Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

RFS futbolisti grupu turnīru sāk ar pārsteidzošu neizšķirtu Florencē

Latvijas čempionvienība futbolā RFS ceturtdien UEFA Konferences līgas grupu turnīra pirmajā mačā viesos cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Itālijas A sērijas klubu Florences Fiorentina.

RFS rindās ar gūtiem vārtiem izcēlās Andrejs Iličs, bet "Fiorentina" labā vārtus guva Antonīns Barāks.

Rīgas klubam šis bija debijas mačs Eiropas klubu sacensību apakšgrupu turnīros.

Pēc nedēļas RFS A apakšgrupas mačā "Skonto" stadionā uzņems Skotijas vienību Edinburgas "Hearts", 6.oktobrī mājās cīnīsies ar Stambulas "Bašakšehir", 13. un 27.oktobrī viesosies Stambulā un Edinburgā, bet grupu turnīra pēdējā spēlē Rīgā būs duelis ar "Fiorentina" futbolistiem.

RFS spēli sāka ar trīs centra aizsargiem Žigu Lipuščeku, Elvi Stugli un Vitāliju Jagodinski, aizsardzības malās Petru Marešu un Vladislavu Sorokinu, balstā Tomislavu Šariču un Stefanu Paniču, malās Emersonu Deusleisānu un Tomašu Šimkoviču, bet uzbrukuma smailē - Andreju Iliču. Vārtus sargā Pāvels Šteinbors.

"Violetie" jau pirmajā pusminūtē nogādāja bumbu RFS soda laukumā, bet pirmo sitienu pa vārtiem izdarīja piektajā minūtē, Šteinboram droši tverot bumbu. RFS presingoja un Emersons gandrīz izskrēja viens pret pretinieku vārtsargu, bet uzreiz pēc tam otrā laukuma galā Barāks trāpīja ar bumbu pa vārtu stabu.

Devītajā minūtē tika pārkāpti noteikumi pret Emersonu un pēc Šimkoviča izpildītā soda sitiena Šāričs sita bumbu krietni pāri vārtiem. Sešas minūtes vēlāk pēc centrējuma soda laukumā Žonatans Ikonē mēģināja izpildīt akrobātisku sitienu, bumbai lidojot secen vārtiem.

Spēles 20.minūtē RFS nopelnīja pirmo stūra sitienu pie mājinieku vārtiem. Standartsituāciju izpildīja Šimkovičs, bet mājiniekiem izdevās aizgādāt bumbu prom no soda laukuma. Dažas minūtes vēlāk ar soda sitienu neizdevās apdraudēt "Fiorentina" vārtus, jo tā izpildes brīdī tika konstatēta aizmugures situācija.

Puslaika vidū tikai Šteinbora meistarība glāba RFS no zaudētiem vārtiem, vārtsargam liedzot pretiniekam izpildīt sitienu no tuvas distances. Tāpat arī pēc 30.minūtes Šteinbors īsā laika posmā trīsreiz liedza laukuma saimniekiem panākt 1:0. Nedaudz vēlāk citā epizodē viņš sekmīgi nospēlēja ar kājām pret Arturu Kavralu, kā arī neitralizēja Barāka sitienu ar galvu.

40.minūtē pēc viena no retajiem pretuzbrukumiem soda laukumā pa bumbu uzsita Iličs, taču bumba atstāja laukumu. Divas minūtes vēlāk Iličs aizskrēja pretuzbrukumā pret vienu "Fiorentina" vārtsargu Pjerludži Gollīni, kurš atsita serbu uzbrucēja sitienu. Turpinājumā sekoja stūra sitiens, pēc kura bumba tika raidīta garām vārtiem.

Jau otrā puslaika pirmajā minūtē spēcīgu sitienu RFS vārtu virzienā izdarīja Dodo un mājinieki turpināja veidot uzbrukumus. Puslaika sākumā "Fiorentina" uzbrukuma kreiso malu stiprināja Rikardo Sotils, bet 55.minūtē spēlē iesaistījās arī Luka Jovičs, kura karjeras iepriekšējās pieturvietas ir Frankfurtes "Eintracht" un Madrides "Real".

Spēles 56.minūtē pēc Kristiāno Biragi piespēles bumba nonāca līdz Barākam, kurš netraucēts no apmēram astoņiem metriem raidīja bumbu vārtos - 1:0. Puslaika turpinājumā RFS futbolisti nonāca pretinieku soda laukumā, bet pretinieki ar ciešu aizsardzību neļāva rīdziniekiem izdarīt sitienu pa vārtiem.

62.minūtē RFS veica pirmo maiņu un Šimkoviča vietā laukumā devās Kevins Frīzenbihlers, bet piecas minūtes vēlāk Sorokinu nomainīja Jovans Vlalukins.

Mača 74.minūtē Frīzenbihlers ar piespēli atrada Iliču, kurš divu pretinieku futbolistu ielenekumā ieskrēja soda laukumā un raidīja bumbu vārtos - 1:1. Dažas minūtes pirms tam Ikonē neizmantoja iespēju dubultot Florences komandas pārsvaru.

Divas minūtes pirms pamatlaika beigām "Fiorentina" teicami saspēlējās pie RFS vārtiem un noslēgumā Jovičs izpildīja neprecīzu sitienu. Pamatlaika beigās Emersona vietā laukumā devās Deniss Rakels.

Kompensācijas laikā RFS pašaizliedzīgā cīņā centās pieturēt bumbu un neļaut pretiniekiem veidot uzbrukumus. Pusminūti pirms pieliktā laika beigām Jovičs raidīja bumbu garām vārtiem, tai rikošetā atstājot laukumu no RFS spēlētāju. "Fiorentina" izpildīja stūra sitienu, bet RFS noturēja vārtus neskartus - 1:1.

Iekļūstot grupu turnīrā, RFS no UEFA nopelnījusi 3,3 miljonus eiro. Katra uzvara dod vēl pusmiljonu eiro, bet neizšķirts - 166 000 eiro.

RFS ir vēsturē otrā Latvijas komanda, kas iekļuvusi UEFA klubu turnīru apakšgrupu sacensībās. No Latvijas klubiem iepriekš tikai "Ventspils" bija spēlējusi Eiropas klubu sacensību grupu turnīrā. Kurzemnieki pirms 13 gadiem pēc UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas nepārvarēšanas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi