Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

papildināts (13:36) - Ilggadējais Latvijas izlases futbolists Laizāns pārtraucis profesionālās gaitas

Ilggadējais Latvijas futbola izlases pussargs Juris Laizāns pārtraucis profesionālās gaitas un pārcēlies uz Krieviju, kur premjerlīgas čempionāta klubā Krasnodar nodarbosies ar futbolistu selekcijas darbiem, apstiprinājusi viņa līdzšinējā vienība Skonto.

Skonto kluba direktors Askolds Uldriķis aģentūrai LETA nevarēja apstiprināt, vai šis 35 gadus vecā Laizāna lēmums nozīmē galēju punkta pielikšanu viņa futbolista karjerai, tomēr lika noprast, ka izvēle pamest aktīvos treniņus mudina ko tādu secināt.

"Aizbraucot prom, Laizāns par saviem nākotnes plāniem skaidru atbildi nesniedza, tomēr ir skaidrs, ka ar jauno pienākumu nastu viņš nebūs spējīgs paralēli uzturēt sevi sportiskajā formā," skaidroja Uldriķis. "Šis ir liels zaudējums gan mūsu klubam, gan visam Latvijas futbolam. Par karjeras beigšanu viņš domāja jau kādu laiku, bet Krasnodar kluba piedāvājums bija pārāk labs, lai no tā atteiktos."

Laizāns Skonto komandā uz palikšanu atgriezās 2012.gada vasarā, bet pērnā gada augustā viņš pēc ilga pārtraukuma atgriezās arī Latvijas izlasē. Kopumā valstsvienības rindās pussargs paguvis aizvadīt 113 spēles, kuru laikā guvis 15 vārtus.

Valstsvienībā Laizāns ir aizvadījis trešo lielāko spēļu skaitu. Viņus apsteidz vienīgi Vitālijs Astafjevs un Andrejs Rubins.

Laizāns Skonto komandas rindās virslīgā aizvadījis 137 spēles, 17 Eirokausu mačus un 17 spēles Latvijas kausa ietvaros. Viņš šīs komandas rindās sāka arī 2010. un 2011.gada sezonas, tomēr to gaitā allaž pārcēlās uz Krievijas pirmo līgu - attiecīgi Belgorodas Saļut un Voroņežas Fakel.

Pussargs arī šo sezonu iesāka Skonto komandā, tomēr pēdējiem diviem savas komandas mačiem nebija pieteikts.

Savas karjeras laikā Laizāns ir pārstāvējis arī tādus Krievijas klubus kā Maskavas CSKA, Maskavas Torpedo, Rostov, Krasnodaras Kubaņ un Jaroslavļas Šiņņik, kā arī spēlējis pašmāju vienībās Olimps un Ventspils.

Laizāns 2005.gadā kļuva par pirmo un pagaidām vienīgo Latvijas futbolistu, kurš ieguvis kādu no Eiropas klubu turnīru kausiem, kopā ar CSKA triumfējot UEFA kausa izcīņā.

Latvijas izlases rindās pussargs piedalījās 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Skonto klubs paudis gatavību sarīkot savam līdzšinējam kapteinim atvadu spēli.

Krievijas premjerlīgas kopvērtējumā Krasnodar komanda pašlaik ieņem sesto vietu un turpina cīņu pat par vietu trijniekā.

Papildināta 2.rindkopa; pievienota 3.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi