Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Velsa ar 2:1 pārspēj Slovākiju

 Latvijas izlases futbolista Denisa Rakela kluba biedrs Hals Robsons-Kanu sestdien nodrošināja sacensību debitantei Velsai uzvaru tās Eiropas čempionātu pirmajā spēlē.

B apakšgrupas pirmajā mačā Velsa ar 2:1 (1:0) pārspēja citu Eiropas čempionātu debitanti Slovākiju.

Velsas labā vārtus šajā spēlē guva komandas lielākā zvaigzne Gerets Beils un Robsons-Kanu, kurš ir Rakela komandas biedrs Anglijas klubā "Reading".

Tikmēr Slovākijas valstsvienības labā šajā spēlē izcēlās Ondržejs Duda.

Šajā mačā abas komandas aizvadīja aktīvu un skatāmu spēli, bet pirmajās minūtēs tās apmainījās vārtu gūšanas momentiem. Jau pirmajās minūtēs Slovākijai bija lieliska iespēja izvirzīties vadībā, kad pēc vairāku pretinieku apspēlēšanas pa vārtiem sita Mareks Hamšīks, taču viņa raidījumu pēdējā brīdī no vārtiem izsita Bens Deiviss. Tomēr tieši Velsa atklāja šīs spēles rezultātu, kad pēc brīvsitiena, kas bija vairāk nekā 20 metru attālumā, vārtus ar skaistu raidījumu guva Beils. Pēc šāda notikumu pavērsiena velsieši pārņēma cīņas iniciatīvu un vairākkārt bīstami uzbrukuma slovāku vārtiem. Tiesa, pirmajā puslaikā vārti vairs netika gūti.

Otrā puslaika sākumā lieliska iespēja gūt savus otros vārtus bija Beilam, bet pēc viņa sitiena ar galvu slovākus glāba vārtsargs Matūšs Kozāčiks. Cīņas 60.minūtē Slovākija veica uzreiz divas un viena no tām bija pilnā loze, jo 61.minūtē rezultātu izlīdzināja Duda, kurš uz pretkustību noķēra Velsas vārtsargu Denjelu Vordu. Pēc vārtu guvuma slovākiem piederēja iniciatīva un viņi radīja lielu spiedienu uz Velsas vārtiem, kas gan tā arī nebija sekmīgs.

Tuvojoties pamatlaika beigām, Velsa atguvās un arī sāka veidot uzbrukumus uz sāncenšu vārtiem, turklāt 81.minūtē Velsu no jauna vadībā izvirzīja Robsons-Kanu, kurš izcēlās pēc cīņas soda laukumā. Spēles beigās emocijas starp abu izlašu futbolistiem bija ļoti sakāpinātas, bet Slovākijai panākt neizšķirtu tā arī neizdevās.

Abas komandas ir Eiropas čempionātu debitantes un šī bija pirmā reize 20 gadu laikā, kad pirmajā mačā tikās izlases, kas šajā turnīrā spēlē pirmo reizi. Velsas izlasi šajā finālturnīrā cīņā ved pussargs Gerets Beils, kurš ir viena no pasaules futbola lielākajām zvaigznēm.

Šīs abas komandas pirmo reizi vēsturē savā starpā tikās vien 2006.gadā, kad Slovākijas izlase Kārdifā uzvarēja ar 5:1, bet Beils 17 gadu vecumā kļuva par Velsas valstsvienības visu laiku jaunāko vārtu guvēju.

Tiesa, Velsa un Slovākija pa reizei piedalījušās Pasaules kausa izcīņā. Velsa to darīja 1958.gadā, kad aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kamēr slovākiem tas bija vēl nesen - 2010.gadā, turklāt izkļuva no apakšgrupas, taču cieta zaudējumu pirmajā kārtā.

Šīs dienas pirmajā mačā Šveices valstsvienība A apakšgrupas ietvaros ar 1:0 pārspēja Albāniju. Vēlāk plkst.22 pēc Latvijas laika sestdien Marseļas pilsētas stadionā Anglija spēkosies ar Krieviju, un arī šo maču tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Eiropas čempionāta finālturnīrā 24 komandas sadalītas sešās apakšgrupās pa četrām katrā. Izslēgšanas turnīra pirmajai kārtai jeb astotdaļfinālam automātiski kvalificēsies divas labākās izlases, kā arī tajā iekļūs četras labākās trešo vietu ieguvējas.

Šajā Eiropas čempionātā kopumā tiks aizvadīta 51 spēle, kamēr pirms četriem gadiem, kad turnīrā piedalījās vēl 16 izlases, bija jānospēlē 31 mačs.

Eiropas čempionātā spēles norisinās desmit stadionos - Parīzē, Sendenī, Marseļā, Lionā, Lillē, Nicā, Tulūzā, Bordo, Sentetjēnā un Lansā. Mačs par zeltu notiks Francijas nacionālajā stadionā, kas atrodas Sendenī piepilsētā un kas var uzņemt nedaudz vairāk kā 81 000 cilvēku. Šajā arēnā norisinājās arī 1998.gada Pasaules kausa fināls, kad tieši Francija ar 3:0 pārspēja Brazīliju. "Stade de France" ir lielākais turnīra stadions, kamēr vēl virs 50 000 spējīgas uzņemt arēnas Marseļā (67 394), Lionā (59 286) un Lillē (50 186).

Visas Eiropas čempionāta finālturnīra spēles pārraidīs LTV7, turklāt 45 no 51 spēles būs iespējams vērot tiešraidē.

Velsas izlases sastāvs: Denjels Vords, Kriss Ganters, Nīls Teilors, Džeimss Česters, Bens Deiviss, Ešlijs Viljamss, Džo Elens, Ārons Remzijs (Džezs Ričards, 88.min.), Gerets Beils, Deivids Edvards (Džo Ledlijs, 69.min.), Džordžs Viljamss (Hals Robsons-Kanu, 71.min.).

Slovākijas izlases sastāvs: Matūšs Kozāčiks, Peters Pekarīks, Milans Škriniars, Jāns Djurica, Patriks Hrošovskis (Ondržejs Duda, 60.min.), Vladimirs Vaiss (Miroslavs Stohs, 83.min.), Mareks Hamšīks, Dušans Švento, Jurajs Kucka, Roberts Maks, Mihals Djurišs (Ādams Ņemecs, 60.min.).


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Hokejs

    Vairāk Hokejs


    Basketbols

    Vairāk Basketbols


    Futbols

    Vairāk Futbols


    Teniss

    Vairāk Teniss


    Volejbols

    Vairāk Volejbols


    Motoru sports

    Vairāk Motoru sports


    Vieglatlētika

    Vairāk Vieglatlētika


    Riteņbraukšana

    Vairāk Riteņbraukšana


    Ziemas sports

    Vairāk Ziemas sports


    Citi

    Vairāk Citi