Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tobers: Ekstraklasē piekoptā fiziskā spēle ļaus man ātrāk progresēt

Polijas ekstraklasē piekoptā fiziskā spēle ļauj futbolistiem ātrāk progresēt, kas nākotnē dod lielāku iespēju karjeru turpināt augstāka līmeņa klubos, sarunā ar Gdaņskas Lechia preses dienestu atklāja Latvijas izlases futbolists Kristers Tobers.

Sarunā ar kluba preses dienestu Tobers atklāja, ka bez Polijas bijuši arī citi vairāki labi varianti karjeras turpinājumam, bet viņš nosliecies par labu ekstraklasei, jo šeit tiek piekopts fizisks futbols. Viņš bija pārliecināts, ka šis aspekts viņam ļaus ātrāk progresēt, lai, iespējams, nākotnē varētu spēlēt augstāka līmeņa turnīrā.

Polijas klubs "Lechia" Tobera līgumu no "Liepājas" vienības izpirka pagājušā gada maijā.

"Domāju, ka daudzi spēlētāji uz Poliju dodas tieši šī iemesla dēļ. Latvijas futbolisti gan spēlē dažādu valstu līgās, bet, pateicoties šai iespējai, visi iegūstam dažādu pieredzi, kas mums ļauj kļūt labākiem," par vēlmi doties uz Poliju teica Tobers.

Pagājušā gada jūlijā Tobers guva traumu, kas viņam laukumā liedza atgriezties līdz pat novembrim. Pa vidu korekcijas ieviesa arī Covid-19 karantīna, taču šo laiku futbolists kopumā vērtē pozitīvi, jo visi šie pārbaudījumi viņu padarījuši par labāku spēlētāju.

Neskatoties uz savu vecumu (20 gadi), Tobers pieaugušo izlasē jau aizvadījis 12 spēles. Viņš debiju valstsvienībā piedzīvoja vien 18 gadu vecumā, bet tagad jau uzskatāms par vienu no vidējās līnijas stabilākajiem spēlētājiem izlasē.

"Man ar izlases galveno treneri Daini Kazakeviču ir ļoti labas attiecības. Zinu, ja esmu vesels, noteikti saņemšu izsaukumu uz izlasi," sarunā ar kluba preses dienestu teica 1,92 metrus garais Tobers.

Pagājušajā gadā Tobers uz izlasi izsauca, lai arī futbolists bija guvis savainojumu. Viņš norādīja, ka doties uz valstsvienību bija nepieciešams, jo 2020.gada sākumā izlasē notika treneru maiņa.

"Treneri jau biju iepazinies no U-21 izlases, taču viņš atklāja, ka vēlas mani redzēt izlasē. Viņš teica, ka es varētu spēlēt nozīmīgu lomu atmosfēras veidošanā. Kazakevičs neslēpa, ka es, visticamāk, neaizvadīšu nevienu spēli, taču tāpat gribēja mani redzēt izlasē," atklāja Tobers.

"Toreiz gan devos laukumā visās trijās spēlēs un aizvadīju vairāk nekā 45 minūtes. Pēc ilga atlabšanas perioda tā man bija labākā rehabilitācija. Tāpat sapratu, ka treneris patiesi uzticas man," pauda Polijas ekstraklasē spēlējošais futbolists.

To, ka Tobers lēnām kļūst par vienu no izlases pamatvērtībām arī apliecina fakts, ka viņš aizvadītajās trīs Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēs pret Melnkalni, Turciju un Nīderlandi laukumā pavadīja visas 90 minūtes.

Tobers norādīja, ka pagājušā gada neveiksmes jau ir pagātne, jo pēdējie trīs mači un arī treniņnometnē redzētais ļauj domāt, ka izlase ir progresējusi un dodas pareizajā virzienā.

Polijas klubā Tobers lielākoties spēlē aizsarga pozīcijā, bet izlasē viņš tika izmantots kā pussargs. Tobers norādīja, ka viņam patīk abas pozīcijas, jo izlasē bija iespēja spēlēt vairākās zonās, bet nākotnē viņš, visticamāk, pārkvalificēsies par pilnvērtīgu aizsargu.

Runājot par nākotni, Tobers pauda cerību, ka izdosies piepildīt bērnības sapni - pārstāvēt Anglijas premjerlīgas komandu.

Gdaņskas "Lechia" šosezon 24 spēlēs iekrājusi 37 punktus un ieņem piekto vietu ekstraklasē. Trešajā vietā ar 40 punktiem 23 mačos ir Vladislava Gutkovska pārstāvētā Čenstohovas "Rakow", kas pagaidām kā pēdējā nodrošina sev vietu nākamās sezonas UEFA Eiropas konferenču līgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi