Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vesthemas United futbolisti mača nogalē izrauj uzvaru UEFA Konferences līgas finālā

Pamatlaika pēdējā minūtē vārtus gūstot Džeredam Bouvenam, Anglijas futbola komanda Vesthemas United trešdien Prāgā triumfēja UEFA Konferences līgā, kas ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs.

Finālspēlē angļu vienība ar rezultātu 2:1 (0:0) pārspēja Florences "Fiorentina", kas bija viena no Latvijas kluba RFS pretiniecēm grupu turnīrā.

Austrumlondonas komandai tas ir pirmais tituls Eiropā kopš uzvaras 1965.gada triumfa UEFA Kausu ieguvēju kausā, kas tolaik bija otrā līmeņa turnīrs. "United" ir arī trīskārtēja Anglijas kausa ieguvēja, pēdējo reizi uzvarot 1980.gadā.

Florences futbolistiem pirmajā puslaikā bija krietni labāka bumbas kontrole, taču vienīgo sitienu vārtu rāmī izdarīja pretinieki. Kompensācijas laikā Luka Jovičs gan ieraidīja bumbu Anglijas kluba vārtos, taču aizmugures situācijas dēļ rezultāts palika nemainīgs.

Puslaika pirmajā pusē pēc VAR iesaistes tika konstatēts, ka "Fiorentina" kapteinis Kristiano Biragi skāra ar roku bumbu soda laukumā un uz itāļu kluba vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens. "Pendeli" izpildīja Saīds Benrahma, kurš ar spēcīgu sitienu 62.minūtē panāca 1:0 "United" labā.

Piecas minūtes vēlāk Džakomo Bonaventura ar sitienu no soda laukuma panāca 1:1. Komandas jau tuvojās papildlaika aizvadīšanai, taču 90.minūtē Lukass Paketa ar piespēli raidīja bumbu cauri pretinieku aizsardzībai, kur to uztvēra Bouvens. Angļu uzbrucējs nonāca viens pret Pjetro Terračiāno un pārspēja pretinieku vārtsargu - 2:1.

"Fiorentina", kura grupu turnīrā spēlēja ar RFS, vienu cīņu aizvadot neizšķirti (1:1) un otru uzvarot ar 3:0, grupā ieņēma vien otro vietu un vēlāk divu spēļu dueļos tika galā ar Portugāles "Braga", Turcijas "Sivasspor", Poznaņas "Lech" un Šveices "Basel".

Savukārt "United" futbolisti "play-off" kārtā sagrāva Dānijas "Viborg" un vēlāk bija pirmie savā grupā, uzvarot visās sešās spēlēs un izslēgšanas cīņas uzsākot no otrās kārtas. Ceļā līdz finālam tika pieveikta Larnakas AEK no Kipras, Beļģijas "Gent" un Alkmāras AZ no Nīderlandes, uzvarot visās spēlēs, atskaitot vienu neizšķirtu.

Nacionālajos čempionātos "Fiorentina" ieņēma astoto vietu Itālijā, un "United" ierindojās 14.vietā Anglijā.

Turnīra uzvarēja nodrošinās vietu 2023./2024.gada UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, kas ir pēc līmeņa otrais klubu turnīrs Vecajā kontinentā.

Šī Konferences līgas sacensībām bija otrā sezona. Pirmajā sezonā "AS Roma" finālā Tirānā ar 1:0 uzvarēja Roterdamas "Feyenoord".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi