Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nacionālo futbola stadionu Rīgā varētu būvēt Lucavsalā vai Uzvaras parkā

Nacionāla mēroga futbola stadions Rīgā varētu tikt būvēts Lucavsalā vai Uzvaras parkā, ceturtdien preses konferencē informēja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Viņš atklāja, ka sākotnēji tika izskatīti 10 dažādi varianti, bet pašlaik ir palikuši trīs. Divas no iespējamām stadiona vietām ir Lucavsalā, bet viena - Uzvaras parkā.

Staķis atzina, ka viņam pieņemamākais variants šķiet Lucavsala, taču tas esot tikai viņa viedoklis un par to, kur šādu stadionu būvēt, būs jālemj Rīgas domes deputātiem.

Rīgas mērs atzina, ka pašvaldības ieguldījums stadiona izveidē būs tieši ar vietas piedāvāšanu. Savukārt finansējumu nodrošinās Latvijas Futbola federācija (LFF). 

Rīgas mērs piebilda, ka, parakstot nodomu protokolu ar LFF, tiek sperts pirmais solis, lai Rīgā būtu šāda mēroga stadions, taču līdz gala rezultātam paiešot gadi.

LFF prezidents Vadims Ļašenko atzina, ka finansējumu stadiona būvniecībai varētu gūt no sadarbības partneriem un sponsoriem. Konkrētas summas viņš neatklāja, norādot, ka vēl ir jāvienojas par konkrētu vietu, jāizstrādā plānojums un jāveic citi sagatavošanās darbi.

Kā ziņots, ceturtdien Rīgas domē viesojās UEFA prezidents Aleksanders Čeferins. Tikšanās laikā Staķis un Ļašenko parakstīja nodomu protokolu par nacionālā mēroga stadiona būvniecību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi