegums Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā licis nokrist līdz rekordzemajai 148.vietai. Pavasarī pie valstsvienības stūres atgriezās Aleksandrs Starkovs, kurš nomainīja Marianu Paharu, taču arī viņa vadībā izlase nebija spējusi tikt pie uzvarām.

Tikmēr Andora iepriekšējā mačā sestdien savā laukumā ar 0:2 zaudēja Eiropas čempionei Portugālei, lai gan pēc pirmā puslaika rezultāta tablo vēstīja neizšķirtu 0:0.

Latvijas futbolisti kvalifikācijas ciklu iesāka ar 1:0 uzvaru viesos pār Andoru, kam sekoja divi zaudējumi savā laukumā Fēru salām un Ungārijai, abām izlasēm piekāpjoties ar 0:2. Nākamajā mačā viesos ar 1:4 tika atzīts Eiropas čempiones Portugāles pārākums, bet šogad pretinieku laukumā ciests zaudējums ar 0:1 Šveicei. Jau Starkova vadībā jūnija sākumā savā laukumā ar 0:3 tika zaudēts Portugālei, bet pēc tam augusta un septembra mijā viesos ar 1:3 tika atzīts Ungārijas pārākums, bet pēc tam mājās ar 0:3 zaudēts arī Šveicei.

Pasaules kausa kvalifikācijas B apakšgrupā līdere ar 27 punktiem deviņos mačos ir Šveice, kurai ar 24 punktiem seko Portugāle. Attiecīgi desmit un deviņi punkti ir Ungārijai un Fēru salām, kamēr Latvijai un Andorai ir pa četriem punktiem.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Krievijā. No Eiropas zonas deviņu apakšgrupu uzvarētāji uzreiz tiks pie ceļazīmēm uz finālturnīru, bet astoņas labākās otro vietu ieguvējas izslēgšanas spēlēs noskaidros vēl četras finālturnīra dalībnieces.

Nākamgad Latvijas izlase piedalīsies Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) jaunizveidotajā Nāciju līgā, kur spēlēs vājākajā divīzijā. Turnīrs sāksies nākamā gada 6.septembrī, kā rezultātā vairums pārbaudes spēļu tiks aizstātas ar gana nozīmīgiem mačiem starp sava kontinenta valstsvienībām.

Nāciju līga nedaudz ietekmēs arī 2020.gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju, kas līdz ar to sāksies 2018.gada martā nevis septembrī. Šoreiz finālturnīrs ar 24 dalībniecēm notiks uzreiz 13 valstīs, tāpēc neviena no rīkotājvalstīm nesaņemts automātisku ceļazīmi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi