Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Totalizatoru likmju monitoringa kompānija min sešas aizdomīgas Latvijas futbola čempionāta spēles

Totalizatoru likmju monitoringa kompānija Federbet savā gada pārskatā, kas adresēts Eiropas Parlamentam (EP), pieminējusi sešas aizdomīgas spēles Latvijas _SMScredit.lv Virslīgas _futbola čempionātā.

Divas no pārskatā minētajām spēlēm risinājušās šosezon, turklāt abās piedalījušās Jūrmalas un Ventspils komandas. Pirmajā mačā aprīlī Ventspils uzvarēja savā laukumā ar 3:1, bez aizdomīgas bijušas likmes par mačā gūtiem vairāk nekā 3,5 vārtiem. Savukārt maijā viesos Ventspils triumfēja ar 6:0, bet aizdomīgas bijušas likmes uz kurzemnieku uzvaru.

Iepriekš šosezon Federbet informēja Latvijas medijus par aizdomīgām likmēm čempionāta pirmās kārtas mačā starp Jūrmalu un Jelgavu, tomēr šī spēle gada pārskatā nav pieminēta.

Jūrmalas klubs pēdējos mēnešos saskāries ar nopietnām finansiālajām problēmām, kā rezultātā futbolisti pret viņiem neizpildīto saistību dēļ pagājušās nedēļas beigās atteicās iziet laukumā spēlē pret Metta/Latvijas Universitāti, par ko komanda saņēma tehnisko zaudējumu ar 0:3 un 700 eiro soda naudu.

Nākamā čempionāta spēle Jūrmalai paredzēta 11.jūnijā izbraukumā pret Liepāju. Ja arī šajā spēlē jūrmalnieki atteiksies iziet laukumā, paredzams, ka Latvijas Futbola federācija (LFF) izskatīs jautājumu par komandas izslēgšanu no virslīgas čempionāta.

Pārējās četras Latvijas čempionāta aizdomīgās spēles risinājās pagājušās sezonas beigās oktobrī un novembrī. Starp tām ir Ilūkstes NSS zaudējums Liepājas metalurgam ar 2:10, Daugavpils Daugavas uzvara pār Ilūkstes NSS ar 6:1, Liepājas metalurga bezvārtu neizšķirts 0:0 savā laukumā pret Jelgavu un vēl viena Daugavpils Daugavas uzvara pār Ilūkstes NSS ar 6:1.

Liepājas metalurga klubs rūpnīcas finansiālo problēmu dēļ pēc pagājušās sezonas beidza savu pastāvēšanu, bet tā vietā stājās jaundibinātais klubs Liepāja. Tikmēr "Ilūkste" pērn ļoti pārliecinoši zaudēja vietu valsts augstākajā līgā, bet šosezon nepiedalās arī pirmās līgas čempionātā.

Federbet pārskatā Daugavpils klubs Daugava pieminēts vēl divās aizdomīgās spēlēs. Starp tām ir šīgada februārī piedzīvotais zaudējums pārbaudes spēlē pret Norvēģijas komandu Stromsgodset ar 1:5, kā arī UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas sacensību mačs pērnajā jūlijā, kad Daugava ar 1:7 izbraukumā zaudēja Zviedrijas klubam Burosas Elfsborg.

Tāpat monitoringa kompānija savā pārskatā min divas Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēles pagājušā gada oktobrī. Tajās latvieša Edgara Jeromanova pārstāvētā Zviedrijas komanda Norčēpingas Dolphins viesos ar 82:58 uzvarēja Valmieru, bet dienu vēlāk izbraukumā ar 73:78 zaudēja Jēkabpils klubam.

Federbet gada pārskatā kā aizdomīgas minētas arī spēles no Albānijas, Bulgārijas, Kanādas, Ķīnas, Kipras, Francijas, Gruzijas, Grieķijas, Itālijas, Lietuvas, Portugāles, Ukrainas, Anglijas, Uzbekistānas un Velsas futbola čempionātiem.

Kompānija apgalvo, ka 2013./14.gada sezonā Eiropas futbolā tikušas sarunātas 110 spēles, bet aizdomas krīt vēl uz 350 mačiem. Kopējie šādu spēļu apmēri, salīdzinot ar 2012./13.gada sezonu, pieauguši par 20%.

"Mēs varam šo situācija diezgan viegli atrisināt, taču neviens mūsos neklausās - ne federācijas, ne Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA)," paudis kompānijas ģenerālsekretārs Frančesko Baranka, kurš centienos aktualizēt problēmu paslavējis Starptautisko Futbola federāciju asociāciju (FIFA).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi