Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Papildināta (14:06) - Itālijā par iesaistīšanos spēļu sarunāšanā aizturēti vairāki A sērijas futbolisti

Aizdomās par saistību ar spēļu sarunāšanu pirmdienas rītā aizturēti vairāki Itālijas A sērijas futbola čempionāta spēlētāji.
Kā vēsta aģentūra ANSA, pirmdienas rītā kratīšana veikta kopumā 19 ar futbolu saistītu cilvēku dzīvesvietās, kā arī Itālijas izlases treniņnometnē, kur norit gatavošanās gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram.

Zināms, ka ticis aizturēts Romas Lazio komandas kapteinis Stefano Mauri.

Pašlaik 32 gadus vecais Mauri aizvadījis 11 spēles Itālijas valstsvienībā, bet Lazio komandu viņš pārstāv kopš 2006.gada.

Savukārt kratīšana veikta Itālijas izlases aizsarga Domeniko Krišito, kurš pretendē uz vietu valstsvienībā dalībai gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā, numuriņā, kā arī valsts čempionvienības Turīnas Juventus galvenā trenera Antonio Kontes mājvietā.

Itālijas izlases bāzi policisti apmeklēja plkst.6.25 no rīta.

Krišito, kuram paredz stabilu vietu Itālijas izlases sastāvā dalībai Eiropas čempionātā, pagājušā gada maijā restorānā ticies ar savu kādreizējo komandas biedru Genoa vienībā Džuzepi Skulli, divu kluba galēji noskaņoto līdzjutēju grupējumu vadītājiem un kādu bosnieti ar kriminālu pagātni. Iepriekš izmeklētāji prasījuši tiesas atļauju Skulli aizturēšanai, taču lūgums ticis noraidīts.

Minēto 19 spēlētāju vidū 11 ir esošie vai bijušie valsts četru spēcīgāko līgu futbolisti.

Zināms, ka viens no viņiem ir bijušais Genoa un Florences Fiorentina komandu pussargs Omārs Milaneto, kurš tagad spēlē B sērijas čempionātā. Pārmeklēta arī Chievo komandas kapteiņa Serdžio Pelisjēra māja.

Tiek ziņots, ka 14 personas tikušas aizturētas, trim piemērots mājas arests, bet diviem pavēlēts ierasties policijas iecirknī.

Minētās personas tiek turētas aizdomās par kukuļu ņemšanu no Singapūrā bāzētiem totalizatoru sindikātiem. Personām maksāts, lai viņi palīdzētu noorganizēt konkrētu spēļu sarunāšanu.

Izmeklētāji paziņojuši, ka aizdomās tiek turētas trīs A sērijas čempionāta spēles ar Bari, Sampdoria, Lecce, Lazio un Genoa komandu piedalīšanos, kā arī septiņas vai astoņas cīņas ar Siena vienības piedalīšanos, kad tā pagājušajā sezonā spēlēja B sērijas čempionātā.

Tiek apgalvots, ka Lecce un Lazio spēles rezultātā attiecīgais totalizatoru sindikāts nopelnījis 2,5 miljonus dolāru (1,4 miljonus latu), bet kukuļos spēlētājiem izmaksāti 600 000 eiro (421 600 latu).

Jau vēstīts, ka kopš vērienīgā Itālijas spēļu sarunāšanas skandāla pirmā apcietināšanas viļņa, kad jūnijā tika aizturētas 16 personas, kopumā aiz restēm pabijuši jau vairāk nekā 30 cilvēki.

Šis korupcijas skandāls atklājās pagājušās sezonas beigās.

Ziņa papildināta ar informāciju par aizdomās turētajiem klubiem!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi