Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Londonas Chelsea pēcspēles sitienos triumfē UEFA Čempionu līgas finālā

Par UEFA Čempionu līgas futbolā uzvarētājiem sestdien pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē kļuva Londonas Chelsea futbolisti no Anglijas.

Turnīra finālspēlē Chelsea pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar 2:1 (0:0, 1:1) uzvarēja Vācijas klubu Minhenes Bayern, kura mājas stadionā notika šīs sezonas turnīra izšķirošais mačs.

Mača pamatlaikā liels pārsvars piederēja laukuma saimniekiem, tomēr tas augļus deva tikai pašās cīņas beigās, kad pēc Tonija Krosa centrējuma ar galvu precīzi 83.minūtē sita Tomass Millers. Lai arī mača gaitā Chelsea futbolisti nevarēja lepoties ar lielu skaitu vārtu gūšanas iespēju, Anglijas kluba pārstāvji prata sarežģītajā situācijā neapjukt un ātri atspēlējās - pēc centrējuma no stūra sitiena atzīmes 88.minūtē ar galvu precīzs bija Didjē Drogbā.

Spēle turpinājās pagarinājumā, kura pirmajā puslaikā Arjens Robens nespēja izmantot lielisku iespēju izvirzīt vadībā Bayern komandu, kad bumbu pēc viņa veiktā 11 metru soda sitiena atvairīja Petrs Čehs. Jāizceļ, ka mirkli pirms tam savainojumu guva viens no Bayern līderiem Franks Riberī, kurš bija spiests laukumu pamest.

Arī otrajā pagarinājuma puslaikā pārsvars piederēja Bayern komandai, kas neizmantoja divas labas iespējas izraut uzvaru.

Tādējādi uzvarētājs tika noteikts pēcspēles 11 metru sitienu sērijā, kurā ar 4:3 uzvarēja Chelsea. Londonas kluba labā vienīgais neprecīzs bija Huans Mata, bet uzvaras vārtus guva Drogbā. Savukārt Bayern rindās kļūdījās Ivica Oličs un Bastians Švainštaigers.

Pusfināla dueļos Bayern divu maču summā cīnījās neizšķirti 3:3 ar Spānijas klubu Madrides Real, tomēr uzvarēja pēcspēles 11 metru sitienu sērijā, bet Chelsea ar 3:2 pārspēja pagājušā gada turnīra uzvarētājus Barcelona no Spānijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi