Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Olmo kompensācijas laikā izrauj Spānijai uzvaru PK kvalifikācijas turnīra spēlē Tbilisi

Dani Olmo svētdien kompensācijas laikā nokārtoja Spānijas izlasei uzvaru 2022.gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas turnīra spēlē.

Spānija viesos B apakšgrupas spēlē ar 2:1 (0:1) uzvarēja Gruziju.

Mājinieki vadībā izvirzījās pirmā puslaika 44.minūtē, kad Kviča Kvaratšelija no tuvas distances raidīja bumbu labajā apakšējā vārtu stūrī. Spāņiem atspēlēties izdevās mača 54.minūtē, kad Žordi Alba soda laukumā pamanīja Feranu Toresu, kurš no tuvas distances bija nekļūdīgs.

Alba arī rezultatīvi piespēlēja uzvaras vārtu guvumā, kurus Olmo iesita kompensācijas laika otrajā minūtē. Divas minūtes vēlāk sarkano kartīti par bīstamu spēli nopelnīja mājinieks Levans Šengelija.

"Šī, iespējams, bija spēle, kurā cietu visvairāk, bet tā prieka dēļ, kas bija mača beigās, bija tā vērts," pēc uzvaras teica spāņu speciālists Luiss Enrike. "Parakstos ciest katrā spēlē, ja beigās tomēr uzvaram. Redzējām, ka kvalifikācija var būt gana sarežģīta."

Spānija Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā nav zaudējusi pēdējās 65 spēlēs, kas ir visu laiku labākais sasniegums.

Vēl šajā grupā Zviedrija viesos ar 3:0 (2:0) uzvarēja Kosovu. 

Vārtus Zviedrijas komandā guva Aleksandrs Isaks, Ludvigs Augustinsons un Sebastians Lāšsons, kurš 70.minūtē precīzi izpildīja "pendeli". Isaks svētdien savā 20.spēlē Zviedrijas izlasē guva sestos vārtus karjerā. Tikpat spēlēs ar septiņiem "goliem" iepriekš bija izcēlies slavenais Zlatans Ibrahimovičs, kurš pirms kvalifikācijas turnīra nolēma atgriezties izlasē.

Grupas līdere pēc divām spēļu kārtām ar sešiem punktiem ir Zviedrija, Spānija seko ar četriem punktiem, Grieķija vienīgajā spēlē izcīnījusi punktu, bet Kosova un Gruzija ir bez punktiem.

Tikmēr C grupā Itālija viesos ar 2:0 (1:0) uzvarēja Bulgāriju. Andrea Belotti spēles 43.minūtē no 11 metru atzīmes panāca 1:0, bet 40 minūtes vēlāk pārsvaru dubultoja Manuels Lokatelli.

Otrā šīs grupas spēlē Šveice savā laukumā ar 1:0 (1:0) pārspēja dienvidu kaimiņus lietuviešus. Uzvaras vārtus jau otrajā minūtē iesita Džerdans Šaķiri.

Apakšgrupas galvgalī ar sešiem punktiem ir Itālija un Šveice, Lietuva un Ziemeļīrija piedzīvojušas vienu zaudējumu, bet divas neveiksmes ir Bulgārijai.

Citviet D grupas spēlē Francija viesos ar 2:0 (2:0) bija pārāka pār Kazahstānu. Usmans Dembelē 19.minūtē guva Francijas izlases pirmos vārtus, bet minūti līdz pirmā puslaika beigām bumbu savos vārtos ieraidīja Sergijs Malijs.

Tāpat šajā grupā Ukraina savā laukumā spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar Somiju. Žuniors Moraess Ukrainas izlasi vadībā izvirzīja 80.minūtē, bet neizšķirtu deviņas minūtes vēlāk izrāva Tēmu Puki.

Pēc divām spēļu kārtām līdere ar četriem punktiem ir Francija, Somijai un Ukrainai pa diviem punktiem, Bosnija un Hercegovina vienīgajā spēlē nopelnīja punktu, kamēr Kazahstāna ir bešā.

Vārtiem bagātākā spēle svētdien bija Dānijā, kur vietējā valstsvienība F grupas mačā ar 8:0 (5:0) sagrāva Moldovu. Pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva Mikels Damsgārds un Kaspers Dolbergs, kurš 19.minūtē no 11 metru soda sitiena punkta atklāja spēles rezultātu.

Otrā šīs apakšgrupas duelī Austrija mājās ar 3:1 (3:1) uzvarēja Fēru salas. Vienīgos viesu vārtus guva Sonni Natestads, bet Austrijas komandā precīzi sita Aleksandrs Dragovičs, Kristofs Baumgartners un Saša Kalajdzičs, kurš, ieskaitot klubu turnīrus, ar vārtiem izcēlies jau pēdējās 11 spēlēs pēc kārtas.

Vēl vienā F apakšgrupas spēlē Skotija viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar Izraēlu. Dors Perets 44.minūtē izcēlās Izraēlas izlasē, bet viesi Raiena Freizera personā neizšķirtu panāca 12 minūtes vēlāk.

Dānija ar sešiem punktiem divās spēlēs ieņem pirmo vietu, Austrijai ir četri punkti, uz pusi mazāk nopelnījusi Skotija, bet Fēru salas, Izraēla un Moldova seko ar vienu punktu.

Trīs spēles notika arī I un J apakšgrupā.

Polija I grupas spēlē mājās ar 3:0 (1:0) uzvarēja Andoru. Roberts Levandovkis līdz 55.minūtei jau bija panācis 2:0, bet trešos vārtus divas minūtes līdz pamatlaika beigām guva Karols Sviderskis.

Ar šādu pašu rezultātu uzvaru svinēja arī Ungārija, kas viesos ar 3:0 (1:0) pārspēja Sanmarīno. Uzvarētāju labā vārtus iesita Ādams Salai, Rolands Salai un Nemanja Nikoličs.

Savukārt Anglija viesos ar 2:0 (1:0) uzveica Albāniju. Harijs Keins 38.minūtē vadībā izvirzīja Angliju, bet otros vārtus 63.minūtē iesita Meisons Maunts.

Apakšgrupas līdere ar sešiem punktiem ir Anglija, pa diviem mazāk nopelnījušas Polija un Ungārija, Albānijai ir trīs punkti, bet bez punktiem pagaidām ir Andora un Sanmarīno.

Visbeidzot J apakšgrupā panākumu svinēja Vācija, Ziemeļmaķedonija un Armēnija.

Vācija viesos ar 1:0 (1:0) sīvā cīņā uzvarēja Rumāniju. Uzvaras vārtus spēles 17.minūtē pēc Kaja Haverca piespēles iesita Seržs Njabrī. 

Paralēli Ziemeļmaķedonija mājās ar 5:0 (1:0) sagrāva Lihtenšteinu. Aleksandrs Trajkovskis šajā mačā izcēlās ar diviem vārtiem, bet vēl pa reizei precīzi sita arī Eniss Bardi, Elifs Elmass un Iļja Nesterovskis, kurš 82.minūtē realizēja "pendeli".

Trešajā šīs apakšgrupas spēlē Armēnija ar 2:0 (0:0) savā laukumā pārspēja Islandi. Tigrans Basergjans 1:0 panāca 53.minūtē, bet 21 minūti vēlāk pārsvaru dubultoja Horens Bajramjans.

Vācija un Armēnija iekrājušas pa sešiem punktiem, trīs punktus izcīnījušas Ziemeļmaķedonija un Rumānija, bet Islande un Lihtenšteina pagaidām ir bez punktiem.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu futbola izlase sestdien 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla G apakšgrupas otrajā spēlē viesos ar rezultātu 0:2 (0:1) zaudēja Nīderlandei.

Visas spēles garumā dominējošajā Nīderlandes izlasē vārtus guva Stīvens Berghuiss un Lūks de Jongs.

G apakšgrupā pēc divām spēlēm vadībā ar sešiem punktiem ir Turcija un Melnkalne, pa trīs punktiem ir Nīderlandei un Norvēģijai, bet Latvija un Gibraltārs ir bešā.

Eiropas zonā izlases sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificēsies desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās būs ārpus labāko divnieka.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

2022.gada Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laikapstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi