Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Mančestras United un adidas vienojas par lielāko līgumu sporta vēsturē

Anglijas premjerlīgas futbola komanda Mančestras United un Vācijas sporta apģērbu, apavu un aprīkojuma ražotājs adidas piektdien oficiāli pavēstīja par iespaidīga darījuma noslēgšanu, kas ir lielākais sporta vēsturē.

Desmit gadu līgums, kas stājies spēkā 1.augustā, noslēgts par 750 miljoniem mārciņu jeb vienu miljardu eiro. Līdz ar to adidas nomainījusi Nike kā Mančestras komandas ekipējuma piegādātājs.

Vienotā paziņojumā abas kompānijas norādījušas, ka veikaliem piegādātais pirmais jauno fanu formu pievedums, kas bijis plānots vairāk nekā mēnesim, izpirkts piecu dienu laikā.

"No sadarbības ar adidas gaidām daudz - kvalitatīvu un inovatīvu ekipējumu, satriecošu mārketingu, pasaules iekarošanu un dziļu mūsu vēstures un fanu izpratni," izteicies United direktors Ričards Arnolds. "adidas mūsu cerības ir pat pārspējuši."

Pirms nedēļas adidas arī noslēdza iespaidīgu līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) superzvaigzni Džeimsu Hārdenu, kura vērtība tiek lēsta 200 miljonu ASV dolāru (180 miljonu eiro) apmērā.

Šogad adidas nepagarināja līgumu kā NBA tehniskais sponsors un viņu vietā no 2017./2018.gada sezonas, kad būs noslēdzies līdzšinējais līgums, stāsies galvenais konkurents Nike.

adidas daļa ASV tirgū nepārtraukti samazinās, un šobrīd uzņēmums ir vien trešajā vietā aiz Nike un Under Armour. Tomēr uzņēmums iepriekš vēstīja, ka pēc līguma ar NBA beigām noslēgs aptuveni 500 jaunus individuālos līgumus ar sportistiem basketbolā, futbolā un beisbolā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Turpmāk nebūs vieglāk

Izlasi pēc smaga zaudējuma Vācijai eksaminēs spēcīgās Zviedrijas un Slovākijas valstsvienības.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi