Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Rašfords nodrošina United futbolistiem uzvaru Mančestras derbijā

Pateicoties vienības debitanta Markusa Rašforda vārtu guvumam, Mančestras United komanda Anglijas premjerlīgas futbola mačā ar 1:0 (1:0) izbraukumā pieveica citu šīs pilsētas vienību City.

Lai gan mača sākumā neliels pārsvars piederēja City futbolistiem, tieši United 16.minūtē atklāja rezultātu, kad pēc lieliskas saspēles pretuzbrukumā izcēlās Rašfords.

Spēles turpinājumā neviena no komandām vārtus neguva, bet pirmajā puslaikā savainojumu guva City futbolists Rahīms Stērlings, savukārt otrā puslaika sākumā traumā iedzīvojās arī šīs vienības pamatvārtsargs Džo Hārts.

Mančestras United nosargāja uzvaru šajā spēlē, bet pēc mača vienības galvenais treneris Luijs van Gāls norādīja, ka viņa vadītā komanda joprojām var iekļūt pirmajā četriniekā, kas nodrošinātu iespēju nākamajā sezonā spēlēt UEFA Čempionu līgā.

"Tagad viss ir mūsu pašu rokās. Ja mēs būtu zaudējuši vai nospēlējuši neizšķirtu, atstatums no pirmā četrinieka būtu pārāk liels. Līdz sezonas beigām mums savā laukumā jāaizvada vairāk spēļu nekā izbraukumā. Mums ir visas iespējas, jo savu skatītāju priekšā nezaudējam tik bieži kā viesos," pauda van Gāls.

Zīmīgi, ka pirms svētdienas derbija britu medijos parādījās informācija, ka portugāļu speciālists Žuzē Mourinju ar Mančestras United jau esot parakstījis līgumu par šīs komandas pārņemšanu vasarā.

Vēl vienā svētdienas mačā pie uzvaras tika premjerlīgas vicelīdere Totenhemas Hotspur, kas savā laukumā ar 3:0 (2:0) uzvarēja Bournemouth futbolistus.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva premjerlīgas rezultatīvākais futbolists Herijs Keins, kurš šosezon izcēlies jau 21 reizi.

Citā mačā zaudējumu cietusi Liverpool, kas viesos ar 2:3 (2:0) piekāpās Southampton futbolistiem, spēles laikā pamanoties izlaist divu vārtu pārsvaru.

Kā zināms, līdervienība Lesteras City sestdien viesos ar 1:0 (1:0) uzvarēja Londonas Crystal Palace, sperot vēl vienu mazu solīti pretī sensacionālai un sezonas sākumā neviena negaidītai uzvarai Anglijas premjerlīgā.

Lesteras komanda trešajā spēlē pēc kārtas uzvaru guva ar minimālo 1:0, taču joprojām neatlaidīgi un ļoti mērķtiecīgi itāļa Klaudio Ranjēri trenētā komanda virzās pretim kārotajam titulam.

Turnīra līdervienības labā vienīgos vārtus spēles 34.minūtē guva Rijads Mahrezs, kurš izmantoja komandas labākā snaipera Džemija Vārdija centrējumu.

"Mums jāpaliek mierīgiem, jo premjerlīgā nekas nav mainījies, neviens nevar prognozēt, kas notiks turpmāk. Mēs turpināsim virzīties uz priekšu, jo esam tuvu tam, lai nodrošinātu sev vietu UEFA Čempionu līgā nākamajā sezonā. Tiesa, varbūt pēc nākamajām divām spēlēm es varēšu pateikt ko vairāk," Ranjēri vēl par čempionu titulu nedomā, izvirzot tuvāk sasniedzamus mērķus.

Tikmēr citā spēlē sestdien trešajā vietā esošā Londonas Arsenal viesos ar 2:0 (2:0) uzvarēja Liverpūles Everton. Abus vārtus "lielgabalnieki" guva pirmajā puslaikā, kad precīzi sita Denijs Velbeks un Alekss Ivobi. Arsenal no līderiem joprojām šķir 11 punkti.

Rezultatīva spēle tika aizvadīta starp Londonas Chelsea un Vesthemas United. Viesi divas reizes bija vadībā, taču Chelsea allaž atspēlējās, un cīņa beidzās ar neizšķirtu 2:2 (1:1). Pērnās Anglijas čempiones labā abus vārtus iesita spānis Sesks Favregass, kurš pirmā puslaika pēdējā minūtē panāca 1:1, bet 89.minūtē otro reizi panāca izlīdzinājumu.

Tikmēr sezonu ļoti neveiksmīgi sākusī Chelsea komanda nav zaudējusi jau 14 premjerlīgas spēlēs pēc kārtas, atkārtojot sezonas ilgāko uzvaru sēriju, ko laikā starp augustu un decembri sasniedza arī Hotspur.

Svarīgu uzvaru par vietas saglabāšanu premjerlīgā guva Noridžas City, kas viesos ar 1:0 (0:0) pārspēja Vestbromvičas Albion. Noridžai vienīgos vārtus 50.minūtē guva Roberts Bredijs, ļaujot pamest izkrišanas zonu.

Turnīra tabulā Lesteras City ir 66 punkti 31 spēlē, bet Totenhemas Hotspur ir 61 punkts. Tālāk seko Arsenal ar 55 un Mančestras City ar 51 punktu. Tikmēr pa 50 punktiem guvušas Vesthemas United un Mančestras United.

Pērnā čempione Chelsea pēc katastrofālā sezonas sākuma ar 41 punktu ir tikuši līdz desmitajai vietai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brynas pagarina vienošanos ar Indraši

Latvijas hokejists Miks Indrašis nākamsezon turpinās spēlēt Zviedrijas komandā Jēvles Brynas, kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, ceturtdien pavēstīja vienība.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi