Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Vienā spēlē var notikt jebkas: Euro 2012 ceturtdaļfināls Portugāle - Čehija

Pirmajā Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla spēlē tiksies divas komandas, kas Euro 2012 sāka ar zaudējumiem: Čehija un Portugāle. Abu vienību futbolisti izmantoja to, ka grupu turnīrā ir trīs spēles un ka nav vērts pēc vienas neveiksmes nokārt galvu. Izslēgšanas mačos ir pavisam savādāk. «Labās dienās varam uzvarēt jebkuru,» pēc izkļūšanas no A grupas teica Čehijas izlases vārtsargs Petrs Čehs. Ceturtdaļfinālā gan ir tikai viena diena, un tā pārvarēšanai der tikai laba diena.

«Uz papīra», protams, labākās pozīcijās ir Portugāle. Viņiem ir vairāk pazīstamu futbolistu, kas ikdienā spēlē visaugstākā līmeņa klubos, portugāļiem būs pieejami visi labākie spēki: neviens spēlētājs nav diskvalificēts, neviens nav izkritis no ierindas savainojuma dēļ. To nevarētu teikt par Čehiju, kuras līdera un vidējās līnijas motora Tomaša Rosicka dalība ceturtdaļfināla spēlē ir zem jautājuma zīmes. Pat tad, ja viņš varēs spēlēt, jautājums būs, cik labi, ja futbolists teju nedēļu nav trenējies.

Taču čehi šovasar jau pierādījuši, ka uz savu un pretinieku spēlētāju tirgus vērtību neskatās. Turklāt, lai cik banāli tas izklausītos, nevar noliegt, ka vienā atsevišķā spēlē iespējama abu komandu uzvara.

Ceturtdaļfināls, iespējams, ir piemērots brīdis, lai atgādinātu, ka Čehija ir vienīgā komanda EČ vēsturē, kas realizējusi visus 20 izpildītos 11 metriniekus.

Vēl kāds interesants fakts - abas izlases tieši pirms 16 gadiem tikās Euro-1996 ceturtdaļfinālā Anglijas pilsētā Birmingemā. Toreiz ar 1:0 triumfēja čehi, un neaizmirstamus vārtus guva leģendārais Karels Poborskis, kurš izlasē aizvadījis 118 mačus. Čehijas nometnē šī uzvara nav aizmirsta. Tikmēr Portugālē vēl svaigā atmiņā pusfināls 2000.gadā, fināls pašu mājās 2004.gadā un zaudējums Vācijai ceturtdaļfinālā (2:3) pirms četriem gadiem Šveicē un Austrijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi