Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Latvijas futbolistiem uzvara UEFA Nāciju līgas spēlē

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien Rīgā izcīnīja uzvaru UEFA Nāciju līgas C divīzijas otrajā mačā. Latvija ar 1:0 (0:0) uzvarēja Fēru salas. Vārtus guva Renārs Varslavāns.

"Skonto" stadionā pirmajā puslaikā pārsvars piederēja Latvijas izlasei, tomēr pa vārtiem latvieši uzsita tikai vienreiz. 16.minūtē pēc Roberta Savaļnieka sitiena ārpus soda laukuma bumbu atsita Barburs Reinatreds.

Pēc pārējiem mājinieku sitieniem bumba lidoja vārtiem garām vai bumbu bloķēja viesi. Puslaika vidū triju minūšu laikā ātrajos uzbrukumos garām tālajam vārtu stūrim bumbu ar ieslīpu sitienu no soda laukuma labās puses raidīja Vladislavs Gutkovskis, bet pēc Jāņa Ikaunieka sitiena no tuva attāluma vārtu kreisajā augšējā stūrī bumba lidoja pāri vārtiem.

Pēc pirmā puslaika Fēru salu komanda veica divas maiņas vidējā un uzbrukuma līnijā un sāka aktīvāk uzbrukt.

Tomēr 64.minūtē vārtus guva Latvija. Ikaunieks soda laukumā ar krūtīm piespēlēja bumbu Gutkovskim, kurš soda laukuma labajā pusē no gala līnijas atspēlēja bumbu soda laukuma centrā, no kurienes Renārs Varslavāns raidīja bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 1:0.

Tie Varslavānam 11 spēlēs Latvijas pieaugušo izlasē bija pirmie gūtie vārti.

72.minūtē laba iespēja gūt izlīdzinājuma vārtus bija viesiem. Pēc brīvsitiena izpildes līdz sitienam no soda laukuma kreisās puses tika Meinhards Olsens, taču viņa vārtu kreisajā pusē pa zemi raidīto bumbu atsita vārtsargs Rihards Matrevics.

72.minūtē Gutkovska vietā laukumā nāca uzbrucējs Roberts Uldriķis, bet 80.minūtē tika veiktas vēl divas maiņas, Varslavāna vietā laukumā dodoties Denisam Meļņikam, kuram tā bija pirmā spēlē Latvijas valstsvienībā, bet Lūkass Vapne laukumā vidējā līnijā nāca Dmitrija Zelenkova vietā.

83.minūtē trīs maiņas veica arī viesi, laižot laukumā trīs uzbrucējus un samazinot aizsardzībā spēlējošo futbolistu skaitu.

Bīstamu vārtu gūšanas momentu skaits Latvijas izlases soda laukumā palielinājās, taču bumba lidoja garām vārtiem.

89.minūtē pēc teicamas Uldriķa piespēles vienatnē ar viesu vārtsargu izskrēja Andrejs Cigaņiks, taču viņa sitienu vārtsargs atsita.

Mača kompensācijas laika pirmajā minūtē pēc centrējuma no labās puses pie sitiena ar galvu vārtu labajā stūrī no tuva attāluma tika Gunnars Vatnhamars, taču Matrevics ar kreiso roku spēja atsist vārtos lidojošo bumbu.

Piektajā mača kompensācijas laika minūtē viesu vārtsargs atvairīja bumbu arī pēc Vapnes sitiena pa zemi.

Latvijas izlase sestdien Erevānā, debitējot UEFA Nāciju līgas C divīzijā, ar 1:4 piekāpās Armēnijai, bet Fēru salas mājās cīnījās neizšķirti ar Ziemeļmaķedoniju (1:1).

Abas izlases savā starpā līdz šim ir spēkojušās sešas reizes. Pirmajā tikšanās reizē 2016.gada oktobrī Pasaules kausa kvalifikācijā latvieši mājās zaudēja ar 0:2, nākamie četri mači noslēdzās neizšķirti, turklāt trīs reizes pēc kārtas - ar rezultātu 1:1. Savukārt šī gada 11.jūnijā Baltijas kausa duelī par trešo vietu Latvija Liepājā bija pārāka ar 1:0. Pēdējā no spēlēm vienīgos vārtus guva Andrejs Cigaņiks.

Latvijas izlase FIFA rangā ieņem 137.vietu, bet Fēru salu valstsvienība ir pozīciju zemāk.

UEFA Nāciju līgas pirmajās trīs sezonās Latvijas izlase sacentās D līgā, no kuras izdevās izkļūt 2022.gadā, kad tika uzvarēts grupā ar Moldovu, Andoru un Lihtenšteinu. Šogad Latvijas valstsvienība ir ielozēta C4 grupā kopā ar Ziemeļmaķedoniju, Armēniju un Fēru salām.

Grupas uzvarētāja iekļūs B līgā, bet pēdējās vietas īpašniecei būs jāpiedalās pārspēlēs par vietas saglabāšanu C līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Stirnu buka sestais posms Sveikuļu mežā

Sestdien apmākušos, mitros, bet siltos laikapstākļos vairāk nekā tūkstotis dalībnieku piedalījās populārā taku skriešanas seriāla “Stirnu buks” sestajā posmā Sveikuļu mežā Tukuma novadā, cīnoties...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi