Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Sensacionālais debitants Rašfords ieved Mančestras United UEFA Eiropas līgas astotdaļfinālā

UEFA Eiropas līgas futbolā astotdaļfinālā ceturtdien iekļuva trīs Anglijas un četras Spānijas vienības.

No Anglijas premjerlīgas vienībām astotdaļfinālu sasniedza Mančestras United, kuras sastāvā ar diviem vārtiem debitēja Markuss Rašfords, kā arī Liverpool un Totenhemas Hotspur, bet no Spānijas - Villarreal, Sevilla, Bilbao Athletic un Valencia, kas savus pretiniekus summā sagrāva ar 10:0.

Mančestras United fani pirms atbildes spēles ar Dānijas vienību Herningas Midtjylland piedzīvoja nepatīkamu šoku, jo iesildīšanās laikā traumu guva franču uzbrucējs Entonijs Marsiāls, kura vietā laukumā negaidīti nācās doties Rašfordam.

Aizvadītajā duelī Mančestras United savā laukumā uzvarēja ar 5:1 (1:1), summā svinot panākumu ar 6:3.

Mačs gan mājiniekiem iesākās neveiksmīgi, un 27.minūtē ugandietis Pione Sisto vadībā izvirzīja tieši Midtjylland futbolistus, kas divu spēļu summā Dānijas vienībai deva vadību ar 3:1. Tomēr turpinājumā Mančestras United izcēlās piecas reizes, turklāt par lielāko varoni kļuva Rašfords, kura pirmais precīzais sitiens 63.minūtē panāca izlīdzinājumu summā, bet 75.minūtē viņš arī iesita sērijas uzvaras vārtus.

Tikmēr Hotspur komanda ar 3:0 (1:0) savā laukumā pieveica Itālijas komandu Florences Fiorentina, summā svinot panākumu ar 4:1. Savukārt pie mazāk pārliecinošas uzvaras tika Liverpool, kas atbildes spēlē ar 1:0 (1:0) pieveica Vācijas bundeslīgas komandu Augsburg, ar šādu rezultātu uzvarot arī summā. Vienīgos vārtus atbildes spēles piektajā minūtē iesita Džeimss Milners.

No Spānijas komandām iespaidīgu sniegumu nodemonstrēja Valencia, kas atbildes spēlē izbraukumā ar 4:0 (0:0) pārspēja Austrijas vienību Vīnes Rapid, bet summā triumfēja ar 10:0.

Tāpat Bilbao Athletic atbildes mačā savā laukumā nospēlēja 1:1 (0:1) ar Francijas komandu Marseļas Olympique, summā triumfējot ar 2:1. Izšķirošos vārtus atbildes mača 81.minūtē iesita Savins Merino. Līdzīgs scenārijs bija arī Villarreal, kas atbildes mačā izbraukumā cīnījās 1:1 (0:1) ar Napoli komandu no Itālijas, summā triumfējot ar 2:1. Šeit izšķirošos vārtus atbildes spēles 59.minūtē guva Tomass Pina.

Savukārt Sevilla atbildes spēlē izbraukumā ar 0:1 (0:1) piekāpās Norvēģijas komandai Molde, tomēr summā tāpat droši uzvarēja ar 3:1.

Politiski jutīgākajā mačā Turcijas vienība Stambulas Fenerbahce izbraukumā nospēlēja 1:1 (0:1) ar Maskavas Lokomotiv no Krievijas un summā uzvarēja ar 3:1. Šī spēle gan aizritēja bez incidentiem.

No sacensībām izstājās arī vēl viena Krievijas komanda Krasnodar, kas savā laukumā ar 0:3 (0:0) piekāpās Prāgas Sparta komandai no Čehijas, arī summā piekāpjoties ar šādu rezultātu.

2009.gada sacensību čempione Doņeckas Šahtar no Ukrainas ar 3:0 (1:0) izbraukumā apspēlēja bundeslīgas komandu Gelzenkirhenes Schalke 04 un ar rezultātu 3:0 triumfēja arī summā.

Pagarinājums tika aizvadīts duelī starp Grieķijas komandu Pireju Olympiacos un Briseles Anderlecht no Beļģijas. Šeit pirmajā mačā savā laukumā ar 1:0 uzvarēja Anderlecht, bet atbildes spēlē to pašu paveica Pireju komanda. Tiesa, pagarinājumā Anderlecht sastāvā divus vārtus iesista Franks Ačeampongs, kas mačā deva uzvaru ar 2:1, bet summā ar 3:1.

Tāpat astotdaļfinālā iekļuva arī Itālijas komanda Romas Lazio, Vācijas vienības Leverkūzenes Bayer un Dortmundes Borussia, kā arī Šveices čempione Basel.

Kā zināms, jau trešdien Latvijas futbola izlases pamatvārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā Šveices kausa ieguvēja Sion spēlēja neizšķirti 2:2 (2:1) ar Portugāles klubu Bragas Sporting, divu spēļu summā piekāpjoties ar 3:4.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brynas pagarina vienošanos ar Indraši

Latvijas hokejists Miks Indrašis nākamsezon turpinās spēlēt Zviedrijas komandā Jēvles Brynas, kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, ceturtdien pavēstīja vienība.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi