Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijas klubi sekmīgi sāk dalību UEFA Eiropas līgā

Ar drošu uzvaru UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmo kārtu futbolā ceturtdien sākusi "Ventspils" komanda, kas savā laukumā ar 2:0 (2:0) pārspēja Fēru salu vienību Leirvīkas "Vikingur Gota". Abus vārtus ventspilnieku labā šajā mačā guva Ģirts Karlsons.

"Ventspils" futbolistiem šajā spēlē piederēja liels pārsvars bumbas kontrolē, kas vainagojās ar diviem vārtiem pirmajā puslaikā. Mājinieku pārākums atspoguļojās jau piektajā minūtē, kad Karlsons atklāja šī dueļa rezultātu. Arī pēc šāda notikumu pavērsiena Latvijas klubs turpināja uzbrukt un raidīt sitienus pa pretinieku "cietoksni", taču tie nevainagojās panākumiem. "Ventspils" klubam piederēja iniciatīva, taču ar vārtu gūšanas iespējām īsti nesekmējās. Laba izdevība, kas arī tika izmantota, tika radīta 37.minūtē, kad naskākais vārtu priekšā bija Karlsons, kurš bez lielām grūtībām panāca 2:0.

Arī otrajā puslaikā "Ventspils" futbolistiem bija iniciatīva, kamēr "Vikingur Gota" spēlētāji centās mājiniekus notvert uz pretuzbrukumiem. Tiesa, lai gan pāris iespējas kurzemniekiem bija, tās nevarēja uzskatīt par simtprocentīgām, bet jau pašā mača izskaņā viens no mājinieku sitieniem atdūrās pret vārtu stabu. Laba iespēja gūt goda vārtus spēles beigās bija arī Fēru salu komandai, taču Latvijas klubu no vārtu zaudējuma glāba vārtsargs Maksims Uvarenko. Jau kompensācijas laikā "Ventspils" un Karlsons varēja gūt trešos vārtus, taču viesus no vārtu zaudējuma glāba vārtsargs.

Spartaks iesit viesos 

Tikmēr Latvijas futbola čempionāta līdervienība Jūrmalas "Spartaks" ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas pirmajā mačā izbraukumā ar 1:2 (0:1) piekāpās vienam no spēcīgākajiem Baltkrievijas klubiem Minskas "Dinamo".

Nākamo kvalifikācijas turnīra kārtu sasniegs uzvarētājs divu spēļu summā, bet atbildes cīņa notiks 7.jūlijā.

Minskas kluba labā abus vārtus guva Artjoms Bikovs, kamēr "Spartaks" labā vienīgo reizi izcēlās Daniils Ulimbaševs.

Mača sākumā lielāks pārsvars piederēja Minskas komandas futbolistiem, taču veiksmīgi darbojās "Spartaks" vārtsargs Vladislavs Kurakins. Tieši baltkrievi pirmie atklāja šī mača rezultātu, kad dueļa 18.minūtē pirmo reizi izcēlās Bikovs. Spēle izlīdzinājās, un pāris labas iespējas gūt vārtus bija arī Jūrmalas komandai, kas gan pirmajā puslaikā netika izmantotas. Līdz ar to lielajā pārtraukumā ar minimālu pārsvaru devās "Dinamo" futbolisti.

Tiesa, jau pirmajā puslaikā tika nomainīts viens no šīs sezonas "Spartaks" komandas līderiem Dmitrijs Platonovs, kurš nāk tieši no Baltkrievijas.

Otrajā puslaikā aizritēja līdzvērtīga cīņa starp abām komandām, turklāt jūrmalniekiem bija pāris labas izdevības panākt neizšķirtu. Viena no tām tika izmantota 79.minūtē, kad izcēlās Platonova vietā nākušais Ulimbaševs. Viesu prieki gan nebija pārāk ilgi, jo jau divas minūtes vēlāk Bikovs vēlreiz vadībā izvirzīja mājiniekus.

"Spartaks" futbolisti pēc šāda notikumu pavērsiena centās izdarīt spiedienu uz pretinieku vārtiem, taču viesu pūliņi bija nesekmīgi. Tiesa, viesos gūtie vārti ir labs pamats tam, lai atbildes spēlē Latvijas komandas varētu pacīnīties par iekļūšanu nākamajā kvalifikācijas turnīra kārtā.

Uzvar arī jelgavnieki 

Viens no spēcīgākajiem Latvijas futbola klubiem "Jelgava" ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas pirmajā mačā izbraukumā ar 3:2 (3:1) pārspēja Islandes vienību Koubavogiras "Breidablik", lai gan otros vārtus ielaida kompensācijas laika sestajā minūtē.

Nākamo kvalifikācijas turnīra kārtu sasniegs uzvarētājs divu spēļu summā, bet atbildes cīņa notiks 7.jūlijā.

Jelgavas komandas labā vārtus šajā mačā guva Gļebs Kļuškins, Valērijs Redjko un vienības jaunpienācējs lietuvietis Mindaugs Grigaravičs.

Gandrīz visi vārti šajā mačā tika gūti spēles pirmajā puslaikā, turklāt jau ar pirmajā minūtēm "Jelgavai" bija pāris labas iespējas izcelties, bet viena no šīm izdevībām tika izmantota desmitajā minūtē, kad atzīmējās Kļuškins. Tiesa, jau pēc trim minūtēm mājinieki panāca izlīdzinājumu, kad rezultatīvs sitiens padevās Danielam Bambergam, turklāt arī pēc tam "Breidablik" pāris reizes traucēja jelgavnieku vārtsarga Kaspara Ikstena modrību. Tomēr nākamos divus vārtus šajā spēlē guva tieši viesi no Jelgavas, kad vispirms 33.minūtē atzīmējās Redjko, bet vienu minūti pirms lielā pārtraukuma 3:1 panāca Grigaravičs.

Otro puslaiku atkal aktīvāk iesāka jelgavnieki, taču vārtu guvumiem tas nevainagojās panākumiem, turklāt atzīstami vārtos darbojās mājinieku vārtsargs. Lai arī cīņas otrajā pusē vienības apmainījās uzbrukumiem un vārtu gūšanas iespējām, rezultāts nemainījās līdz pat kompensācijas laika sestajai minūtei, kad islandieši bija iespieduši "Jelgavu" tās aizsardzības zonā. Mājiniekiem tomēr izdevās raidīt bumbu vārtos, kad to paveica Olivers Sigurjonsons.

Atbildes spēles visos pāros notiks 7.jūlijā, bet komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā, iekļūs kvalifikācijas otrajā kārtā. Izloze notika pagājušajā pirmdienā un pirms tās starp izsētajām komandām bija nokļuvusi vienīgi "Ventspils", kur tā turklāt bija arī kvalifikācijas otrās kārtas izlozē.

Ja Latvijas klubi pārvarēs kvalifikācijas pirmo kārtu, otrajā posmā, kas tiks izspēlēts 14. un 21.jūlijā, "Ventspils" spēlēs ar Skotijas vicečempioniem "Aberdeen" vai Ešas "Fola" no Luksemburgas, "Spartaks" tiksies ar Īrijas komandu Dublinas "St Patrick's Athletic", ko pērn spēja uzveikt "Skonto" futbolisti, vai citu Luksemburgas komandu Ešas "Jeunesse", bet "Jelgava" uzvaras gadījumā samēros spēkus ar Tirānas "Partizani" no Albānijas vai Slovākijas vienību Bratislavas "Slovan".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi