Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

RFS šokē, Riga negaidīts zaudējums

Nevainojamu pirmo puslaiku Beļģijā pret vietējo grandu Gent aizvadīja RFS, kas UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešās kārtas pirmajā spēlē izvirzījās 2:0 vadībā, tomēr pārsvaru neizdevās nosargāt, mačam noslēdzoties 2:2.

RFS izredzes nezaudēt pret Gent tika vērtētas kā ļoti minimālas. Beļģijas kluba budžets ir vismaz desmit, iespējams, pat divdesmit reižu lielāks, tomēr Latvijas virslīgas klubs pierādīja, ka nav ieradies zaudēt. Abus vārtus rīdziniekiem noorganizēja brazīlietis Emersons, kurš rezultatīvi piespēlēja Darko Lemajičam un Tomašam Šimkovičam. RFS bija laba iespēja panākt 3:0. Otrajā puslaikā sanākušie beļģu fani izsvilpa savu klubu, tas deva rezultātu. Pirms spēles ar 2:2 neizšķirtu būtu apmierināts jebkurš RFS spēlētājs, tomēr, ņemot vērā situāciju un iespējas, iznākums varēja būt labvēlīgāks. Mājās jāpaveic vēl viens brīnums, lai uzvarētu divu spēļu summā.

Neveiksmi Daugavas stadionā piedzīvoja Riga, kas negaidīti ar 0:1 piekāpās Maltas vicečempionei Hibernians. "Dažs labs mūs jau bija ielicis grupu turnīrā, jo ceļš uz to ir baigi vieglais. Teikšu tā, ceļš ir visgrūtākais," pēc zaudējuma preses konferencē teica Riga galvenais treneris Andris Riherts. "Austrālijas atklājējus apēda uz nezināmas salas. Mēs brauksim uz Maltu. Par nākamo posmu vēl nerunāsim. Tas būs visgrūtākais periods, jo ir jānoskaņojas un jābūt mobiliem. Tas nebūs viegli. Pretinieku klubs ir pieredzējis. Viņiem ir dažādas viltības, un viņi zina, kas strādā, it sevišķi, ja pretī ir nervozs pretinieks," neapmierināts bija Riherts. Uz Latvijas čempioni Riga bija liels spiediens, jo tā pret Maltas klubu ir favorītu statusā. Grupu turnīrs nav tālu, un ceļš uz to ir salīdzinoši viegls. Visticamāk, pēdējā kvalifikācijas kārtā Hibernians un Riga pāra uzvarētājs tiksies ar Gibraltāra čempioni Lincoln Red Imps, kas Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas pirmajā spēlē ar 1:3 piekāpās Bratislavas Slovan. Rīdzinieki izskatījās līdzvērtīgi ar maltiešiem, tomēr pietrūka veiksmes. Hibernians vilka laiku un regulāri simulēja, jo Riga ir spēcīgāka komanda, tomēr rezultāts to neapliecina.

Atbildes spēles ceturtdien, 12. augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi