Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Mežeckis apstiprināts LFF Tiesnešu komitejas vadītāja amatā

Bijušais Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis apstiprināts Tiesnešu komitejas vadītāja amatā, informē LFF.

LFF valde 23.jūlija sēdē diskutēja par prioritāri veicamajiem darbiem un atbildības sfērām, kā arī apstiprināja vairāku LFF komiteju priekšsēdētājus.

Valde pēc uzaicināto personu skatījuma uzklausīšanas un atbilžu saņemšanas uz interesējošajiem jautājumiem lēma apstiprināt trīs pastāvīgo komiteju priekšsēdētājus. Tiesnešu komiteju turpmāk vadīs Mežeckis, Finanšu komiteju vadīs Ieva Lagzdiņa, bet Attīstības un jauniešu komiteju - Arturs Zakreševskis.

Atsevišķi LFF valde izskatīs pretendentus uz Sieviešu futbola komitejas un Sacensību komitejas priekšsēdētāju pozīcijām, kā arī uz iepriekš apstiprinātās Infrastruktūras pagaidu komitejas priekšsēdētāja amatu. Citas iepriekš apstiprinātās Futbola veterānu pagaidu komitejas priekšsēdētāja amatā valde apstiprināja Daini Gudermani. Uzsāktā diskusija par piedāvājumu izveidot Elites futbola pagaidu komiteju turpinās, kamēr stratēģiskās padomes sastāva izveidošanai kā tās vadītājs iecelts LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Vienlaikus attiecībā uz komiteju locekļu izvirzīšanu LFF administrācijai sadarbībā ar komiteju priekšsēdētājiem uzticēts saskaņā ar LFF statūtiem noteikt kandidātu minimālās prasības. Tiek izsludināta komiteju locekļu kandidātu pieteikšanās darbam tajās komitejās, kurās jau ir iecelti to priekšsēdētāji.

"Ņemot vērā segmenta specifiku, Ļašenko atsevišķi vēlas komentēt LFF valdes izvēli Tiesnešu komitejas priekšsēdētāja amatā apstiprināt Mežecki. 

"Mēs tikāmies ar vairākiem kandidātiem, klātienē uzklausot arī Ivara Kazāka, Vadima Direktorenko un Vadima Čerņikova skatījumu uz tiesnešu jomas attīstību, kā arī apspriežot Andreja Sipailo kandidatūru, diskutējām un noslēgumā atzinām, ka piemērotākā kandidatūra ir Mežeckis. Šajā konkrētajā brīdī un laikā Latvijas futbola tiesnešu videi ir nepieciešams cilvēks ar visaugstāko autoritāti, visplašāko pieredzi, dziļām Latvijas futbola vides zināšanām un plašu kontaktu loku, kā arī spējām vadīt komandu," LFF citē Ļašenko teikto.

LFF valde tic, ka Mežeckis šī amata šībrīža vajadzībām atbilst. "Viņš spēs ap sevi pulcēt izteiktus tiesāšanas aroda profesionāļus, vienlaikus atrodot kopīgu valodu ar visiem. Tas ir tas, kas Latvijas futbola tiesnešu sistēmai tieši šobrīd ir vajadzīgs visvairāk," teica Ļašenko.

Mežeckis kā LFF Tiesnešu komitejas priekšsēdētājs saskaņā ar LFF statūtiem neturpinās pildīt LFF Godīgas spēles un ētikas komitejas locekļa pienākumus.

Diskutējot par LFF darbības prioritāšu noteikšanu tuvākajam laikam, valdes locekļi dalījās redzējumā par Latvijas futbola attīstības stratēģijā 2017. - 2024.gadam realizēto, uzsākto un paredzēto procesu sinerģisku salāgošanu ar Ļašenko piedāvāto Latvijas futbola attīstības programmu 2020. - 2024.gadam. Līdzās stratēģiskai Latvijas izlašu, spēlētāju, klubu, sacensību, infrastruktūras un LFF kā organizācijas attīstībai LFF valde diskutēja par nepieciešamajiem pakārtotajiem soļiem, lai īstenotu arī ar futbola sabiedrību izdiskutētos attīstības virzienus reģionālo futbola centru izaugsmē un tuvojošās LFF simtgades izcelšanā. Ar šo zīmīgo jubileju saistīto pasākumu un iekļaujamo vērtību plānošanai LFF valde vienojās par šim mērķim paredzētas darba grupas izveidi.

Valdes locekļi efektīvas darba organizēšanas nolūkos vienojās par savu individuālo dalību un atbildību konkrētu Latvijas futbola attīstības segmentu stratēģisko lēmumu pieņemšanā, nodibinot ciešu sadarbību ar attiecīgajos segmentos iekļautajām LFF komitejām un LFF struktūrvienībām.

Nākamajā LFF valdes sēdē, kas paredzēta 12.augustā, paredzēts turpināt LFF pastāvīgo un pagaidu komiteju sastāvu komplektēšanu un prioritāro attīstības segmentu izvērtēšanu. Savukārt augusta otro LFF valdes sēdi, kas tiek plānota 21.augustā, nolemts aizvadīt LFF Mācību un treniņu centrā "Staicele", skatot jau ceturtdienas valdes sēdē aizsāktos bāzes sakārtošanas un attīstības jautājumus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi