Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ronaldu aizvietotājam Ramušam gūstot trīs vārtus, Portugāles futbolisti iekļūst ceturtdaļfinālā

Krištianu Ronaldu aizvietotājam Portugāles futbola izlases sākumsastāvā Gonsālu Ramušam gūstot trīs vārtus, portugāļi otrdien sasniedza Pasaules kausa finālturnīra ceturtdaļfinālu.

Astotdaļfinālā Portugāles izlase ar rezultātu 6:1 (2:0) pārspēja Šveici.

Ceturtdaļfinālā Portugāle tiksies ar Maroku, šī pāra uzvarētājai pusfinālā tiekoties ar Anglijas un Francijas dueļa spēcīgāko komandu. Otrā pusfinālā tiksies Nīderlandes un Argentīnas, kā arī Horvātijas un Brazīlijas pāru spēcīgākās izlases.

Pa vieniem vārtiem portugāļiem guva Pepe, Rafaēls Gerreiru un Rafaēls Leāu, bet šveiciešiem atzīmējās Manuels Akandži.

Pārsteidzoši Portugāles izlases sākumsastāvā netika iekļauts komandas spožākā zvaigzne Krištianu Ronaldu, kura vietu uzbrukuma priekšā aizņēma Lisabonas "Benfica" 21 gadu vecais uzbrucējs Ramušs. Iepriekšējo reizi lielajos finālturnīros Ronaldu starta vienpadsmitniekā netika iekļauts 2008.gada Eiropas čempionāta mačā.

Tieši Ramušs pirmais izmainīja cīņas rezultātu, 17.minūtē pēc Žuāu Fēliksa piespēles izdarot zibenīgu un precīzu sitienu ar kreiso kāju. Vadību portugāļi nostiprināja spēles 33.minūtē, kad pēc Brunu Fernāndeša izpildītā stūra sitiena soda laukumā visaugstāk izlēca Pepe, kurš raidīja bumbu tīklā - 2:0.

39 gadu un 283 dienu vecumā Pepe kļuvis par Portugāles izlases visu laiku vecāko vārtu guvēju Pasaules kausa finālturnīros.

Tuvojoties puslaika beigām, Ramušam bija vēl viena lieliska iespēja gūt vārtus, taču viņa raidīto bumbu uz malu novirzīja Jans Zommers.

Otrā puslaika sākumā, 51.minūtē, Ramušs pēc Djogu Dalota piespēles gar vārtiem ievirzīja bumbu mērķi un panāca jau 3:0 Portugāles izlases labā. Četras minūtes vēlāk pēc Portugāles izlases ātras saspēles uzbrukumā vēl vairāk vadību nostiprināja Gerreiru.

58.minūtē pēc stūra sitiena pie tālā vārtu staba kāju pielika Akandži, panākdams 1:4, bet deviņas minūtes vēlāk pēc Fēliksa piespēles Ramušs nonāca viens pret Zommeru un nokārtoja sev "hat-trick".

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 16 minūtes, ovāciju pavadīts, laukumā devās arī Ronaldu, kurš nomainīja Fēliksu. Trīskāršajā maiņā laukumu atstāja arī Ramušs.

Punktu Portugāles izlases uzvarai pielika Leāu, kurš kompensācijas laika otrajā minūtē izcēlās ar spēcīgu sitienu no soda laukuma. 

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļuva astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Portugāles izlases sastāvs: Djogu Košta; Djogu Dalots, Rūbens Diašs, Pepe, Rafaēls Gerreiru; Viljams Karvāļu, Otāviu Monteiru (Vitors Ferreira, 74.min.); Brunu Fernāndešs (Rafaēls Leāu, 87.min.), Bernārdu Silva (Rūbens Nevešs, 81.min.), Žuāu Fēlikss (Krištianu Ronaldu, 73.min.); Gonsālu Ramušs (Rikārdu Orta, 74.min.).

Šveices izlases sastāvs: Jans Zommers; Edimilsons Fernandess, Fabians Šērs (Erajs Kemerts, 46.min.), Manuels Akandži, Rikardo Rodrigess; Remo Freilers (Deniss Zakarija, 54.min.), Granits Džaka, Džibrils Sovs (Hariss Seferovičs, 54.min.); Džerdans Šakiri, Rubens Vargass (Noa Okafors, 66.min.), Brīls Embolo (Ardons Jašari, 89.min.).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi