Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Sešu vārtu mačā Kamerūnas futbolisti Pasaules kausa cīņā spēlē neizšķirti ar Serbiju

Sešu vārtu mačā Kamerūnas futbolisti pirmdien Kataras pilsētā Vakrā Pasaules kausa cīņā spēlēja neizšķirti ar Serbiju. G grupā Kamerūna un Serbija spēlēja neizšķirti - 3:3 (1:2).

Serbijai vārtus guva Strahinja Pavlovičs, Sergejs Milinkovičs-Savičs un Aleksandars Mitrovičs, bet Kamerūnas izlasē izcēlās Žans Šarls Kasteleto, Vensāns Abubakars un Eriks Šupo Motings.

Mačs iesākās ar Serbijas izlases pārsvaru, divreiz tuvu vārtu guvumam esot Aleksandaram Mitrovičam. 11.minūtē viņš pretinieku soda laukuma labajā malā ar māņu kustību noguldīja zālienā pretspēlētāju, un bumba pēc viņa sitiena tālajā stūrī trāpīja pa vārtu stabu.

17.minūtē pēc vairākiem rikošetiem bumba Kamerūnas soda laukuma vidū nonāca pie Mitroviča, kurš spēcīgi sita garām vārtu kreisajam stūrim.

Vēl pēc divām minūtēm jau pirmais sitiens padevās Kamerūnai, Pjēram Kundē no soda laukuma labās puses sitot vārtu tuvajā stūrī. Vārtsargs Vanja Milinkovičs-Savičs bumbu atvairīja.

Rezultātu 29.minūtē atklāja Kamerūna. Pēc stūra sitiena izpildes no kreisās puses un divu kamerūniešu galvu pieskārieniem bumbai tā nonāca līdz tālajam vārtu stabam, kur bija tikai aizsargs Žans Šarls Kasteleto, ar kāju raidot bumbu vārtos, - 1:0 Kamerūnas labā.

Rezultātu serbi izlīdzināja puslaika pirmajā kompensācijas laika minūtē. Pēc Dušana Tadiča izpildītā brīvsitiena no kreisās puses līdz bumbai ar galvu neaizsniedzās Eriks Šupo Motings, un aizsargs Strahinja Pavlovičs ar galvu raidīja bumbu vārtu kreisajā augšējā stūrī - 1:1.

Tikai divas minūtes vēlāk Serbija jau izvirzījās vadībā. Sergejs Milinkovičs-Savičs Kamerūnas soda laukuma tuvumā atņēma bumbu pretiniekam un pēc Andrijas Živkoviča piespēles no soda laukuma robežas raidīja bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 2:1 Serbijas labā.

53.minūtē Mitrovičs serbiem panāca jau divu vārtu pārsvaru. Tadičs laukuma vidū atņēma bumbu un pēc četrām piespēlēm soda laukumā un tā tuvumā Mitrovičam no vārtu priekšas atlika vien trāpīt vārtos - 3:1.

Rezultātu Kamerūna izlīdzināja triju minūšu laikā, serbiem mēģinot veidot mākslīgo aizmuguri. 63.minūtē pēc teicamas Kasteleto tālās piespēles vienatnē pret Serbijas vārtsargu Milinkoviču-Saviču izskrēja Vensāns Abubakars, kurš ar vienu māņu kustību noguldīja laukumā serbu aizsargu, bet pēc tam pārmeta bumbu pāri vārtsargam, raidot to vērtu kreisajā stūrī, - 2:3.

Sākumā tiesneši signalizēja, ka vārti netiks ieskaitīti, jo bijusi aizmugure, taču pēc video atkārtojuma noskatīšanās tika konstatēts, ka vārti gūti pareizi.

Jau 66.minūtē vēlreiz vienatnē pret vārtsargu labajā pusē nonāca Abubakars, nepaskopojoties ar piespēli pa kreisi skrienošajam Šupo Motingam, kurš to ar vienu pieskārienu trieca vārtu kreisajā stūrī, - 3:3.

Kamerūnas un Serbijas izlases līdz šim savā starpā bija tikušās tikai vienu reizi, 2010.gadā aizvadot pārbaudes maču, kurā ar 4:3 uzvarēja serbi. Kamerūnas futbolisti maču sāka ar piecu neuzvarēto spēļu sēriju, kurā vārti tika gūti vien neizšķirtos ar Jamaiku un Panamu.

Apakšgrupas pirmajos mačos abu izlašu uzbrukuma līderi Maksims Šupo-Motings un Aleksandars Mitrovičs palika bešā.

Kamerūnai vārdos neformulēta disciplinārā pārkāpuma dēļ otrajā mačā nedrīkstēja piedalīties pamatvārtsargs Andrē Onanā, kurš pat nebija iekļauts komandas pieteikumā.

Pirmās kārtas mačos Brazīlija ar 2:0 uzvarēja Serbiju, abus vārtus gūstot Rišarlisonam, bet Šveice ar 1:0 uzvarēja Kamerūnu, kuras vārtos bumbu raidīja kamerūniešu izcelsmes futbolists Brīss Embolo.

Šajā grupā plkst.18 tiksies Brazīlija un Šveice.

Savukārt H grupā plkst.15 Dienvidkoreja tiksies ar Ganu, bet plkst.21 laukumā dosies Portugāle un Urugvaja. Meistarsacīkstes tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

32 komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm katrā. Katras grupas divas labākās izlases iekļūs astotdaļfinālā un turpinās cīņu par futbola prestižāko trofeju.

Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts, un to 2002.gadā kopīgi uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Šis ir arī pirmais turnīrs, kurš norisinās vēlā rudenī, nevis ierastajos vasaras mēnešos, kas saistīts ar lielo karstumu Katarā.

Šis ir pēdējais turnīrs, kurā piedalās 32 komandas, jo no nākamā Pasaules kausa 2026.gadā sacensībās startēs jau 48 izlases.

2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas norisinājās Krievija, par čempioni kļuva Francija, izšķirošajā mačā ar 4:2 pārspējot Horvātiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi